Prijava

Ja bih najviše voleo da naši klinci dobiju šansu, ali kada već to nije opredeljenje, dobra pojačanja će biti i jedan, i drugi.

Jbg. Ako dođe Dragičević Tejić će imati minimalnu minutažu, a dolaskom Jovića otpada Rebić. Al kad se već dovode pojačanja onda nema alibija za neuspjeh tj. ne uzimanje ABA lige, i prolazak u 16 EL. Da igraju sa klincima sve bi im oprostio...

Nama svakako treba 5i visoki. Duga je sezona, mnogo mečeva, biće minuta za sve. Ali na 1 i 2 nam ne treba niko. Ljudi od Rebića napraviše invalida. Dečko ima 19 godina, igra za mladu reprezentaciju. Kad će dobiti šansu ako ne sad?

A to što kaže Jakovljević za Aranitovića, pa gde će da igra? Da godinu dana sedi na tribinama? Neka, mlad je. Ima vremena za njega, Lazarevića, Simanića i Stojanovića. Nadam se da će ovo trojica ove sezone u FMPu imati lepu minutažu i dobru sezonu

A to što kaže Jakovljević za Aranitovića, pa gde će da igra?

+1
Dečko je 98, biće vremena za njega svakako.

Jakovljević je pravio paralelu sa malim Vanjom Marinković iz Partizana, koji je proglašen najboljim igračem crno-belih u pripremnim utakmicama. U kadetskom finalu protiv Zvezde je šutirao za 3 valjda 6-6 kao Kajri Irving u finalu SP, a Zvezda je pobedila, i Aranitović dao više poena od njega...(prepričavam Jakovljevićevu priču), i sada, kaže Dragan, Aleksandar, i njegovi roditelji imaju pravo da se zapitaju kako to da Marinković igra (ovo ćemo tek videti, dodajem ja) u prvom timu Partizana (štaviše dobija priliku da rešava poslednji napad protiv Cibone na -2), a Aranitović ne (nisam siguran ni da je prebačen u FMP), i spomenuo je i Borišu Simanića (dečka kojeg su pojedinci najavljivali kao novog Kukoča) koji je u FMP-u na jednoj utakmici odigrao 1 minut i dodao da je nejasno kako neko očekuje da on na bilo koji način napreduje igrajući 1 minut (i sa tim se slažem).
Ponoviću po hiljaditi put, nije rano da zaigraju seniorsku košarku. Dražen je sa 16-17 godina bio najbolji igrač ONE lige, jače od sadašnje EL. Kukoč, Rađa, Divac, Paspalj, Đorđević, Danilović, Komazec, Saša Obradović...sve su to igrači koji su debitovali sa 17-18 godina, i igrali ne epizodne uloge u svojim timovima nego najčešće u prvim petorkama.
Danas se u našim timovima stvara uverenje da je igrač mlad i sa 24,25 godina. To su ranije bili igrači sa po 5,6 pa čak i 7,8 seniorskih sezona iza sebe.
O tome je reč, i u tom smislu se apsolutno slažem sa Jakovljevićem. I nije poenta čak i da ne dođe Jović, da Rebić ima minutažu 4-5 minuta po utakmici, nego bar 8-9 u proseku. Svi znamo da to neće biti slučaj.

Prvo Dože, ja sam gledao Aranitovića na nekom turniru u Valjevu, i osim njegovih neverovatnih atletskih sposobnosti, fizičke nadmoći u odnosu na rivala, ne vidim neki njegov poseban kvalitet. Ima solidan šut, dobar dribling, košarkaška inteligencija okej nivo, ali mi se čini da sve radi na silu. Bio je kapiten Rada u fudbalu, ima list veći od Šestićevog. U jednom momentu mi je izgledalo kao kad ubaciš nekog solidnog kadeta među mlađe pionire. Nadam se da grešim, ali čini mi se da će stagnirati, tačnije da će ga vršnjaci stići jer se mnogo oslanja na fizičke predispozicije. Mnogo mi se više sviđa Glišić iz Partizana, i mislim da će on biti zverina.
E sad za ovu paralelu sa Marinkovićem. Mislim da ne mogu da se porede. Prvo jer Partizan ima drugačiji rad sa mlađim kategorijama. Nađu jednog igrača koji je najtalentovaniji u generaciji i igru baziraju na njemu. Cilj im nisu toliko titule u juniorskom uzrastu, već da taj igrač stasa da može da igra u prvom timu. Evo cela generacija 95 pa i 96 je popušila jer se niko nije nešto posebno iizdvojio kao lider (tačnije jeste Magdevski pa je otišao u Madrid). U toj generaciji je i mlađi Jaramaz npr bio.
Marinković ima toliku slobodu u igri da bih ga uporedio npr sa Bogdanom u prvom timu. Šutne npr nekad trojke 3 od 11, i igra po 35min. To nije slučaj sa Zvezdinom školom gde imaš dosta talentovanih klinaca, čak sam siguran da su Stojanović, Lazarević i Aranitović npr bolji od Marinkovića, ali pitanje da li će uspeti da se izbore u jakoj konkurenciji i da odskoče znatno od generacije, što je Vanja uspeo odavno u nešto slabijem timu. Samim tim igra se bazira na njemu i on ima otvoren put do prvog tima. Rešava tekme, igra protiv jake odbrane koja je mahom usmerena na njega, maltene igra sam, pravilno napreduje i to je to.
Vanja je i godinu dana stariji od Aranitovića, tako da ipak mislim da će biti vremena i za njega. Evo sad u postavi teško da će se izboriti za 12 tri igrača koji su stariji od njega 2-3 godine. Rebić i Tejić su tu, nadam se da će biti i Gudurić, Kaplanović i Brano, bar neko od njih.

Nejked, Aranitović je jedan od najvećih talenata u Evropi za svoje godište. Pogledaj šta je radio protiv Španaca na ovom omladinskom prvenstvu npr. Slažem se da treba da zanemarimo rezultate u mlađim kategorijama i da se više posvetimo stvaranju igrača. Znači individualni treninzi sa najtalentovanijim igračima.

Rekao je Čović da se nada da će u sezoni 15/16 biti do 12 igrača od 15 u rosteru, iz naše škole. I ja se apsulutno slažem sa tim. Imaće minutažu Šimanić, Lazarević i Stojanović u FMPu, lepa prilka za njih da se dokažu i pokažu. Ne treba zaboraviti Radanova, Radovića. To su zaista veliki talenti. Samo je problem što mislim da nemamo dovoljno stručan kadar da od njih napravi igrače. Šta će nama titule u svim mlađim kategorijama, kad ne dobijemo od toga ništa za prvi tim. Ok, važno je pobeđivati, naravno, usaditi toj deci neki pobednički mentalitet, ali nije primarno to.

Što se tiče Đukanovića, opšti utisak u klubu je da od njega neće biti ništa više osim dobrog šutera, i čini mi se da se ne računa na njega u nekoj budućnosti. U prvom planu su ovi klinci što sam nabrojao, Mitrović, Tejić i Gudurić. Rebić će morati da se pokaže ove sezone, ako želi i on da bude u toj ekipi

Rekao je Čović da se nada da će u sezoni 15/16 biti do 12 igrača od 15 u rosteru, iz naše škole

јел се тад завршава ово петогодишње звездафмп срање? наравно да ће да игра 12 клинаца кад неће бити новаца да се доведе озбиљан играч

Onda moja greška što se tiče Aranitovića, ja sam gledao te tri utakmice i nisam stekao neki utisak da je superklasa. Verovatno je taj turnir igrao peške, jer i nije imao neki značaj od njega.

Šta će nama titule u svim mlađim kategorijama, kad ne dobijemo od toga ništa za prvi tim.

Sa ovim se apsolutno slažem, nije mi jasna politika kluba. Zato sam i napomenuo slučaj sa Marinkovićem, boli njih patka što nisu osvojili titulu u kadetskom uzrastu npr kad su dobili kvalitetnog igrača za prvi tim, što je ustvari i primaran cilj.
Mitrovića nisam ni računao u klince, on je već postao igrač. Znam za Branin status i žao mi je pre svega što ga znam lično i mnogo je dobar momak, a drugo neverovatan talenat je bio dok smo bili klinci. Bio sam ubeđen da će postati odličan igrač. Nestvaran odraz i predobar šut, šteta što je samo ostao na tome.

јел се тад завршава ово петогодишње звездафмп срање? наравно да ће да игра 12 клинаца кад неће бити новаца да се доведе озбиљан играч

Tad se završava. Ali kad pogledaš talente, sa 3,4 dobra stranca, to može biti ozbiljan tim. Mislim da je nama u ovom trenutku bitno da uzmemo tu titulu zbog psihe više, i da obezbedimo EL. Zbog nekog kontinuiteta, samim tim i zarade.

To što je rekao da će biti 12, ne mora da znači, možda bude i 6,7 što je po meni jako dobro.

Ima još malo vremena za Branu, ko zna. Videćemo ove sezone šta će biti od njega

Ponoviću po hiljaditi put, nije rano da zaigraju seniorsku košarku. Dražen je sa 16-17 godina bio najbolji igrač ONE lige, jače od sadašnje EL. Kukoč, Rađa, Divac, Paspalj, Đorđević, Danilović, Komazec, Saša Obradović...sve su to igrači koji su debitovali sa 17-18 godina, i igrali ne epizodne uloge u svojim timovima nego najčešće u prvim petorkama

Друго време, јбг. Не може данас клинац од 16 дина да има неопходне физикалије за сениорску кошарку.

Ови момци боље да се развијају и играју у ФМП-у него да седе на клупи у Звезди.

А и Кукоч и остали су стварно били потенцијал. Код нас је данас сваки други клинац шатро талентован, а у ствари го курац. Ако играч вреди, може то да покаже у 3-4 утакмице максимално.

А и Кукоч и остали су стварно били потенцијал. Код нас је данас сваки други клинац шатро талентован, а у ствари го курац. Ако играч вреди, може то да покаже у 3-4 утакмице максимално.

+1000

Sere mi se od tih potencijala, kako u košarci, tako i u fudbalu.

Друго време, јбг. Не може данас клинац од 16 дина да има неопходне физикалије за сениорску кошарку.

Potpuno pogrešno razmišljanje...to je zato što naši treneri (a zna se ko je "ovan predvodnik" na domaćoj sceni) pretvaraju igru "pod obručima" u rukomet. Stoga se jedan od najvećih srpskih talenata, Nenad Miljenović, proglašava nedovoljno fizički jakim da bi igrao seniorsku košarku, a posle njegove prošle fenomenalne sezone, svedoci smo da to i nije baš tako...Uostalom jedan Rudi Fernandez je sve samo ne "Hulk", o Navaru da i ne govorimo, itd, itd...Teodosić, Bjelica...je l' dovoljno primera?
EDIT:

нејкед

Prvo Dože, ja sam gledao Aranitovića na nekom turniru u Valjevu, i osim njegovih neverovatnih atletskih sposobnosti, fizičke nadmoći u odnosu na rivala, ne vidim neki njegov poseban kvalitet. Ima solidan šut, dobar dribling, košarkaška inteligencija okej nivo, ali mi se čini da sve radi na silu.

Uostalom, evo Nekjed potvrđuje da Aranitović poseduje potrebne atletske sposobnosti, fizičku nadmoć, solidan šut, i dribling, košarkašku inteligenciju...doduše nejasno je šta mu fali, i zašto Nekjedu ne valja, iako ga stručnjaci listom proglašavaju NBA potencijalom.

Nisam rekao da mi ne valja već da nisam nešto oduševljen sa njim, ali takođe sam napisao i ovo

Onda moja greška što se tiče Aranitovića, ja sam gledao te tri utakmice i nisam stekao neki utisak da je superklasa. Verovatno je taj turnir igrao peške, jer i nije imao neki značaj od njega.

Izgleda da nisi razumeo šta hoću da kažem

doduše nejasno je šta mu fali

Meni je zasmetalo to što se on previše oslanja na fizičku snagu, mnogo je razvijeniji od svog godišta po tom pitanju. Kad bi ga ubacili sad da igra za prvi tim ne vidim koji bi mu tu kvalitet odskakao, jer su eto tamo svi fizički dominantniji od njega. Čime bi se razlikovao od nekih igrača. Brano je npr odličan šuter, Gudurić levoruk, sjajan igrač, Kaplanović visok, veoma perspektivan, može mnogo da napreduje...
Zato sam i napisao da ima za njega vremena, ima 15 godina, mora tu još mnogo da se radi sa njim.

Meni je zasmetalo to što se on previše oslanja na fizičku snagu, mnogo je razvijeniji od svog godišta po tom pitanju. Kad bi ga ubacili sad da igra za prvi tim ne vidim koji bi mu tu kvalitet odskakao, jer su eto tamo svi fizički dominantniji od njega.

To su bile tvrdnje koje su iznošene i za Mačvana pa se on sasvim solidno snašao već u prvoj seniorskoj sezoni, šta više bez problema se rvao pod košem i sa jednim Pekovićem.
Kontradiktorno je pričati da mladim igračima nedostaje tzv. fizika za seniorsku košarku, a sa druge strane osporava se kvalitet pojedincima jer su tobože fizički dominantni nad vršnjacima. Ovo drugo, doduše, pokazalo se kao tačno u slučaju Muslija, ali ima mnogo više pozitivnih primera. Dosta mi je demagoških priča o tome da za mlade igrače "ima vremena"...Pa šta ako ima 15 godina, neka mu se sada da šansa pa će sa 17-18 možda biti najbolji igrač u Zvezdi, možda i jedan od najboljih (mladih) igrača u Evropi.
Isto vidim da ovde Čvorovića niko ne spominje, a on se recimo u kupu protiv Partizana baš istakao. U ono utakmica koliko sam ja imao prilike da gledam FMP prošle godine, Đukanović me je najmanje impresionirao, drugo je to što je nekome od vas drugar, ili je dobar dečko, pa biste voleli da uspe. Kaplanović, Gudurić i Čvorović su svi pokazali veći potencijal. Opet, ne bi mi ni najmanje smetalo da me Brana svojom karijerom demantuje. Aranitovića sam gledao u finalu nezvanične juniorske EL, i voleo bih da ga pridruže prvom timu. Ima neku košarkašku drskost tipa Bogdan Bogdanović...

Ајде Доже сад већ лупаш глупости. Форсирати клинца од 15 година... дај бре. У први тим треба да уђе играч који већ може да игра на том нивоу. Добро, не мора баш да буде равноправан са старијим ал' опет да може бар нешто да пружи... а не да га угазе сви к'о будалу.

Pa šta ako ima 15 godina, neka mu se sada da šansa pa će sa 17-18 možda biti najbolji igrač u Zvezdi, možda i jedan od najboljih (mladih) igrača u Evropi.

Ово пролази само у менаџеру.

To su bile tvrdnje koje su iznošene i za Mačvana pa se on sasvim solidno snašao već u prvoj seniorskoj sezoni, šta više bez problema se rvao pod košem i sa jednim Pekovićem.

Jedno je kad ubaciš krilnog centra od 200 i nešto, a drugo je kad je to igrač na najodgovornijoj poziciji (plej, može i dvojku). Plus što je Mačvanu tada bila prekopotrebna masa, ostale kvalitete je imao.
Branu sam spomenuo čisto jer on ima neku specijalnost koja ga izdvaja od ostalih, ukoliko je baš usavrši može da mu trasira put do 12 - odličan šut. Slažem se da je manje pokazao od ostalih. Da, Čvorovića sam zaboravio, on je 94, ali svakako veliki potencijal.
Ako u raspadnutom Partizanu, gde kubure sa parama, još nema mesta za supertalentovanog Glišića koji igra na poziciji 4, ne vidim zašto bi mi forsirali njegovog vršnjaka već sad. Potrebna mu je stabilnost, seniorska košarka i juniorska (u njegovom slučaju čak kadetska) su nebo i zemlja. Ja mislim da će to prouzrokovati samo kontra-efekat. Prvo što neće imati minutaže u prvom timu, a svi znamo da se na utakmici najbolje i najviše napreduje. Drugo, ono važnije, ne žele da dođe do nekih neželjenih povreda. Seti se samo slučaja Aleksandrov. Njegov trener u juniorskom uzrastu Hemofarma je pričao mom stricu da je on bio preopterećen jer je igrao tekme sa kadetima, juniorima i skidao se za prvi tim. Jednostavno su kolena otkazala. Samo nek on nastavi da radi i biće šanse za njega siguran sam.

decko_koji_obecava

Ајде Доже сад већ лупаш глупости.

Ovo je vrhunski argument.
Inače bih ignorisao nekoga ko je tako, blago rečeno, bezobrazan (da ne kažem nekulturan) u komunikaciji, ali nešto me tera da ovoga puta repliciram.
Deluje mi da ti Aranitovića nisi ni gledao, ali si pun sranja o tome kako je rano za njega, a "pod broj dva", ne znaš ni koliko ima godina. Nije teško izguglati, pa proveri...Dečko ima 16 godina, tj. u januaru puni 17, pošto ti je to mnogo bitno, da li je 15, 16, ili 25. Bogdan ima 22, a mogao je komotno da bude prvi bek šuter evroligaške ekipe(Partizana) sa 18, i to nije bio iz nekošarkaških razloga, a ne zato što je mlad. Po jednoj verziji je Vlada Jovanović uhvatio njega i Raška kako duvaju, a po drugoj kojoj sam skloniji da poverujem, video ga je kako je (valjda nezadovoljan statusom u ekipi, mala minutaža, šikaniranje, i sl.) u besu udario rukom u prozor, i slomio ga, pa mu je "obećao" da do god je on (Vlada) trener, Bogdan neće zaigrati (priču sam čuo tokom sezone, i pokazalo se da do kraja Vladinog mandata nije ulazio u igru, i dalje ne znam da li je tačna priča).
Ne bih te dalje zamarao svojim lupetanjima gluposti.