Prijava

Da li samo ja imam utisak da su nam generalno filmovi sranje i uglavnom kopije zapadnjačkih filmova? Pogotovo kad su komedije u pitanju. Dugo nisam video dobar naš film, niti neki potpuno originalan. Uglavnom se smorim, ili pak doživljavam transferčine blama. Većina naših filmova koji su na glasu da valjaju nešto (a da to nije usrani Četvrti čovek ili tako nešto maloumno) su iz partizanskog i blisko postpartizanskog doba. Prosto se zapitam da li još koriste te iste kamere, pošto i nismo nešto napredovali od tada. Čak su i fore maltene iste, samo što će kroz desetak godina početi da ubacuju Čak Norisa i na kurcu te nosam.
Dobro, znam i ja da imamo Maratonce, Ko to tamo peva i ekipu, ali ti filmovi su toliko izlizani stalnim puštanjem i preživanjem humora da su smešni koliko i Kursadžije. "Puška je zakočena". Pih. Dajte nešto normalno, jebote.

pa od novijih stvari nista...a pod novije mislim od 1990 pa nadalje...ako se setim nekog dobrog...pišem.

Jesi pogodio temu. Ja sam skoro provalio da je 'Lajanje na zvezde' snimano 1998. godine, a mislio sam da je snimano godinama ranije zbog kamere.

Da li samo ja imam utisak da su nam generalno filmovi sranje i uglavnom kopije zapadnjačkih filmova?

toliko sam procitao do sad....i ne da se ne slazem...nego potpuno suprotno..sad cu do kraja da procitam

Dobro, znam i ja da imamo Maratonce, Ko to tamo peva i ekipu, ali ti filmovi su toliko izlizani stalnim puštanjem i preživanjem humora da su smešni koliko i Kursadžije. "Puška je zakočena".

sa ovim se slazem

lepa sela su mi ok film, od novijih, vjerovatno ima još

Rodjo, Lepa sela su snimljena pre oko 20 godina. :)

A jbg, realno je i Profesionalac mator, jer to je ekranizacija predstave koja je stara ihahaj.

Domaća kinematografija nije kopija zapadne, ali je poslednjih 10-15 godina uglavnom teško sranje, što je posledica besparice koja onemogućava talentovane autore da snime film kakav bi želeli dok državne pare dobijaju kojekakvi diletanti koji imaju dobre veze.

Profesionalac jeste do jaja. Ali Blek je u pravu.

sada imamo napad ultra TABU filmova....koji su golo govno..al ajde...imamo mi dobru kinematografiju...tj. imali smo...sad ponekad imam osecaj da ce bolji film da snimi neki klinac samobilnim jer nema para a ima ideju..nestalo je i malo inspiracije jer nismo ratovali jedno vreme pa ne znamo o cemu da pravimo film

Klopka sa onim Glogovcem stvarno ok film.

EDIT: I Sutra ujutru je dobar film, ono filmovi su sa pricom manje vise bez nekih zaebanih scena ali su stvarno ok, iznenadim se i sam kad naletim na takav nas film

Ма дај бре. Повраћа ми се више од српских и хрватских екранизација рата деведесетих. Сви су морбитни упичкуматерину и завршавају се тако што сви помру. Уопштено, сви филмови за које кажемо да су добри у последњих 10ак година су на тему док јебеног рата.

i imamo malo deficita u normalnim glumcima...svi noviji glumci su nekako picke..klasicne pickice..nema onog vise...tipa kad nikolic poprska svoje maljave prsa pa se bucne ili bata zajase konja...ili se skine NEDA...paticemo jos dugo za dobrim glumcima...jer radi para..a i pola akademije su sinovi icerke glumaca...zatvorili su krug i samim tim usrali stvar

nestalo je i malo inspiracije jer nismo ratovali jedno vreme pa ne znamo o cemu da pravimo film

Nekima ne treba rat da bi napravili maestralan film http://www.imdb.com/title/tt0081104/

gamby, novije mi je sve ovo poslije '95... a čini mi se da su snimljeNA '96 ILI '97...

profesionalac mi je isto OK... ima ih dobrih, samo mi ne padaju napamet... ali realno film nam je sranje žešće, ako izuzmemo kusturicu

ne znam...mali svet ima drugačiju tematiku maaalo. ima jeftinog humora ali...'šta mi krkljaš?!!' neprocenjivo.

e....dobar je turneja

nije loš taj mali svet,a l treba ti koncentracija u pičku materinu