Prijava

Prodaje i materijalna dobra. Tu se vrte ogromne pare.

Мислиш да нема тога?
ЕДИТ. Треба да им ударе порез, наравно.

Валдемаре, брате... Ти још живиш у бајкама? Пандури исто тако не смеју да туку чоека кад га улове. Гледо сам како млате лопова. Доктори не смеју да траже мито, а шта се дешва.
Значи, прво: тема је тотални нелол
друго: први пост говори о незаинтересованисти отварача теме за тему коју је отворио
треће: живиш у облацима или тролујеш, али мање вероватно, тј. немогуће
четвро: ШКК са таквим шестогодишњим, идеалистичиким коментарима???

Da im se uvedu fiskalne kase.Kad su mogli bolnicama i Domovima zdravlja,nek' ih uvedu i crkvama i manastirima.

Шта вреди да се уведе ПДВ? Само ће поп да наплаћује "кол'ко даш плус пдв"... Још ће да има таблице са износима као таксисти за попуст.

Hahaha, na treću sahranu u mesecu 20% popust! :)

Ne postoji nijedan dokument po kome crkvene usluge imaju cenu, za to ne postoji zvanični cenovnik, po crkvama i crkvenim prodavnicama cenu ima samo roba. Naplaćivanje svih tih usluga je čist mito i korupcija i sve ide po principu "Neću da me bije maler i greota je" i naravno da je takav sistem crkva iskoristila.

Валдемаре, брате...

Dottere, brate...
Panduri, popovi, lopovi, doktori... Svi te pljačkaju i deru, ali kad bi bilo toliko gneva protiv države koliko je protiv crkve, napravili bismo mi ovde revoluciju. Nego, eto, crkva je kriva. A država? Bolje da ovde pričamo o OVOJ crkvi i OVOJ državi.
EDIT
- Ako dam popu 10 evra godišnje za svećenje vodice, to će biti 350 evra (ukoliko poživim još trideset pet godina).
- Ako budem imao dece bar dvoje, to je možda nekih 60 evra za krštenje (ako im dam toliko)
- Sam neću plaćati sahranu roditelja, tako da planiram da po roditelju dam oko 20 evra, znači 40 evra.

Znači, do kraja mog života, 450 evra.

E, o čemu pričamo?

na treću sahranu u mesecu 20% popust! :)

hahahahaha...Gamby objasniJo!

Da deru, deru. Ne sporim. Al zašto izostaviti crkvu iz deranja?

E, o čemu pričamo?

O 450 евра.

To mi zvuči kao reket.

Ovo kad čujem obesila bih se. Ako Valdemar ima pametniju ideju za obezbeđenje sredstava za finansiranje države, predlažem da je iznese u javnost, nobelova nagrada zagarantovana.
Ne vidim zašto bi crkva bila oslobođena poreza, to bi značilo prevaljivanje njihove obaveze na nas.

Uvesti im poreze i to pod hitno. Mnogo su se osilili. Što rekao Obrenović za vojsku Marš u kasarne, ne petljaj se vojsko u državnu upravu. Ne bi verovali kako ljudi mute s tim stvarima- to je tek posebna priča... Pranje para, mutljavina, uostalom i da nije- plati pa zvonom klati. Što je on bolji od mene jebote? I ja plaćam porez, nek plati i on, ima prihod- plaćaj. Postoji porez na slanje humanitarne pomoći, ne znam što ne bi i za to.

Da vam dodje Talentovano Glup videli biste vi svoga boga. :)

Ne bojte se dušebrižnici, neće iz vašeg džepa. Ko god govori o oporezivanju nije kitio popa, te nije oštećen. Ti govori zvuče kao da su iz obesti, izvinjavam se ako griješim, a ne griješim :)
Šta bi tek da znate, a pojedini sigurno ne znaju, da je Crkva oslobodjena carine. Sveštenici, na primjer, ne plaćaju carinu na uvezena auta. Sad je vrijeme da se pokoljemo. Hihi.

No, mimo svega ovoga, ako je recimo potencijalno vaših 10 evra od babe za čokoladu završilo, eto, na ikoni... Onda jebiga, dižite ustanak :)

Gde je taj cenovnik, i ko vernike obavezuje da ga plaćaju?

Praksa po eparhijama je različita. S ne baš 100 postotnom sigurnošću usuđujem se reći da cjenovnik postoji u šumadijskoj eparhiji. Negdje čuh. Ne radi se po cjenovniku u svim eparhijama.

Ili, šta, ti mu kažeš da nemaš tri hiljade da sahraniš starog dedu? I on onda treba da se ogluši o zahtev za hrišćanski ispraćaj pokojnika samo zato jer nije bilo para? Po pravilima, šutnuli bi ga iz službe!

Činjenica.

Šta bi tek da znate, a pojedini sigurno ne znaju, da je Crkva oslobodjena carine. Sveštenici, na primjer, ne plaćaju carinu na uvezena auta. Sad je vrijeme da se pokoljemo. Hihi.

jebo si im kevu...

nego sad ozbiljno, jel moe meni jedno preko štele?

A što vas zabole kurac za finansiranje države. Vi ste mi neki vajani zaštitnici države, a zar je toj istoj državi malo ovo što reketiraju narod ovoliko? I šta vi imate od toga. Ništa, kao i uvek.

nego sad ozbiljno, jel moe meni jedno preko štele?

Brate, sveštenici su krajnje poštena sorta. Uopšte ne koriste te beneficije, već uzimaju (pretežno) ove jadne škode oktavije iz domaćih autosalona :)

jadne škode oktavije

Ja se unapred izvinjavam zbog digresije.

Brate, šupičkumaterinu. :)