Разноразно питање

1. Kako ide ono za talase, neke frekfencije, amplitude, veza između te dve stvari, šta je tu čemu obrnuto srazmerno ili kako god i šta je šta u vezi toga?

2. Ја сам од све те физике упамтио само овај закон:

"Лепота плеса сразмерна је величини сиса, а обрнуто сразмерна старости жене."
    http://vukajlija.com/stepenisni-siso-ples/225150

3. Амплитуда ти је размак између највише и најниже тачке на сигналу, јебем ли га. Фреквенција ти је учестаност.

Курац ћу ја завршити овај факултет.

4. Ako napišem defku kao što sam zamislio ima da mi dođe neki fizičar i da se pokenja po njoj pa mi treba što više informacija u vezi toga, ali plastično, ne ono wiki proseravanje u stilu Njutna na hebrejsko-klinasto-alfabet meni ne znanom jeziku...

5. http://www.domingo-roman.net/imagenes/sinusoide-amplitud_senalada.gif
    Ово ти је амплитуда

А ово су ти амплитуде исто, само што су веће фреквенције, видиш да се чешће понављају ове кривине

http://www.xtec.cat/~jlagares/mates/4eso/t7/Trigonometria/trigonometria/Image34.gif

6. Ako su frekfencije češće onda su amplittude veće? Ako je frekfencija češća onda je pređena putanja talasa kraća ili duža?

7. Ако је фреквенција већа, амплитуда је више. Не мора бит' ни већа ни мања, само је више комада.

8. Мислим саће подне, да нису распродали све?

нису, брате, ал упеко звиздан, боље не излази док не падне температура испод 35

9. deky_aod
    Ako su frekfencije češće onda su amplittude veće? Ako je frekfencija češća onda je pređena putanja talasa kraća ili duža?

Брате, јеси ли ти јуче гурао грађевинска колица без мајице? Паде ми на памет, видех лобању сличној оној са воса.

И да упитам модераторе зашто су образ укаљали кад су обрисали дефиницију "побачај јазавца".

10. U je, to sam sad ucio iz mate lolo, a 4 sam imao. Sad nista ne znam. Cini mi se da ti je Smare sve lepo objasnio. Frekvencija nema nikakve veze sa velicinom ovih krivina vec ima samo veze sa njihovim brojem. Sto je veca frekvencija to su nabijenije krivine. Razmak izmedju dva minimuma, odnosno maksimuma, ti je perioda.

11. Пази, ево ти овако објашњење.

Имаш таласе на мору, претпостави да су сви исти.

Имаш један талас, то је једна амплитуда.

Имаш нпр три таласа, један за другим, то су амплитуде са већом фреквенцијом.

Имаш десет таласа, један за другим, то су амплитуде са још већом фреквенцијом...

Капираш? Просто је :)

Фреквенција је број понављања нечега, тако гледај :)

12. Sto je veca frekvencija to su nabijenije krivine.

То се тако приказује само да би се виђеле све, не збуњуј га :Д

13. Имаш нпр три таласа, један за другим, то су амплитуде са већом фреквенцијом.

Имаш десет таласа, један за другим, то су амплитуде са још већом фреквенцијом...

Ali samo ako su na istoj duzini. Ili kako vec da kazem to. 10 talasa na 10m ti je veca frekvencija od 3 talasa na 10m. Lololo al sam ga objasnio svaka mi dala.

14. Да, да, у праву си, добро си објаснио :)

15. Брате, јеси ли ти јуче гурао грађевинска колица без мајице? Паде ми на памет, видех лобању сличној оној са воса.

Ne, ali ironija je da se svaki dan susrećem sa talasima, kao geometar, a da zapravo nemam pojam o tome. Htedoh da definišem "Domet" za mobilni ali sam se pogubio sa ubacivanjem fizike u celu priču i raspršila se ideja...

16. Ovo je matematika vise koliko ja znam, trigonometrijske funkcije i tako to. Ali koristi se i u fizici.

17. Ma sećam se da je tu nešto nečemu srazmerno ili obrnutosrazemerno (što je inače uber reč). Sitni su sati za amplitude, rekao bih...

18. Пази, деки

http://acousticslab.org/psychoacoustics/PMFiles/PMImages/ConstructiveInterference.jpg

Два прва таласа имају мању таласну дужину од трећег таласа. Видиш да су дужи према горе и доље.

http://i45.tinypic.com/2nsxra0.png

Ође ти доњи талас има већу фреквенцију од горњег јер видиш да горе има двије амплитуде, а доље има 4.

Мало сам збрза' у пејнт, али ваљда је јасно :)

19. Hvala Smare i Manč ali odustajem, ne mogu ja to tako, zabolela me lobanja...

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.