Prijava

Kod nas ima i previse promasenih investicija i premalo iskoriscenih sansi za razvoj, naime jos pre 5 godina sam dobio jedan cd sa prezentacijom takozvanih Vojvodjanskih dvoraca i slucajno sam se juce setio toga i nasao ovaj sajt http://www.dvorci.info/mapal.php .
Vecina objekata koji se tu mogu naci su ili u privatnom vlasnistvu razlicitih pojedinaca ili propadaju zbog nemarnosti onih ljudi iz kulture koji prete strajkom jer ih po njihovim recima ne placaju dovoljno.
Sta vi mislite o konkretno ovom primeru i mogucnostima za razvoj turizma koje isti nudi.

Nema ništa od razvoja turizma u Vojvodini, sve dok se neko ne seti da svu tu imovinu proda strancima, pa da posle pizdimo kako smo i mi mogli tako da zarađujemo. Kod nas sve ide tako: mora da dođe neko sa strane da nam pokaže kako da radimo.

Постоји један још већи проблем од туризма,нико не штити наше брендове.Незнам шта се више чека,Немци су нам украли шљивовицу и продају је као свој бренд,Словенци продају наш ајвар...Ја сам из Пирота,тај крај је јако богат стварима за које се једва уСрбији зна а брендови су боли глава,нпр пиротски качкаваљ,пеглана кобасица,пиротски ћилим,вурда,старопланински сир....ништа од овог није заштићено сем једног патерна(шаре)пиротског ћилима а на овим брендовима цела Србија може да заради милијарде.

Andonov, imaš nekog u Karavukovu?

Немам.што питаш?

Zato što u Karavukovu žive doseljenici iz Pirota i Vranja, a oni prave strava dobru vurdu i kačkavalj :) - ja sam blizu, pa kupujem

То су јединствене ствари у свету,не кажем да је најбоље и да Србија нема шта да понуди,нпр у Пироту нико не прави кајмак(није да нема могућности већ нема традиције) и грехота је да такве ствари немаром државе немају тржиште и да полако падају у заборав.Све може лако да се среди,ево простог примера:
Да држава да повољности малим (породичним ) проижвођачима да се удруже у задруге или предузећа и да им рецимо прве године пословања да пореске олакшице у виду смањења или тоталне обуставе пореза.Србија би стала на ноге за 3 године.