Prijava

Лукијан Мушицки пише Вуку Караџићу: “…србски, Србкињa мoрa oстaти… И Нeмци кaжy Хaбсбyрг, и ми љyбкo a нe љyпкo… Дa знaм дa ћeтe пeчaтити Српски, a нe Србски, рaсписивao бих нa свe стрaнe и викao из пeтних жилa дa вaм нe дajy ни крajцaрe.”

Као што видите, проблем ''српски-србски'' и није тако нов... Да ли је једначење сугласника по звучности сасвим исправна граматичка замисао или сматрате да је то дело ''трулог запада и домаћих издајника''?

Frankly my dear I don't give a damn..

Meni dodje isto.
više sam za SrPski iako je srBija.

a i zvanično je
"SrPski jezik i književnost" u Školama.

Realno mnogo lakše je sa P

Иако је Курјак увео ту промену у тој речи, а по традицији не би требало да србски пређе у спрски, мој глас је за српски, јер је једначење сугласника на овај начин својствен само нама (колико сам упознат) и зобог тога даје неку јачину посебности срПском народу.

Srpski.
Lakše za izgovor, pravilnije...

pravilnije...

Није правилније јер је србски традицијонално и промењено је тек скро. А правило је да се не мења нешто што је у традицији. Тако да не шириш дезинформације.

Није правилније јер је србски традицијонално и промењено је тек скро.

Pa na to sam i mislio. Nova pravila, jbg.

Не знам, ја сам највише за неку опцију да уведемо дублет или слично, јер нисмо ни ми до краја испоштовали једначење по звучности (ДС, ДШ).

Možda je najbolje rešenje da se kaže "Srski"...tako niko neće da se uvredi?

Ovo mi deluje kao tema pogodna da napišem "JA JEBEM". Ali neću, to nije kulturno.

IMA KO HOCE! JA JEBEM!

Ја јебено не верујем.

"Srski"...tako niko neće da se uvredi?

То звучи као "од СРС-а".

Не знам, ја сам највише за неку опцију да уведемо дублет или слично, јер нисмо ни ми до краја испоштовали једначење по звучности (ДС, ДШ).

Ево, ја, највећи наш филололололог, ћу рећи да сам против дублета. Није нам доста што нас завађају на разне начине и још да можеш да и ово говориш како ти је воља је мало превише. Или једно или друго.