Prijava

otvori command prompt
kucaj slovo koje ima taj flash drajv praceno sa dve tacke (npr. ako je flash oznacen sa E, onda kucas "E:") pa pritisni enter
kucaj "cd \" pa pritisni enter
kucaj "attrib -h -s . /s /d" pa pritisni enter - ovom komandom mu kazemo da ukloni sve Hidden i System atribute pocev od roota diska (posto smo sa "cd \" otisli u root diska) i da to cinimo za sve fajlove u folderu u kojem se trenutno nalazimo i za sve podfoldere (/s) i da se ova komanda primenjuje i na same foldere (/d)

Trebace mu malo vremena da odradi posao, pa ti se moze uciniti da je blokirao, ali daj mu par minuta fore.

Takodje, proveri da li na flashu imas autorun.inf fajlove, pa ih sve obrisi.

Vidim da je ovo neko opšte narodno savetovanje, pa ajde i ja da pokušam. Inače, podseća me na one ženske forume gde neka riba zakači neku polnu boles', pa je stra' da ode kod ginekologa, pa iznese tako nepoznatim ljudima koji možda nemaju ni tri razreda osnovne škole, pa joj svako zada svoju dijagnozu. Ne kažem da ste vi neuki, nego me podsetilo na to :)

Elem, to o čemu ti pričaš me je podsetilo na sitauciju koju sam ja imala na svom kompu.

Šta se desilo?
Da l' sam obarala sistem, ili sam nešto drugo čačkala, u svakom slučaju, imala sam "Folder lock" - program koji zaključa određeni folder, i sakrije ga tako da samo preko njega mogu da mu pristupim. Elem, tako mi se desilo da mi je gomila fajlova nestala iz njega. Ja to iskulirala kao, desilo se, jebi ga, ništa bitno, idemo dalje. Međutim, na properties, i dalje je pokazivalo određenu količinu podataka u njemu.

Šta sam uradila?
Isključila sam opciju "do not show hidden files" i onu drugu "do not show system files" i svi fajlovi su opet bili tu. Probaj tako pa pročešljaj sve foldere, vidi šta imaš u kome. Još bolja varijanta, u okviru Documents and Settings foldera, gledaj properties svakog foldera ponaosob, i tamo gde se nalazi najveći broj megabajta otvaraj i traži izvor.

Eto, dijagnoza by messalina. :)

ovo sto sam okacio je otvaranje svih foldera i fajlova tj postaju dostupni pogotovo EXE fajlovi. Vidi na folderima koje su velicine ako su svi isti to je to definitivno virus i imas resenje gore al samo privremeno tj cim podignes fajlove odmah antivirus i scan

Hvala vam svima ljudi ali rijesio sam problem :)
Dzankijev predlog da odradim disk clean up, Edijev predlog da prikazem skrivene foldere i Ciklonov predlog sa Tune up utilities programom su mi dosta pomogli i oslobodio sam neke gigabajte a za ostale mi je jasno dje su.

@hatorimatori & anchor
nije to u pitanju jer je pokazivalo na properties tacnu memoriju ali ja nisam mogao da nadjem sve fajlove koji su zauzimali tu memoriju, i to je bio problem.

@messalina
upravo sam to i uradio prije nego sam i potrazio pomoc, i shvatio sam da je problem u documents and settings folderu ali sam skroz zaboravio na skrivene foldere.

@pajko
hvala i tebi, ali posto sad nema manjka gigabajta i sve je u redu, kontam da nije nikakav virus u pitanju, ali koristan savjet