Prijava

Kako se zove ta pesma o vijagri i španskoj mušici da čujem da se smejem malo? :)

А, та је легендарна. Свирамо је увек кад одемо у парк да лочемо.

Pa, jedna od nasih najboljih rock-grupa.Bora je takav kakav je, ali retko koji muzicar trenutno moze da mu prismrdi.
http://www.youtube.com/watch?v=NJHnNtIpP5Y

Kako god okreneš svi jedva dočekaju da pljuju čim im se ukaže prilika. To što se srozao i nije toliko strašno, jer da bi se neko mogao stalno srozavati, morao je na početku biti mnogo visoko. A i godine čine svoje, kao i alkohol. On sad i da hoće da napravi nešto ultra-mega-giga, vjerovatno ne bi mogao. Po meni se on s obzirom na godine i alkoholičarski staž sasvim solidno drži.

Naravno kad bi bilo glasanje za ili protiv Riblje Čorbe, ja bi bio za.

Ljudi zar je bitno ko je kakav u zivotu,da li je alkoholicar,kurvar,kockar?!Ako je pevac trebalo bi slusati reci pesama koje peva.Reci i poruka tih reci treba da nam je bitna.
Ja smatram da je Bora djordjevic svasta prosao u zivotu,iskusio mnoge stvari na ruzan nacin.
Evo dacu vam primer jednog rumunskog pesnika kojeg mi je mama prevodila i jos uvek prevodi.
On je covek pisao takve ljubavne pesme,poeme,prozu ma ko Seneka je!
Toliko sam bila odusevljena!Pesme imaju dusu,toplinu,jednostavno su diiivneee.Zaljubila sam se u njega iako je on ziveo 100 godina pre mene,a posle kad sam procitala njegovu biografiju sam se zgrozila.Kockar,kurvar,pijanac,narkoman,beskucnik,rezervoar polnih bolesti i umro je mlad od sifilisa.
Ali jos uvek sam odusevljena njegovim pesmama.

Hm, na prvu loptu, pogledam forum, i taman da napisem da se srozao i tako to, da mu albumi sve losiji i losiji, kad pustim jedan prstov link od pesama koje je prepevao bora, pa potrazim na jutjub borinu verziju, pa kliknem na jos jedan link desno, pa jos jedan, i evo, slusam riblju corbu posle ko-zna-koliko.
Pricajte vi sta hocete, ali se ja bas sad setio jedne isvrljane kasete gde je neko nasnimio najbolje pesme riblje corbe. I mislim da je to jedina kaseta koju nisam presnimio kad sam poceo kao da "slusam" muziku kao tinejdzer. Verovatno je jos negde tamo.

Drugim recima, valja se promisliti pre nego sto se pljune. Svaka para ima dve strane. Kakav god da je sad, njegovo delo ce tesko ko od nas koji pametnujemo sad, bilo na vukajliji ili van, da dostigne.

Celt, svaka ti je na mjestu.

Riblja Čorba se čak i u udžbenik pominjala ej! Udžbenik je bio za muzičko, za 5-6 razred osnovne. Nije to mala stvar.
Što znam, mene se sviđa Riblja Čorba, ali ako su pokrali pjesama ka' što mali prs' navodi, onda njima na obraz.

Док је гитариста групе био покојни Рајко Којић били су ок и прихватљиви за сваког просјечног рокера са ових простора. Његовим одласком као да је и Бора је имао све мање тога паметног да каже. Све касније је тотални суноврат Боре Ђорђевића као музичара-текстописца крунисан дуетом са Бајом Малим Книнџом почетком деведесетих.

Pesma "Pogledaj dom svoj andjele" treba da udje u skolske citanke.

@Meщa: Није крађа ако обрадиш песму и потпишеш аутора. На омотима Чорбе увек пише ко је аутор.
@zeljček: Слажем се углавном. Рајко је био душа Рибље чорбе.

Džimi, i mene se učinje da pročitah da su potpisali ko su autori, ali ja sam svo ovo vrijeme mislio da su to njihove pjesme. Ako se ne varam, i Dejan Cukić je "ukra'" naziv za zadnji album od R.E.M.-a, njihov album se zove "Ignition", a njegov "Ubrzanje". :)

Могуће. Знам да је обрадио ''Long Train Running'', његова верзија се зове ''Дуго путовање возом''.

Čorba mora da bude nezaobilazno štivo svih buntovnih i mladih, Kao što i Balašević treba da traje-kroz pesme, a to što su se i Bora i Đoka prilično udaljili od prvobitnog imidža i prešli sami sebi u opoziciju je druga stvar.

Za mene naša (mislim na celu SFRJ) najbolja rok grupa svih vremena. Najbolji su im bili prvi albumi. Prvi veći pad u kvalitetu, doživljavaju posle šestog albuma i (slučajno ili ne) odlaska Bajage iz grupe. Slažem se delimično sa celtom, tj. po mojem mišljenju, posle 6.albuma svaki sledeći bio lošiji od prethodnog (o Borinom glasu da i ne govorimo).
Bez obzira na sve mane, i možda preveliki broj OBRADA (a ne krađa), i oni koji ih ne vole, uglavnom ih poštuju, što nesumnjivo zaslužuju.

Evo, da se i ja javim sa par reči.
Na stranu to što pričate o Bori da je ovakav ili onakav, ja slušam pesme Riblje Čorbe, a ne da li je alkos ili kockar. Činjenica je da je ostavio veliki trag u rok muzici, ne samo u Srbiji, već i na celom Balkanu. Činjenica je da smo svi rado slušali pesme ove grupe i da su deca od 2 godine znala reči pesme 'Avionu, slomiću ti krila'. Riblja Čorba, realno gledano, po svojoj popularnosti može da stoji rame uz rame sa Dugmićima, Azrom, Filmom, YU Grupom itd. O kvalitetu njihovih pesama ne treba mnogo polemisati, tako je kako je. Nekom se sviđa, nekom ne. Takođe je nesoporna činjenica da će se i buduće generacije okušati u slušanju ove grupe, kao ja i, verujem, većina vas.

Da rezimiramo: Čorba je dala svoj maksimum u prvih nekoliko albuma, a onda su počeli sa pesmama za široke narodne mase koje su poznatije i nekima bolje nego one sa početka. Kako god, Čorba može da se upiše zlatnim slovima u enciklopediju domaće rok muzike, jer su među najuticajnijim bendovima sa ovih prostora. Bilo kako bilo, ko ih nije poslušao, neka proba, neće se pokajati. Ja sam Čorbu slušao kad sam bio još u osnovnoj školi, što o njima govori da su svojevrsna uvertira za mlađe naraštaje za rok muziku. Jebote, ko ovo pročita, svaka mu čast. :)