Predlog: Watermark
  • Hydrog3n Cyanide

Šta mislite... da li bi valjalo kad bi na svaku sliku koja se aploaduje na Vukajliju stavi neki žig u uglu slike?

• Љижанин

екстра идеја, првенствено што се ауторских права сајта тиче. Има по разним сајтовима нпр "Ова слика је украдена са тог, и тог сајта" Ми би једноставно могли да ставимо вукајлијин лого. Ако у опште има потребе за тим, пошто верујем да су Кајзену друге ствари "Приоритет" :)

• ~Artemida~

Да, да, да!

• Lithium

Iako su slike c/p sa drugih sajtova? Nznm.

• Hydrog3n Cyanide

Jesu c/p, ali posetioci to ne moraju da znaju. *evil smile*

• Љижанин

3:=) све у свему предлог није лош.А у осталом све на сајту је власништво сајта, тако да...

• M

To bi moglo i valjalo bi, ali kako zaštitit' sliku koju si skinuo s interneta? Kad bi kaizen ubacio program da možemo da aploudujemo slike koje smo mi slikali, pa onda njih da votermarkujemo. Ja bih ipak prije votertmarkova' definicije, ako to ikako može. Pa s kim se kaizen dogovori, taj neka koristi definicije, s tim što bi morao da naglasi internet adresu objavljenog sadržaja.

• Lithium

Pa predlog je u principu dobar, ali trebalo bi onda dodati novu dimenziju kacenja slika... :)
    Tj. da su sami clanovi autori fotografija, slika, crteza... Da je njihova ideja...

• iskusni interpretato

Alo, nije li previše- watermark je izraz autentičnog kvaliteta, a ne legalizacija krađe-ne igrajte se, deco...;(

• Tulumbac

Sve je meni jasno, i da je to lepo i tako... Ali zasto bismo radili tako nesto?

• M

Pitaj autora ove teme, ako bude zna' da ti odgovori, pljuni me. :)

• M

Slika je još jača od definicije. Izgleda ka' da je pila punomasno mlijeko. :)

• Hydrog3n Cyanide

Pa ako neko skine sliku sa ovog sajta i aplouduje na drugi sajt, videće se pečat da je slika sa Vukajlije. Ovo može da se koristi i u komercijalne svrhe. Think about it.

I, Mešjo, pošto sam znao da odgovorim, pripremi se za snot-rocket! :)

• Tulumbac

Uu odlicna ideja. Reklamiracemo se tudjim slikama iako se ovaj sajt bazira na originalnosti?!?!?

• M

Jeste Barakuda, ali 99 % slika na Vukajliju je s raznih sajtova, što znači da Vukajlija ne polaže nikakva prava na njih. Bez ako ne može da se votermarkuje slika koja već nije obilježena, onda je to druga priča.

• Љижанин

то је и суштина свега :) Ал ко ће жигосати толико слика, у најави ништа од тога :) Мислим замисли слику са два жига :)

• Hydrog3n Cyanide

Mislim da sam i viđao slike sa dva žiga...

• Tulumbac

Kad moze zena sa dve sise moze i slika sa dva ziga. :))

• Hydrog3n Cyanide

Yup... this pretty much failed. :)

Za sve je kriva kobajagrande i njihov žig preko cele slike.