Prijava

Deci sam u startu govorila da sam u toj školi ja tu zbog njih-njima na usluzi(tim rečima),a ne oni zbog mene.I da je moja dužnost i želja da im što više i bolje približim predmet koji predajem

Е да су сви професори такви, имали би нормално друштво...

E da, iz likovnog nikad, ali nikad ništa ne pita, kad ne kenja o sektama, crtamo neke gluposti, tipa: podvodni svet, vaza i tako to...

Brain,nisu te teme gluposti,nego vam fali podstrek (tzv. "lopovske") s njegove strane-da vam malo da "vetra u krila",pa da se razmašete-kao na Monmartru :))
Ali,ti i ovako dobro crtaš-nemoj da ti jedan čovek bude prepreka. :)

Moj nastavnik likovnog u Osnovnoj je bio strog kao zver,a u srednjoj takav sujetan lik,da me je pokopavao na svakom koraku.Ali,baš me bilo briga,ja sam za to bila rođena i to se posle potvrdilo :))

Znam da nisu, ali kada crtaš po stoti put istu stvar postane ti svejedno :/ :)

A ti crtaj portret druga ili drugarice pored sebe-čik da ti da slabu ocenu!Tehnika je ista,samo je drugi motiv u pitanju.
Mož' onda da ti prdne pod prozor! :))P

Probaću, ali i dalje sam sektaš :)

A ti crtaj portret druga ili drugarice pored sebe-čik da ti da slabu ocenu!Tehnika je ista,samo je drugi motiv u pitanju.

Па јес', добијеш двојку на погрешну тему.

Nema tu teme-one postoje u školi da bi se deca upoznala sa različitim tehnikama i da bi im se lakše objasnila likovna teorija.
Najčešće:
Olovka-linija,tekstura,nijanse,senke..itd-da ne prepamećujem,
tempera-tople i hladne boje,tekstura,lazurni i pastuozni namaz,akvarel,blabla..

Мислим да проблем потиче од наставника који су углавном лоши педагози и не умеју да заинтересују децу. Али, наравно има и изузетака. Сећам се наставника музичког у основној школи, седео сам само на његовом часу у првој клупи у музичком кабинету (иначе сам седео у последњој) да бих га запиткивао о разним стварима из музике. Он би то увек спремно дочекао и поделио одговор са целим одељењем. Кад би причао нпр о неком композитору, неретко би сео за клавир и свирао његово дело, да нам дочара како то звучи. А увек је био спреман и за зезање. Сећам се кад се нека девојчица жалила на оцену, а он узео гитару и импровизовао неки текст везан за то, сечам се колико смо се смејали. Окренуо човек на зајебанцију, на крају завршио са Научи Мокрањца и дам ти бољу оцену јаааааа, нешто у том фазону. Следећег часа јој поправи оцену. То је то, мотивација кроз зајебанцију. И није терао цело одељење да свира/пева, већ само оне за које је провалио да имају слуха и ритма. Неће да смара и бламира децу.

Деца треба да имају и музичко и ликовно али свакаако треба променити приступ тим предметима. И наставници треба да се промене, а и ученици и родитељи треба другачије да доживљавају предмет.