Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
zna li neko kako da konvertujem pdf fajl koji je na srpskoj latinici u mobi, a da mi se č š đ ž ć ne pretvore u ~ @ '' i sl?
pokušao sam preko onlajn konvertera i naglasio da konvertuje u ISO-8859-2, koji je za srpski, češki, slovački i ostale, al i dalje neće
Oče Džoile, samo da se prijavim da ne znam rješenje.
o jebem li ti tetku
Probaj da konvertuješ fajl iz pdf u docx pa onda u mobi.
''Saints row'' сам тек инсталирао, а већ ме поштено зајебава. Прође цео интро од игрице и ја очекујем да ће да искочи мени- кад одједном, избаци ме из игрице без икаквог објашњења, ерора ил било чега.
napravi sliku, pa onda u mobi
Nažalost, odnedavno nemam više tetku, budi nekrofil ako želiš.
kad prebacim u docx i tu mi pojebe slova, a ako prebacim u slike, onda bude sjeban mobi format kad konvertujem
ako oces samo tekst, otvori pdf pritisni ctrl-a pa ctrl-c, onda otvori word, new doc, pa stisni ctrl-v. ako promeni ovo u kukice, a ne bi trebalo, onda mozes za svako slovo da odradis find&replace @ u ć, ~ u đ itd...
ABBYY Fine Reader to resava za pola minuta.
http://prntscr.com/5osldi
Ne mogu da pustim video na youtube
tj. nekad hoće nekad neće
To ti je do karaktera, neće Youtube svakome da radi.
Prebaci na flash umesto html5
U stanu gazda i gazdarica iznad imaju priključen net i cimer i ja koristimo WiFi, sve ide odlično, net solidan. Brzina downloada na torrentu ide nekih 800 do megabajt, igram BF3 online, ping 25-30, međutim dok sam na skajpu radi 10ak sekundi i onda prekine (trying to reconnect) i sve tako, bio video uključen ili ne. Prvo sam mislio da je do skajpa, instaliram novi, nije. Instalirao drugi sistem na kompjuteru, nije ni do toga.
E sad kontam da je možda do toga što je WiFi a ne eternet. Postoji li način da mi nekako ubacimo naš ruter a da je zajednički priključak?
Kontali smo da im damo još 10-15 evra mjesečno da uvedu bolji paket, al' ako bude isto nismo ništa postigli ..
Pa ako njihov ruter ima vise prikljucaka za net, moze.
Uzmete lan kabl, 10-15 m koliko vam vec treba, razvucete od njih do vas u vas ruter i iz vaseg rutera ubodete u kompa.
Ako treba pojasnim bolje kazi.
Momci ovako.
Jedan drugar ima problem sa laptopom.
Tamo gde ulazi punjac u laptop, onaj pipak, dzek se pregreva, ali laptop se ne pregreva nista.
Jel neki veliki problem ili ne?
Meni je bilo tako na starom laptopu. Ispostavilo se da se grije jer je oštećen DC jack (ženski dio konektora, tamo đe mećeš punjač). Neka drugar popravi/zamjeni to ili će vrisnuti mašina ko Damjanov Zelenko.
Uradio sam ovo i radio je ok poslje toga:
http://www.laptoprepair101.com/dc-power-jack-repair-guide/
Naravno, prilagodite se vašem laptopu, zbog drugačijeg rastavljanja.
Ajde ko se razume neka mi sklopi najbolju mogucu masinu do 60000 dindzi, bez monitora. pls, treci pit vec pitam, ko pomogne dajem tri plusa i jedan minus na defke
Gazimudo prodaje komp za 4 k dojajan neki, javi mu se.
Ok fala