IT Kutak - raznorazno pitanje

1. Dajte neku real time ratnu strategiju u kojoj da bih stvorio vojsku moram prvo dobrano da izgradim ekonomiju građenjem vodenica, mlekara, rafinerija, i sličnih ustanova koje mi omogućuje određene resurse. Da bude što opširnija i što se tiče ekonomije i vojske, a i po pitanju vremenskog razdoblja u kom se igra odvija. Dakle nešto slično legendarnom Rise of Nations serijalu, samo da je novije i po mogućnosti sveobuhvatnije.

Da liči na ovo
    http://www.youtube.com/watch?v=9fODZHHeN4E

2. Je l zna neko gde mogu da skinem DLC za Skyrim, "Heartfire"?

3. u poslednje vreme mi baguju gifovi koje nalazim na netu. nekad rade, nekad ne. u fazonu, moram da rifrešujem stranu, ili da daunlodujem nešto sa te strane pa da prorade gifovi. a nekad rade normalno.
    voc da keč?

4. oću da kažem da svi gifovi na ovo sajtu šljakaju, al na drugim sajtovima kako koji.

5. Hogare tražio sam prvo na PB-u. Nema.

6. Znači ovo je problem.

Imam desktop sa monitorom 22 inč koji je kao nov, pola godine garancije još ima.
    Konfiguracije je
    amd x2 5200+ procesor 2x2,6ghz
    3 gb ram-a
    ati hd 4550 512 mb
    320gb HD

E sad, treba mi laptop.
    Moj komp je star oko 3 godine, možda i četiri.
    I pronašao sam zamjenu da uradim, lik mi nudi ovaj laptop za moj komp u kompletu sa monitorom plus da mu doplatim 200km (100 evra).
    http://www.pik.ba/artikal/4360086/hp-dv7/

Pa me interesuje šta vi mislite da li da dam to za laptop njegov?
    Inače laptop mu i nije baš u najboljem stanju, valjda mu fali plastika ona za cd, ali kaže da sasvim normalno stavljaš cd, i tako.
    Ajde bgt nabrzaka da mi neko kaže, ne znam što mi je činiti. :)

7. probaj da mu ubijes cenu zato sto mu je odvaljeno to...

inace, baterija na ovim laptopima ti je jadibeda. bukvalno menjas desktop za manji desktop.

8. Brate preselio sam se u studentski dom i sad tamo ne mogu dekstop da tjeram, iako bih ja to rado, al nešto kao znaju srati.
    Ugl. latptop bi mi trebao, baš onako.

Probaću ja njemu to skinuti u svakom slučaju, nismo se još našli oči u oči.
    Samo mi se žao odvojiti od ovog monitora, jedini belaj.

A Celt kakve su cijene laptopa preko grane?
    Kontao sam da angažujem buraza pa da mi kupi u IT neki, pa da još uzmem i nešto onog povrata na granici, kontam da bi mogao proći jeftinije nego kod nas.

9. da, monitor 22'' nije jeftin

cenim da bi za taj desktop i 50ak evra trebao da pristane taj lik... tebi zurba, a on nece nikom da proda to cudo ako mu polomljen cd. ponesi 50 evra i kazi nemam vise.

al proveri. mozda je produvao laptop, mozda se greje itd. pitaj ga sto ga prodaje :)

mislim da su manje vise iste cene u inostranstvu...

10. Ma reću ja njemu da mi ostavi laptop na dan-dva da ga koristim, pa da vidim da li se grije.

I to što kažeš, 50 evra ponesem i Bog da ga vidi.

11. U suštini, za 50 evra ti je to super posao, ako lap-top radi. Mnogo je zajebano kad kupuješ polovne lap-topove, jer je njima u suštini životni vek kraći od običnih desktop računara. Ako nema tu plastiku, moguće da je od udara, pa se nešto razlabavilo i to mu još više ujebalo rok trajanja.
    Ako nađeš još neka vidna oštećenja, sigurno obori cenu još, a možda i ipak preskoči. Bolje komp koji ne možeš da koristiš, nego ništa.

12. Ne mogu da se ulogujem na stim. Je l' imate vi problema sa tim?

13. Neam problem s' tim. Ulogovo se ko iz pičke..

14. Crko mi komp! Surfovao internetom, sve normalno, nije bilo nikakvih obavestenja niti zvukova, i samo odjednom se ugasi. Ja reko pao napon, sacekao koji minut i stisnem dugme za paljenje, on nista. Mrtav. Otvorio sam ga, nema smrada niti topljenja. Cak nije ni topao. Sta moze biti? Meni jedino logicno da je napajanje...

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.