Prijava

Imam nekih klipova snimanih telefonom, slika je odlična, ali je zvuk prilično loš. Znati li za neki program koji bi to mogao malo pročistiti?
Znači, ne govorite mi traži na Guglu ili nešto slično, jer sam našla već dosta stvari i ne da mi se jebavati sa svakim programom dok ne skontam koji valja, već ako ste radili nešto slično da mi prenesete "utiske" o programu i koliko se to uopšte može srediti.

Hmm, to je jako zeznuto. Stvar je u tome sto postoje programi kod kojih se neke frekvencije mogu pojacati/smanjiti i dobiti dobar proizvod, ali je jako tesko "ubosti".

Mislim, ono, ja sa VHS-a kad prebacujem spot, uvek stavim mp3 zvuk da bi se dobro culo, ali to je neka druga prica. :)

Snimaj sa mikrofonom...drugi put ne znam.

Тешко да можеш много да га поправиш, јер је много зајебано пеглати лош звук. Чак је лакше баратати сликом, него звуком. Евентуално да на еквилајзеру елиминишеш шумове и можда смањиш басове да не пробијају, или да компресујеш употребом Dynamics опције, да ти се не јавља дисторзија у виду крчања.

Шта знам, људи највише користе Sound Forge, али ту има гомила ствари која ти је као аматеру непотребна. Ја ти препоручујем да скинеш мали, али јако ефикасан програмчић по имену Gold Wave, бесплатан је, и да у њему обрадиш звук одвојено од слике, па да их после поново спојиш, рецимо у Windows Movie Maker или у нечему сличном. Можда ти буду и потребни неки конвертори, све у зависности од тога у ком формату су ти ти фајлови на телефону.