Prijava

Imam ideju da se u ovoj temi prezentuju priče koje baštine lokal-humor,specifičan za kraj u kom živite.Evo jedna iz moga kvarta,nadaleko poznate Zabjelo republike.Za neupućene,neki zlobnici je smatraju dijelom Podgorice :D

Naime, izlazio tako ja jednom sa jednom cicom, mislim da nije bila s momkom prije mene (sumnjalo se na jednoga Sljivancanina, i on se bogami falio da ju je raznio jedanput pa ona vise nije scela, mada sam se ja raspitao kod jedne Lidije iz Tomaseva sto je radila kod Puca na Zabjelo kao, khm, ovaj, konobarica u trecoj smjeni - i ona mi je rekla da mu je em mali, em da cesto place poslije sexualnog odnosaja, em da joj je strasno cudan jer joj je masu puta trazio da ga stimulise sa krastavcima iz Banjevica piljare).

Uglavnom, izlazim ti ja sa tom cicom, a ona brate postena i fina, lijepo se nosi i svasta u tom pravcu. Toliko je bila fina da sam se zbog posvadja s dva druga iza zgrade jer nisam htio da im pricam o nasim intimalijama. Doduse, nismo ih ni imali, te ni ja nista nisam ima' da pricam, pa sam skontao da je bolje da se pravim da sam dzentleman, a da dzentlemani ne pricaju o tome (iako sam im i prije i poslije svasta prica sto sam i kako sam jeba', pogotovo ako se stvarno desavalo) - a nisam im mog' rec da je nisam jeba (izlazili smo dva mjeseca), jer bi mi rekli da sam peder (sto bi stvarno bila ironija, imajuci u vidu onoga Sljivancanina koji se stimulisa' krastavcima iz Banjevica piljare u prkno, a slovio je za kamiondziju medju nama jebacima na zabjelu)

No da se vratim na pricu. Ona fina i sve to. Ja sam bogami navaljivao na nju, vodio je na fina mjesta, preko dana kod Arapa na kafu, uvece u Kristal na veceru, ponekad se i prosetamo do grada i ja vidim da to daje rezultata, pa donesem odluku da je krajnje vrijeme kucnulo. Zamolim komsiju Dragoga da ostavi svog pezejca parkiranog u borice prema KAP i da ga fino opere i postavi neke normalne presvlake (jer sam cuo da je nedavno davao kola onom Prcu, koji ih je vas okrecio iznutra, jer nije htio da ostane trudan sa sestrom onija Krkeljica, jer se ona svakom davala, a imala je zajebanu bracu), i da mi da kljuc, pa da se ja prosetam s njom po borica i privedem je u kola (nisam ima' polozen vozacki, pa nisam moga' sam da je odvedem kolima direktno, a i postene i fine djevojke ka ona ne ulaze u kola s momcima).

Uglavnom, uzeo ja kljuc od Dragoga, poveo malu u setnju, dodjemo do kola, ona se malo kikotala, ali udje i mi odma' na zadnje sjediste (malo je smrdjelo, ali se ona nije bunila; a Dragi mi rece da je to od sira sto je dogna' od taste iz Pljevalja par dana prije). Tu ti bilo malo tuc muc, ovo ono, mala kola, ne mogasmo se nikako uglavit, a ona jos nervozna i stalno prica kako ovo nije radila prije. Tu se ja nesto razmisljam kako da je opustim prije glavne akcije, pa mi padne na um jedna scena iz pornica sto smo ga dan prije gledali kod Mikeloga u stan, dje jedan crnac nesto napada neku srednjoskolku (koja mi se isto ucinje fina ka ova moja), pa izvadi ono crijevo, a ona se sokirala - pa je cojek mora da joj lize dolje da se ona opusti, a onda ju je lagano izjeba, na opste uzivanje. Kako crnca i te srednjoskolke, tako i nas petorice e smo gledali taj film.

Ja krenuh u akciju, a one me cudno gleda i pita: Pa je l' se to tako radi? Meni je Mileva, kuma mi, pricala drugacije. Ja joj rekoh da ne brine i da Mileva pojma nema (ka sto i nije imala, jer mi je to potvrdio Esko sto ju je jeba iza pumpe Dak Petrol na Zabjelo, u dvoriste jedne skole). Ja ti krenuo malo ludacki, a ona pocela da vristi i da me udara po ledja (koja su bila bas siroka i lijepo razradjena, jer sam se cijelu zimu ubija kod Pekija u lamele na razboj i glat masinu). Ja misljah e ona uziva ka i po jedna, medjutim ja se prevarih. A do tog zakljucka sam dosao neke dvije ure kasnije, kad sam probudio, vas u krv, pored motocangli koje su bile u moju krv. Nije mi trebalo dugo da spojim dva i dva i skontam da je ona u svojoj strasti slucajno dosla u posjed motocangli od Dragoga (a fino sam mu reka' da makne to iz kola), da me fistilaa po glavi i onda, kad se smirila malo od strrasti - vidjela me u krv, pomislila da sam mrtav i utekla od straha.
Zene, rekoh sebi.

Medjutim, kasnije se ispostavilo da i nije bilo bas tako, jer ona nije htjela vise da me vidi, nije odgovarala na moje pozive i pisma, pa sam dosao do drugog zakljucka - da ona jednostavno nije mogla da iskulira toliku strast koju sam joj nanosio. Sto me u neku ruku i cinjelo ponosnim, jer malo ljudi to moze da izazove kod zena. Onda sam poceo iza zgrade da pricam da sam je stravicno jeba'...

Od tada ne lizem zene, jer me je strah mojih potencijala i onoga sto mogu da izazovem kod njih (mozda i bih, al da su im ruke vezane).

Išla đevojka taksijem put Zete (Zeta je Podgoričko naselje) đe je živjela, i taksista stavio cigar' u usta, prinio upaljač iz kola ustima, pita đevojku "Dokle?", zapalio cigar' i vrati upaljač đe stoji. Đevojka uze isti taj upaljač, prinije ga ustima i veli "Do Golubovaca." (Golubovci su mjesto u Zetu) i vrati ga nazad.

Jedan momak iz Pljevalja vele da je, 15 i nešto godina, bio sam kući. śeo on na fotelju, skinuo gaće, zapalio cigar' i počeo da drka. Odjednom se otvaraju vrata od sobe, i ulazi njegova majka. On brže-bolje skloni ruku s cigar'om iza fotelje (krio je da puši) a s onom drugom rukom nije ni prestaja' bio da drka.

Ispoštujte superhika!

Geto Tološi, preciznije južna granica separatističkog kvarta Bloka 5 - tološka šuma.

Dolazi Zangecu jednom kao gost da gleda moje sparinge sa nekim bešnjim likovima i prilazi mu ovaj jedan i čini (Pošto je Zangecu metalika): "Znaš li ti stari kol'ko sam ja takvih ka' ti polomio u onaj park kod gimnazije. Jaoooo, ja idem onamo, puštim na telefon Beogracki sindikat malo slušam a oni sa nekom gitaricom tamo zinu u mene. Ja ti priđem iznabadam ih sve jednog po jednog i produžim. A šta ti je to oko vrata? Je l' to ono Satana?" (Zangecu ima onaj privjezak "A" kao anarhija)
I pogubi se Zangecu pošto je ovaj lik volumenski jedno tri puta ka on i čini: "Ne... Ja vjerujem u anarhiju"
Ja greote oću da umrem od smijeha ali mi ža Zangecua i da bih skrenuo pažnju ovom liku te ga je zajebava ja izazovem nekog lika na sparing koji je tu bio a malo je reć da bi me moga polomit, silovat i onda prebačit preko Skadra da mi bubrege povade...
Popio sam mace ali je vrijeđelo. Jednog dana kace Zangecu obogati tražiću mu da naplati to nekako.

Bio ti ja drugi srednje i doša' nam prvi dan škole jedan Albanac u odjeljenje ka novi đak.
Ja ga zgotivio rano jer je bio pušač i pratio fudbal pa smo zajedno pušili iza škole i po wc-u (cigare da se razumijemo) i pričali o eurogolovima iz prošlog kola.
I tako jedan dan uvate njega da zajebavaju da pjeva "Morem plovi jedna mala barka" i ja tad nijesam bio tu i jedan dan, mi na odmor, on krene da pjeva tu pjesmu lagano. Ja nevjerujem što gledam i činim: "Brate, znaš li ti da je to četnička pjesma?"
A on čini: "Ozbiljno?" i ja ne mogu da lažem čo'eka, velim da jes' a on ladno veli: "Pa dobro, nema veze, ima dobar ritam."

EDIT: Dobro me podsjetiste na ovo, već duže vrijeme oću da ubačim u primjer neki.

Inače, još jedna priča, kraća malo

Vele kako je nasta naziv "Tološi"
Valjda dolazio neki Beograđanin u Podgoricu da kupi neko imanje i kad je doša u današnje Tološe (a tad je to samo livada jedna obična bila), nije moga da se dogovori sa ovim ljudima te je treba od njih to da kupi i čini on kad se vratio u Hotel đe je bio da konači pa ga pitali kako je sve prošlo: "Ma sve su to ološi"

Jedan momak iz Pljevalja vele da je, 15 i nešto godina, bio sam kući. śeo on na fotelju, skinuo gaće, zapalio cigar' i počeo da drka. Odjednom se otvaraju vrata od sobe, i ulazi njegova majka. On brže-bolje skloni ruku s cigar'om iza fotelje (krio je da puši) a s onom drugom rukom nije ni prestaja' bio da drka.

Istu priču sam čuo i u mom kraju, što će reći da je neistinita.

Pa maestro, svaki kraj ima tu priču jebo te. Čak i po onim selima u kojima više niko ne živi, vrata i prozori škripe u ritmu te priče.

Jedan lik od 40 i kusur godina, iz Arilja, svake godine kada osmaci završe sa osnovnom, zajedno sa njima ide po gradu, sprda se, i potpisuje se sprejom po ulici, zidovima, i markerom po majicama osmaka, gde se oni jedni drugima potpisuju za uspomenu.

jedan propalitet iz pezosa vec gdinama maltretira kevu, zivi samo sa njom, ima 30 i nesto, a od 15 je alkoholicar...i redovno je van sebe od alkohola.
keva njegova htela da sprema piletinu, i stavila je u tacnu sa krompirima, on kad je ona nesto otisla do radnje uzeo pile i izjebo ga i svrsio u njega...posle za rucak nije hteo da jede, jeo samo krompire.
to on pricao svima...

a inace ima obicaj kad je pijan a krizira, da uleti u bus kad stane na stanicu i da pokupi ono sitno od vozaca sto nadje i pobegne...al jednom nije mogo da stoji kad je to radio, i ulazi onako jedva se drzi za sipke, onako usporeno krade novac, svi ga gledaju smeju se...isto tako jedva izadje i pocne da puzi po ulici ko slina