Prijava

Pa zar i o Vukodavu moram da pravim temu?
Kako god, ovaj biser epske fantastike je stvorio svoj sopstveni zanr - Slovensku fantastiku. Semjonova je satkala jedan predivan svet koji se debelo oslanja na mitologiju, verovanja i istoriju Starih Slovena, sa uvozima iz drugih kultura. Vukodav je surova prica o poslednjem ratniku iz roda Sivog Psa, njegovom sazrevanju, tripovima, strahovima i nadanjima. Iako se moze uciniti naivnom, prica ima ozbiljnost i dubinu, i krvave scene borbe, a bljutave ljubavne pricice zauzimaju veoma mali udeo u prici. Premda ga je malo isilovala sa zadnje dve knjige, Vukodav je i dalje jedan od mojih omiljenih serijala.
Al' da ne tupim vise. Ste citali? Kako vam se cini? Vase misljenje.

Читала прву књигу у средњој, одушевљена бејах. Друге делове не могох наћи. :/

Čitao sam, daleko je to od briljantnog dela. Sve drugo što sam dohvatio od tog žanra bilo je daleko bolje od Vukodava. Popele su mi se na kurac njegove neverovatne moći, to što skače 15 metara u vis i 30 u dalj itd. Jedina dobra fora je Neleteći miš, a i on ima snagu skoro kao jezovuk.

Sve u svemu, svaka čast Semjonovoj, ali knjigu ne bih preporučio ni najvećem neprijatelju. Imam sve delove, od toga samo prvi pročitan, ostalo neotvoreno, rado ću poslati bilo kome, a platiću i poštarinu samo da se rešim Vukodava.

Ti pročitaj Pesmu leda i vatre, ako nisi. Jer, od toga nema dalje. Posle nje svaka mi je bezveze.

Cim zavrsim "Veliki Lov" krecem sa "Igrom Tronova".
Ali da, i meni idu na 'rac neverovatne moci naslovnog lika, sve ostalo je na mestu.
P.S. Lik koji najvise jebe ovde, bar po mom skromnom misljenju je Tilorn. A vi kako 'ocete, 'es da dodaje dasak Sci-Fi-a al' i za to me zabole.

Upravo čitam xD Jako mi se dopada, a za sada mi je omiljeni lik mišić (valjda se i on računa?), Nilita me strašno nervira sa svojim cmizdranjem i Jelena mi deluje kao mnogo zabavniji lik. Tilorn mi je kul, samo se nadam da neće da se smuva s Nilitom. Jes' da je on u stvari mlad, ali mi se ne sviđa da bude s Nilitom jer ja sve nešto imam utisak da je mator xD

E taman da malo živnem temu, dal zna neko gdje bi se mogle nabaviti 2 knjige od Pavla Molitvina koje se objašnjavaju šta se deslio između 3. i 4. knjige o Vukodavu...ako zna po mogućnosti da su na srpskom jezili ili bar na engleskom, pošto rusku baš i ne parlam...

Kajtez nema ni na engleskom a kamoli na srpskom. Inace rec je o knjigama Saputnici Vukodava i Evrihov put. Pokusao sam da nabavim preko ortaka iz Moskve na ruskom al nema ih po knjizarama.