Prijava

Ko je izbacio kukasti krst iz naslova?

Svastika.
Ovo što si ti stavio nije nacistička svastika tako da nema veze sa temom.

Hića je bio u vojsci, hrabro se borio i dobio je gvozdeni krst kako je zaslužio.

Niste svi jednako bistri niti ste istih mišljenja, ali ćete ipak dati isti odgovor na sledeće pitanje: Koja su dva naroda na svetu sinonim za red, rad, napredak i ekonomsku snagu?

Kako to da su baš Nemci i Japanci u vrhu svetske ekonomije bez prirodnih bogatstava? Nemci imaju uglja, Japanci samo kitove u moru, ali sve je to daleko manje od bogatstava Rusije, Kine, Indije, Arabije pa i SAD. Uz to, Japanci su držali nešto kineske obale, a Nemci praktično nisu ni imali kolonije koje su eksploatisali. A ipak, Nemci i Japanci dominiraju ekonomijom.

Mislim da odgovor leži u sistemu koji je obeležio njihovu istoriju u XX veku, a u dobroj meri ga je smislio Hitler. Njegovi autoputevi i dalje funkcionišu.

Naravno, to nikako nije opravdanje za bolesne ideje čiste rase, uništenje Jevreja i Cigana i druge strahote. Ipak, možda je ta doza radikalizma bila potrebna da mobiliše narod.

Koja su dva naroda na svetu sinonim za red, rad, napredak i ekonomsku snagu?

3. I Rusija.

Nemci su bili industrijska velesila još pre Hitlera. Nemce je takvima načinio Bizmark, a Hitler je samo nastavio njegovim stopama u smislu ideje za vojnu ekspanziju (mada kad razviješ vojsku neminovno razvijaš i ostale industrije)...

Japanci su druga priča, oni su bili nekada ko sada Kinezi, za pedeset godina su od gomile uzgajivača pirinača postali ekonomska supersila što su pokazali kada su razbili Ruse...

3. I Rusija.

Posebno Rusija. Pitaj Ruse šta misle o tome.

Nisam siguran za Ruse baš...

Zašto ne? Komunizam je uveo red, svi su imali posao, napredovali su i jačali.
Doduše, sada sve to polako propada, ali su i dalje sila.

Jedino dobro je što je Hitler pokazao da ni ubijanje tu ne pomaže. :) Dostojevski (optuživali ga da je antisemita) je govorio da je fora u jačanju nacionalne svesti i nacionalne države kao takve, nekako po principu da je jači imunitet otporniji na viruse. Otkrio toplu vodu, al ajde... Već ste nabrojali neke zemlje za koje ovo važi, koje jesu u dobroj poziciji.

Zašto ne? Komunizam je uveo red, svi su imali posao, napredovali su i jačali.

Reče lik koji se opredelio za ZSV. :)

Svaka čast Nemcima na jednoj stvari,a to su dve stvari rad,red i disciplina.Ali nikako se ne može reći za njih da su zdrava nacija.Naprotiv,kao što čovek može da prsne od velike dokonosti,tako još lakše može od stalnog rmbačenja.Slično je i s braćom Japancima.Rade ko žuti mravi po ceo dan onda odu u onu njihovu kafanu 'Kod Fuji'ja' pa se razvale i polegaju po ulicama.Bukvalno svi leže u poslovnim odelima po ulicama.A tek čika Švabo.Pričao mi deda dok je plovio rekama Evrope.Nećeš videti veću svinju od Švabe kad se napije.I još jedna stvar.Njihove priče su tako plitke,kao da im je neko isprao mozak(na neki način i jeste).Njihove priče su tipa 'Jao što sam lepo spavao,celu noć je krava pored u štali lupkala repom pa me to uspavalo'.Nisam pisao o Hitleru al jesam o njegovoj zaostavštini :)

To nije Hitlerova već zaostavština kapitalizma :)

Svaka čast Nemcima na jednoj stvari,a to su dve stvari rad,red i disciplina.

postoje samo tri stvari koje me nerviraju: koriscenje sintagme "red rad i disciplina" i kad neko ne zna da broji.

To je bila šala.Al' eto nije smešna.

jeste, i ja se zajebavam

Jebo fabrike, u fudbalu je pos'o. Sad cemo oformiti fublaski klub, evo ja cu bit' direktor. :D

Нацистичка Немачка је дно културе Немачког народа. Много небулозних постова има, расп'о бих се док бих на сваки одговорио. Ја, као Немац (додуше војвођански) се гнушам таквих идеологија.

Али ипак, морам одати једно признање наци говнима: Како су се јебено облачили. БРУКА.

И да, ако вам је имало познато дело и рад дотичне Марлен Дитрих, немојте качити њене песме у наци конотацијама. Она је била једини немачки извођач који је у то време наступао у Израелу. Чак је и проглашена за народног издајника.

Чек, Израел тад није постојао.

Sad tek videh temu.... Stefane, jel to Jovičić otišao na odmor, pa ga menjaš?

Имаш право. После рата сам мислио рећи.

Проглашена је за народног издајника, јер је отишла у Америку и учествовала у анти-ратној пропаганди широм света.