Prijava

Otprilike kao online Football manager, dobijete svoj klub i stadion i neki budžet, pa ga vodite,trenirate i tako to . Na početku dobijete neke žblj igrače, ali se to sredi vremenom. Igra je za strpljive, evo ja sam na primer od novembra u ligi bez briga, mada to je možda zato što sam loš :D Elem, ako ima neki Vukajlijaš profil ovde, pa da igramo...
http://www88.hattrick.org/
Nije posebno atraktivna igra, ali sam imao obavezu da podelim to sa vama...

igra je super, zesca navlakusa igrao pre nekih 6-7 godina i sad bih da imam malo vise vremena..

Kako bre nije atraktivna igra? :D Svaka cast sto reklamiras, inace... :)

Pa jer ne osvajaš odmah ligu šampiona kao u pesu i tako to :D

@pajko- Pa ne zahteva uopšte toliko vremena, ja se logujem otprilike 3put nedeljno :)

mozda se sad promenilo i jeste sigurno...svaki dan posla oko treninga,stadiona..prijateljske...

ja igrao powerplaymanager. Hokej i fudbal, dobra igra, mada vremenom postane monotono. Jebiga. Probajte.

Igrao sam to prije 3-4 god, ali samo jednu sezonu, i bio sam 2-3 u ligi i nisam napredovao, zakon je kad vas vise igra, pa prijateljske, itd,... Ali sto rece reme postane monotono.

A ladno sam hteo da otvorim temu. Jebeni Hetrik dakle.

Jebe me sezonama. Uvek mislim da imam tim, a na kraju borba za opstanak u petoj ligi. Doduše, uvek lagano opstanem, ali opet. Mislim da je fora u tome što treniram plejeve pa ih stalno prodajem, a dobar tim mora da ima jebeno dobre plejeve. I ludačkog golmana. Bez toga, moja tri vrh štopera i najbolji napadač lige ne vrede ništa.

Moj tim su Kondukteri, inače...

Ja baš imam plejeva dosta, nisu neka klasa ali su za mene vrh. Ja sam čuo da je najbolje trenirati odbranu, da se tu najviše zaradi. A za golmane se teško snađem, kupio sam sad nekog od 18 godina, Dobar na golu, ali da bi se poboljšao treba da se treniraju golmani kao primarni trening, što je po meni gubljenje vremena, naročito kad mi škripe sve ostale pozicije...

Ne treba da treniras golmane kao primarni trening, nego da kupis golmana sa dobrim skilovima na golu i odbrane... A mozes da treniras sta god hoces, s tim sto je dugorocno trening odbrane najisplativiji, a i na plejevima se isto dobro zaradjuje + imas dobru sredinu. Treninzi krila i golmana su brzi pa se brze okrecu pare, a trening napada je po meni najmanje isplativ. Procitajte temu Dobrodosli na forumu...

Gospode, ako si tek počeo, moja topla preporuka ti je da ne dovodiš igrače osim na pozicijama koje treniraš i da se ne zanosiš da ćeš napraviti tim brzo. Treniraj, prodaj, treniraj, prodaj - kao Bjeka i Zeka.

Dane, aj pogledaj moj tim kad stigneš, zove se Kondukteri. Dve poslednje tekme kod kuće sam pregažen, a meni nje baš jasno kako. Javi posle šta misliš ovde, da vide i drugi.

Pa, koliko sam odmah mogao da vidim, uzeo ti je posed i imao vise prilika... A i ono prilika sto si imao nisi iskoristio jer ti je slab napad, a njegova odbrana jako dobra... Moja ti je preporuka, ako vec treniras plejeve, da obavezno predjes na 3-5-2, jer ovako, sa 5-4-1 gubis 2 trening mesta... I gledaj da kupujes mlade plejeve sa sa specijalnoscu "igra glavom", za sekundarne skilove vidim vec znas, i to je to otprilike... Al nisam ti ja neki autoritet za HT, posto se vec dugo slabo logujem, pao sam u 5. ligu i samo cuvam pare, pa cu nastaviti ozbiljnije da igram kad mi se vrati zelja... :) Pogledaj forume, ima mnogo korisnih stvari...

Јебени хеттрик.

Имао сам екипу у четвртој лиги у средини табеле и гомилу скупљених пара. Прво сам тренирао одбрану, па сам прешао на средину. Онда сам направио налог на вукајлији и све мање се логовао у хеттрик. Онда сам се улоговао на неки стари мејл и добио обавештење да ми је клуб угашен зато што нисам долазио у исти већ неко време.

Јебена вукајлија.

sa 5-4-1 gubis 2 trening mesta...

Gubim jedno jer prijateljske igram u 3-5-2 formaciji. Provalio sam da svi što ulaze u 4. ligu iz moje lige igraju 5-4-1, eventualno 5-3-2. Dakle, odbrane kao grom. Planiram da prodam golmana i štopera i da kupim brutalnog gošu pa da pređem na 4-4-2.

YCHTT - i ja isti slučaj. Dve tekme već zaboravio da namestim tim :)

Igram 4-3-3, sa 3 pleja, a imam ih ukupno 6 u timu, a na prijateljskim igram 5-4-1 i kontranapade, za budući ulazak u V ligu. Imam 2 prosečna krila, koja mi inače igraju kao špicevi. Da li da kupim prava krila, samo za te prijateljske, jer ovako pucam po 9:0 od glupih Rumuna? I još jedno pitanje: Jednom sam igrao meč i zamenio špica negde u 70-tom, oba su dobila 4 zvezdice što je nezapamćen rekord, da li će bolje napredovati tako ili ako ih forsiram tokom celog meča?

Pa šta sad ti treniraš?

Menjam svako malo, ali uglavnom plejmejking... Ne shvatam, jel treba da se fura jedno te isto nedeljama, ili ne?

Најбоље је да фураш једно. То треба да ти буде главни извор зараде. Ако тренираш све помало, онда нећеш направити скупе играче на којима ћеш да зарадиш.

Menjam svako malo, ali uglavnom plejmejking... Ne shvatam, jel treba da se fura jedno te isto nedeljama, ili ne?

Samo jedno. Nikad ne menjati (ok, možda posel nekoliko godina kada se smoriš). Kupuješ uveek klince (najbolje od 17 godina) kojima je taj skil koji treniraš loš. Recimo plejmejking im je prosečan. Ali tražiš da im tzv sekundarni skil (drugi najvažniji skil) bude dobar, npr. Sekundarni skilovi su:

Za golmana: odbrana i prekidi
Za štopere: plejmejking
Za bekove: krilo
Za krila: plejmejking i dodavanje
Za plejmejkere: dodavanje
Za napadače: dodavanje i krilo (ako igraju sa strane)

Dakle, ono što treniraš igraš sa maksimalnim brojem igrača i u prijateljskim i u zvaničnim. Ako treniraš odbranu, igraš uvek sa 5 u odbrani. Ako treniraš napad - uvek sa 3 u napadu. Nikada ti isti igrači ne igraju zvaničnu i prijateljsku. Prijateljske igraj po kup pravilima, igrači dobijaju više iskustva.

Ti igrači koje treniraš napreduju (na drugim pozicijama kupuješ starije, jeftinije igrače - ili ne kupuješ uopšte dok ne zaradiš dovoljno love). Kada dovoljno napreduju, prodaješ ih. Nabavi boljeg trenera i cepaj - tako igrači brže napreduju. Onda klinca kojeg si kupio za dve milke kroz npr 4 sezone prodaš za 25 milki. I tako napreduješ.