Prijava

Čitajući definicije dobrih autora došao sam do zaključka da su im vokabulari veoma bogati, te da često čitaju. Bez obzira što mediokritetu čitanje nije na prvom mestu, ustvari, nije im ni u prvih 40, želeo bih da postavim pitanje svima vama koji u taj mediokritet ne spadate: Šta pročitati?
Ako imate nekakav predlog, napišite mi ime autora, naziv knjige, ukratko radnju i vaš utisak.
Ova tema za cilj ima da pomogne svima koji tragaju za nekom zanimljivom knjigom.

Za početak, napisaću nešto o knjizi Darvinove Nagrade, koju je napisala Wendy Nortkart. Knjiga sadrži ogroman broj samoubistava, i po neko ubistvo ali na beskrajno besmislen i smešan način. Samoubistva i ubistva su podeljena u grupe prema načinu samog čina oduzimanja života.
Knjiga se čita polako, natenane. Dobro je imati je u busu dok se klackaš ka faksu, da malo sasečeš vreme i da se pošteno nasmeješ čovečanskoj imbecilnosti. 8/10 za knjigu.

Evo ja mislim da imam veoma bogat vokabular :) (tako bar mislim) (Sad cu se tranferujem)
A imam mozda 2,3 procitane knjige iza sebe :)

Idem da spavam pošto sutra rano ustajem jer idem u crkvu. Nadam se da ću sutra, kad se vratim iz crkve, naći par dobrih predloga.
Ako ovakva tema već postoji, izvinjavam se zbog otvaranja još jedne, bespotrebne.

Laku noć vam želim. :)

"Psihologija Endi Vorhola"-deo "Nagrizanje".
Opsesivi monolog žene koja je rob čistoće.Mene je taj deo (kao duplu Devicu,a mislim da si i ti to u horoskopu), umirivao i fascinirao.Dok sam bila u fazi opsesivne "čistilice" :)

''Врли нови свет'' - Олдос Хаксли
Веома добра књига. Говори о тоталитарном друштву где се људи производе у епруветама и унапред им је одређен слој друштва коме ће припадати...

''Господар мува'' - Вилијем Голдинг
Група дечака се налази на острву, прво се слажу и помажу, а касније се деле у две групе и почињу да се лове...

''Откачена економија'' - Стивен Левит и Џ. Дабнер
Много занимљивих прича о неким економским парадоксима, и како се они одражавају на остале сфере живота.

jel čitao neko "lovac na zmajeve"...ima i film.
meni preporučio neki lik juče, fasciniran. pa da čujem još neku preporuku pre nego što pojurim da nabavim knjigu...

Управо читам. Доста је занимљива, а већ сам прочитао ''Хиљаду чудесних Сунаца'' од Халеда. Сестра ми је препоручила ту другу књигу, и за сад је добра и занимљива.
Мени се генерално не свиђа приступ тог писца целој ствари, али зна баш добро да напише књигу.

znači da potražim?

Потражи. Сад све зависи од твог укуса, мени се свиђа. Многи кажу да је добра, мени се свиђа за сад.

ma mene taj lik što preporučuje dobro zna, zna da patim kad čitam ili gledam teške stvari...zna da sam onaj film " spavači " jako teško podnela zbog priče o zlostavljanju dečaka, al sam ga opet gledala jer je težak film a mnogo dobar...e tako mi kaže i za tu knjigu-teška za varenje, al mnogo dobra...

Ја то називам ''тиранија душе'' по песми Бруса Дикинсона. :) И мени се некад деси, обично кад кева гледа оно кад проналазе браћу, мајке, децу и остало, али ретко кад ми се десило кад сам читао књигу. Али чини ми се да сам се једном баш нешто скењао док сам нешто читао.
Па покушај, а ако не иде, терај даље...

1984 - George Orwel
Stranac - Alber Kami
Mit o Sizifu - Alber Kami
Kaligula - Alber Kami
Kuga - Alber Kami
Čekajući Godoa - Samjuel Beket
Proces - Kafka

The Grand Design - Stephen Hawking
A Brief History of Time - Stephen Hawking

Ja sam čitao i Lovac na zmajeve i Hiljadu čudesnih sunaca, slične su. Lovac je odličan, kao i Sunca. Hoseini je majstor radnje, lako se čita...Pročitaj svakako, obe. I da, plakaćeš, garantujem. Više puta. Spavače sam čitao, nisam vidio film. Znači vrijedi?

ma sigurno će da ide, samo kažem da patim...draškovićev " nož " sam čitala dvesta puta, sa knedlom u grlu, al dvesta puta...

Ako hoćete nešto za brzo čitanje, al zaista vrijedno, uzmite djelo DOPLER autora Erlend Lua. Norveški pisac, socijalne teme obrađuje. Zajebant.

Dopler je knjiga o muškarcu koji jedan dan, šetajući po brdu iznad grada odluči da jednostavno više ne ide kući, da odbaci sve opšteprihvaćene društvene norme, te ostane u prirodi...Oštra kritika društva i priča o besmislu svega onoga čemu treba danas da stremi prosečan čovek, obogaćena je jakim humorom Erlenda Lua.

Velika kulinarska kolekcija-Testenine
Biblija

U bre, zbog spavača sam zamrzeo Bejkona, a glumčina i po.
Što se teme tiče:
Kratka istorija bezmalo svačega - Bil Brajson
Enigma - ne mogu da se setim imena pisca
Serijal knjiga o Enderu - Orson Skot Kard
Izgubljeni raj - Milton
Američki bogovi - Nil Gejmen

I naravno, bilo šta, a još bolje sve od Terija Pračeta.

i ja, rinsvind, a volela sam ga od futluza još...

A što je najbolje, odma' posle spavača je snimio film alkatraz, po istinitoj priči, gde igra žrtvu zlostavljanja u zatvoru.

Momčilo Ušćumlić i Pavle Milišić - Zbrika više zadataka iz Matematike 1.
U drugom dijelu je malo usro narodski receno sa komlikovanjem oko Furijerovih redova ali kraj sa racunima vjerovatnoce epskih razmjera