Prijava

Zašto su realne b i c, a ne a? Da li već postoje neki projekti vezeni za ovo ostrvo?

C bi bilo do jaja. I da otvore neki do jaja kazino gde bi se održavao EPT Belgrade. E, to bi bila vrhčina. Jebeš šumu, toga ima i u Dragačevu.

Celt, ja se apsolutno slazem sa tobom. Pogledajte na google earthu koliko ima zelenila u Beogradu. Na svakih pet metara drvo. Beograd nema neki problem sa time. Lokacija jebe keve, kad bi se tu nesto izgradilo sigurno bi bilo lepse nego da je ovako zapusteno.

ali ja ovo pricam da o opciji c u trenutnoj situaciji ne treba ni raspravljati, nemamo sada mi dovoljno novca da bi mogli opravdati raskrcenje celog ostrva time sto bi izgraditi nesto monumentalno.

u trenutnoj situaciji, a definitivno.
u nekim boljim vremenima ako dodju kada budemo imali novca za rasipanje, moze se razmisliti i o opciji c. nije to toliko lose ko sto zvuci na prvu.

Hteli su tamo kao da postave Teslin toranj, bilo nekih predloga. Meni je to bzv, ogroman falus koji se izdiže iz trave, ne znam koja je poenta toga...

A kada bismo prodali nekoj tajkuncini da on to izgradi? On bi sigurno imao novca, al bi se ove nase barabe sa vlasti nakrale od toga sigurno..

Pod b), u svakom slučaju. Inače, opcija c) je katastrofa, ne razumem zašto bi iko bio za to...

Što je katastrofa?

Zato što ima drugih mesta da se to uradi. Nema potrebe raditi to na mestu kao što je VRO. To malo netaknute prirode treba negovati, a ne sjebati. Ja razumem da se npr. Mišković zalaže za to, ali za nekoga ko nema surovi finansijski interes (kao što je slučaj sa 99% nas), to je besmisleno.

Тамо има неких врба које су ретке и птица које само ту долазе у појединим моментима године. Тако сам нешто начуо на телевизору и од неких професора. Због тога би (Б) опција била црња и од (Ц) опције. Свакако ћеш да ојакутиш природу са Б, ту нема сумње, пореметићеш мир и колотечину (вековну вероватно) тим животињкама уз курац. Стога А, за вјек и вјеков.

Pogledajte na google earthu koliko ima zelenila u Beogradu. Na svakih pet metara drvo. Beograd nema neki problem sa time.

Мислим да у животу нисам доживео већи трансфер блама.

О овоме сам Јовичићу пуно пута размишљао. ВРО је ОГРОМНА шанса за развој Београда. Ту бре треба да се изгради неки ултра мега гига модеран футуристички град да буде ко менхеттн. Ја мислим да ће се то и десити али за 100 година. И било би кул да се острво прекопа каналима и да се свуда изграде огромни облакодери.

Мислим да у животу нисам доживео већи трансфер блама.

Браво за тебе. А што си га доживео? Би ли појаснио?

Дакле, наравно да Београду увек треба још и још зеленила, али ГЕНЕРАЛНО, Београд тренутно нема велики проблем са тим. Има ВРО, Кошутњачку ШУМУ, шуму на Звездари, Топчидерски парк који објашњава са биодиверзитетом, а о ситнијим парковима којих је на сваком кораку да не коментаришем. Калемегдан, Баново брдо, Ада, све су то природно ипак богати делови града.
И немојте, молим вас, поредити сад Београд са Вавилонским терасама или не знам са чим да бисте доказали да ипак није зелен.

Све ово не говори о томе како ТРЕБА девастирати ВРО.

Mislim da bi trebalo da demoliramo VRO iz razloga što nema neke bitne prirodne resurse, samo otežava vodeni saobraćaj.

Уколико ти мислиш да је БГ зелен град свака прича је узалудна.

Ma koje bre zelenilo, ako želimo zelenilo idemo međ šume. Nama treba sajber got robo fenci grad kao što je Tokio.

Уколико ти мислиш да је БГ зелен град свака прича је узалудна.

Заиста, свака је прича узалудна када у дијалогу постоји једномишље.
Понављам, треба увек још зеленила, али ни сада стање није тако критично. Реално, само Нови Београд кубури са зеленилом. Ето. Јужни део града је прилично зелен и извлаче га Кошутњак и Звездарска шума.
http://bginfobox.com/beograd_07.jpg

Београд јесте поприлично зелен град у односу на остатак српских градова.

Понављам, треба увек још зеленила, али ни сада стање није тако критично.

Заправо, по мени је једва подношљиво. Превише људи и аутомобила. Саме улице нису зелене. Гурамо се. Фали малих паркова. Смор је кад идеш сат бусем да би стигао до парка. Фали трип авеније; по средини широко шеталиште са травом и дрвећем, па једносмерене са сваке стране, паркинг, па опет зелено и тротоар. Ал то је већ фантазија.

А јбт, слика је Калиша, ау позадини Борча. Могао си и Таш да ставиш. А можда и Ковилово, и то је део БГа.

Генерално, никад није довољно зелено.