Prijava

BEZ SPEMOVANJA! Tema je ozbiljna i zamolio bih ozbiljne predloge i komentare kako bih ih isčitao sve :)

Svi znamo kako se neslavno završilo ono moje prethodno automatsko brisanje postera (zaboravio sam kriterijum koji sam koristio ali valjda sam obrisao sve postere sa negativnim skorom?). Međutim, ja i dalje mislim da je dobro da server pomaže moderatorima i briše najgrđe stvari a da moderatorima prepusti one "nit smrde nit mirišu". Samo je potrebno smisliti pametniji algoritam za ovo.

Dakle želim da čujem predloge za logiku ovakvog automatskog brisanja.

Moj predlog je da se na svakih sat vremena obrišu posteri koji su stariji od t (a t=sad-2h) i imaju manje od +10 u razlici pluseva i minusa a autor je neko ko ima manje od 100 poena od definicija.

Može ovo tvoje, a da podignemo razliku na +20? Malo je 10, opet će ovi sa fejsa da prebace u plus?

da se na svakih sat vremena obrišu posteri koji su stariji od t (a t=sad-2h) i imaju manje od +10 u razlici pluseva i minusa a autor je neko ko ima manje od 100 poena od definicija.

Može.

Ali kao i prošli put, nisu ocene merilo kvaliteta. Ne treba ići dalje od ovog tvog.

Mogle bi da se uvedu reči, po kojima bi sistem automatski brisao postere.

Recimo, da briše sve sa "onaj osećaj", "Čak Noris", "reci 8", "Facebook",...?

Meni se sviđa, imao sam sličan predlog u jednoj temi nedavno samo što je bilo "manje od -10", neka, ovako još bolje.
Jedino što bi možda ukinuo kriterijum "manje od 100 poena", govno je govno, ko god da ga je napravio i stavio na sat vremena umesto dva, ako ne skupi +10 za sat vremena znači da nije nešto.

to za autore niije pametno. možda je jednostavno neko kreativnije na posterima.

Каизене не знам колико је ово остварљиво.
Као што рече Костић да имају неки забрањени постери, чак, 8, онај осјећај, емо :) и та срања.
А ово твоје је добро

сад је 16:42, т=14:42, колико ја капирам
у 17:42, т=15:42 значи брише постере из периода 14:42 - 15:42, што је ок у суштини.
Са тим се са питања, зашто ми постер није објављен враћаш на питање, зашто ми је постер обрисан и наравно онемогућујеш ауторе да сачувају на профилу неки интерни постер који не мора да буде објављен, направљен за своју душу. Мада кад боље размислим, неко ко има 100 поена ни не треба тако нешто да ради. Само се размишљам, да ли је боље да такве постере аутоматски склања из најновијих или да их брише. Не бих знао шта да ти кажем.

Можда треба још пооштрити критеријуме, типа аутори испод 500 поена или тако нешто. Јер реално гледано, много аутора стварно прави тешка срања од постера а имају преко 100 бодова. Иначе систем је сасвим ок.

Мада је можда чак и боље да пробаш да направиш систем у ком ће у сваком тренутку аутоматски бити уклањани постери направљени пре два сата. Значи не програм који ће радити периодично, него програм који ће радити константно, с' тим што би то вероватно било доста теже направити, а не знам како би се одразило на брзину сајта.

Jedino što bi možda ukinuo kriterijum "manje od 100 poena", govno je govno, ko god da ga je napravio i stavio na sat vremena umesto dva, ako ne skupi +10 za sat vremena znači da nije nešto.

Не бих се сложио, има јако добрих "троловских постера" који су у суштини и корисни за сајт. А и ретко ће аутор од 500+ да направи тотално говно. А још ређе да се буни ако не буде тај исти постер објављен.

Реме доста аутора тек је направило налог па направило одабрани, тако да...

Па да али тај одабрани је изнад 10 у плусу.

не знам како би се одразило на брзину сајта

Onog ko živi u septičkoj jami džabe je gađati govnima... mislim, sajt ni ovako ne opija brzinom a lično pristao bi i na duplo gore samo da se pročisti bar malo.

Али опет ни то није решење. Има оних постера онај осјећај кад 7 метара изнад неба. Који је у плусу ради 12000 лајкова на фб

Увек постоји колетерална штета. Поента је да се постери максимално среде. А да фокус буде и на дефиницијама. Иначе Каизене, укини видљивост форума новим члановима, довољно је само да виде информације и тему помозите новим ауторима рецимо.

Убаци и неки критеријум за укупан број оцена/плусева, пошто има доста постера који накупе минусева зато што се цењено гласачко тело нађе увређеним. Био један такав и у одабранима недавно.
Рецимо, ако има више од 100 плусева, да се не дира (аутомацки).

Само се размишљам, да ли је боље да такве постере аутоматски склања из најновијих или да их брише. Не бих знао шта да ти кажем.

Ne jer na taj način izmiču kontroli moderatora (ne vide ih).

Ok je ovo novo sto si predlozio, resilo bi nas velike kolicine nebuloza.
A mi bismo ostatak cistili.
Jer na kraju dana, recimo da ima 200 strana postera.
Kada krenemo da ih brisemo otpozadi ka napred bar oko 50 strana su nebuloze koje su u minusu, cak noris, ceda i slicno. A potom ide jedno 20 - 30 strana koje su na nuli ili u neznatnom plusu.

Tih postera bi nas resio server i to je odlicno. Jer kako smo vec konstatovali poslednjih 50, 80 strana mogu da se ciste komotno bez gledanja. Bila bi velika usteda.

Ostatak bismo cistili mi.

Moj predlog je da se na svakih sat vremena obrišu posteri koji su stariji od t (a t=sad-2h) i imaju manje od +20 u razlici pluseva i minusa a autor je neko ko ima manje od 100 poena od definicija.

Bar 20 neka bude, i to bi bilo to.

Bar 20 neka bude, i to bi bilo to.

Črč pretera ga, 15 maksimum. Pa tako možeš da brišeš svaku drugu defku.

А увести дугме поред плуса и минуса које би се звало ''за брисање'' и нпр. ако 20 људи (мање - више) кликне на њега, постер се брише. Ја мислим да би то било добро.

А увести дугме поред плуса и минуса које би се звало ''за брисање'' и нпр. ако 20 људи (мање - више) кликне на њега, постер се брише. Ја мислим да би то било добро.

Ne bih komplikovao sa još jednim dugmetom ionako ih već ima previše.

Črč pretera ga, 15 maksimum. Pa tako možeš da brišeš svaku drugu defku

Da, na zalost tako mozes da brises svaku drugu definiciju, ali nikakav poster za sat vremena moze da dobije bez problema 100 pluseva.