Prijava

Evo ovde stavljajte definicije o svom mestu, zavičaju, gradu, forama i ljudima u njima za koje znate da nema smisla stavljati kao definiciju u redovne definicije jer će ih malo ljudi skontati, popiće minuse i izbrisaće je.
evo od mene
definicija- Grad Sombor

Isto što i Subotica samo još mrtviji.

Zaima po jajima!
Čuveni redar u bioskopu 29. Novembar u Zenici, BiH. Zaim bio zajeban, uvek u plavom mantilu, nije dao uneti semenke, da se žvaće, da se žvalji i tako. I čim se svetla ugase obavezno neko dobaci- Zaima po jajima! Onda Zaim ide držeći lampu u ruci i traži ko je rekao da ih izbaci napolje.

Auroro, jesi ti iz Zenice da zaratujemo odmah? ;-) Bivša mi cura bila iz Zen'ce, zajebavala me k'o zadružnu kobilu suncelijojjebemžareno

Kakav si ti baksuz da te cura iz Zenice ostavila? Pa mi nikad nikog nismo ostavile :(
To su ti najveće budaletine u državi, i to bivšoj državi. To je lojalno k'o pseta. E moj ti...

Nije mene, nego ja nju - nisam mogao da slušam svako veče istu priču o njenoj mami i tati i kako brat voli da jede sendvič samo sa Tomi majonezom. Bilo je ili da počnem da pijem bensendine il' da rašćeram.

skurnja

Ћис локалитет, једном сам и ја скурњисао. :)

Види се ко су локал патриоте. :)

Штета што нема нека глоговачка дефка, мора нешто да скарабуџим.

Rasim
Bilo ko na bilo kojoj koti zemaljskoj upali roštilj, na ugalj, naravno. Po najpoznatijem ćevabdžiji u Zenici, vlasniku najpoznatije ćevabdžinice u gradu.
Primer- Hoće l' to Rasime? Vidi ga što fajta ćevape znojem sa ćele, k'o da mu je stvarno zenički ćevap a ne ova suhotinja (njujorška, vojvođanska, australijska, nebitno) što će nam sad napeć'.

@Luksdoc ti si se zabavljao s nekom OD Zenice, jok je ta iz grada bila :)

Govnara

Pepeljara

Erlavo

Mlitavo, rasklimano, nikakvo.

Sav si erlav, da dune vetar odneo bi te.

elek ovo prvo se u Zenici zvalo Pepeljuga, ovo drugo nam je identično, mada MOJI imaju H(ah a kako drugačije) pa je Herlavo...Ode u herlać- toliko dotrajalo ili nešto toliko pokvareno, rasklimatano da je otišlo u pičku materinu).

Bukara

Ćumenta izrazito glavatog čoveka, izraz potiče od drvene XXL krigle za bevandu.

http://img87.imageshack.us/img87/1588/bukaravelikaqu4.jpg

Ćepurca

Žbunasta frizura, al može i bilo kakva.

Namuždriti se

Najesti se ko gazda.