Prijava

па првог леже плата, лол. данас други и одма се повредио.

Saće da bude ono "Moram hitno kući u Amerike na preglede".

Ili Nigerije, da ga jebem.

Flipse gde dolazi Mačvan?

Taj nije vranesu ni do pupka u kosarkaskom smislu

KAKVA SMO AVANGARDA KAD NAM BIVŠI IGRAČI IMAJU CRNO BELE MAČKE
https://instagram.com/p/1Dz6xLQOHJ/

Mnogo mi se svidja razvoj situacije na relaciji sport - politika u poslednje vreme. Premijerova bolesna zelja za vlascu je izgleda ipak jaca od njegove patoloske mrznje prema Partizanu, sto se i pokazuje tako lepo, da samo laik ne vidi o cemu se radi.

Grobarska javnost i inteligencija je odlicno prepoznala trenutak i polako se krece u frontalni atak, odnosno pravljenje sto bolje pozicije za SD Partizan. Bolesnik je iskesirao generalno sponzorstvo FK Partizan zbog jedne nespretne izjave o dve leve noge, sta li ce tek biti spreman da uradi oko malo ozbiljnijih stvari.
U to ime, polako se krece sa tekstovima, tajnim pregovorima, sastancima i pritiscima.

Recimo, nedeljnik Vreme prvi osvrt na pitanje privatizacije:

Željko Pantić je izjavio da su Partizan i Zvezda dve različite priče koje hoće na silu da se uguraju u isti koš, jer za Partizan postoje ponude za kupovinu, dok je Zvezdu nemoguće privatizovati zbog ogromnih dugovanja. To je, po Pantiću, i osnovni razlog što Vučić odlaže privatizaciju Partizana i Zvezde – jer ne želi da Partizan bude privatizovan, a Zvezda da ne bude.
"Partizan nije problem za privatizaciju, i niko se u ovom klubu ne bi bunio protiv privatizacije, da dođe vlasnik Šalkea i da kupi Partizan. Da li je problem u privatizaciji Vojvodine? Nije. Imamo Čukarički koji je već privatizovan. Mi možemo samo da se pravimo ludi, da ne vidimo slona u ovoj sobi, i da kažemo da je problem srpskog fudbala srpski fudbal, a ne da je problem Crvena zvezda, koja je u takvim dugovima da za nju ne može da se nađe kupac. Dok se za Zvezdu ne nađe kupac, mi nećemo imati privatizaciju, jer g. Vučić ne želi da dozvoli da Partizan dobije gazdu iz Šalkea, a da Zvezdu i dalje drmaju Vesić i Kokeza, pošto tada Zvezda ide na 14. mesto.
Mi imamo odlaganje privatizacije samo zato što su dugovi u Zvezdi probili 50 miliona evra i zato što je Zvezdin trenutno najbolji scenario za dobijanje evro-licence da unapred potroši petogodišnje Gaspromovo sponzorstvo, da podigne neki kredit i samo isplati dugove igračima. Da ne investira ništa, već da ‘spuca’ pet generalnih sponzorstava unapred, odjednom, samo da bi dobila mogućnost da možda, ako bude prvak, igra kvalifikacije. Da Vesić nije pretrčao u SNS i postao maltene gradonačelnik Beograda i, možda, drugi ili treći čovek u ovoj zemlji, g. Vučić bi mogao vrlo elegantno da se distancira od onoga što je urađeno, od tih 27 miliona evra neto duga koji je napravio Vesić. Međutim, sada propast Crvene zvezde, i da hoćete, ne možete hirurški da odvojite od SNS-a".

VIslavski u poslednjem broju Tabloida pise:

Koliko god je neformalno ponašanje Borisa Tadića kada je govorio o sportu (ili ne samo o sportu) izazivalo podozrenje i podsmeh dela javnosti zbog njegove sportske naklonjenosti Partizanu, mora se priznati da on svoju strast nije manifestovao protiv Crvene Zvezde, ne barem otvoreno ili podrugljivo. Za razliku od njega, Aleksandar Vučić je prerastao Tadićevu kopiju u svom neformalizmu, drsko i neprimereno vređa Partizanovce, a potom im se kao izvinjava. Slika se u loži zaogrnut Zvezdinim šalom, javno demonstrira svoju klupsku pripadnost svestan da je na osetljivom terenu i da će takvim postupcima izazvati neželjene reakcije armije navijača rivalskog tabora.

Primer izjave "velikog Aleksandra" u kojoj je omalovažio igrače Partizana rečima da "imaju obe leve noge" je ilustracija njegove arogancije, prepotentnosti, drskosti koja je podastrta demagoškim izvinjenjem upućenom igraču crno belih Petru Grbiću i ekipi Partizana nakon pobede nad Jagodinom od 3:0. Takvim izjavama i ponašanjem pokazuje osobine najobičnijeg nitkova kome nije ništa sveto, koji ne poštuje vrednosti drugog tabora, koji drsko izaziva veliki broj građana opredeljenih za protivnike kluba kome Vučić pripada kao građanin - a ne kao Premijer! Zbog toga i takvog ponašanja, nije iznenađenje kada mu skandiraju "Vučiću pederu, Vučiću pederu", bez obzira što je nepristojno da se predsednik Vlade u delu naroda u čijoj je službi uvredljivo naziva homoseksualcem.

Da bi pokazao koliko ga više ne uzbuđuju pogrdna skandiranja, demagoškim manevrom je sopstveni značaj poistovetio sa veličanstvenim Novakom Đokovićem. Rekao je: "...Kad sam čuo šta sve skandiraju jednom Novaku Đokoviću, mogu samo da kažem da mi je drago što sam u takvom društvu."

Da ne duzim, mislim da kao SD Partizan uzimamo sve trofeje ove godine. Zvezda polako mora u istoriju, zrtvovana od svog najbitnijeg navijaca za dobrobit svoje vlasti i pozicije. U to ime ziveli.

dobro bre vucicu, pusti ih da budu u neznanju, volimo da citamo i slusamo njihove izlive histerije kad im propadne plan ZY

EVo lep gest sa tekme protiv Mege (sram vas bilo, ni komentar o tekmi)
https://scontent-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t31.0-8/11083976_10153832219726686_4262678942254503159_o.jpg

Nego jel gledao neko tekmu osim mene (bilo na RTS da ne ispadne da nas ne prenose nikad lolo)

Ja imam jedno zapazanje koje bi moglo da se isplati grobarima a bogme i kladionicarima svih boja

A pocela i prodaja dresova u shopu
http://partizanbcshop.rs/kk-partizan-timski-program.html

Nije tlk skupo jbg, sad mora kladza da se dokaze

Mene je oduševila Mačvanova asistencija Tepiću, kakav Vilijams, kakve pičke materine. Iza leđa u trku na prvu.

Inače, mislim da je će Tepić biti više na parketu u predstojećim mečevima od Ajfona, a ako bude igrao približno dobro kao protiv Mege, blago nama. Plus će mu zamena biti kasvetan igrač, ne Dallo.

I ja sam gledao, nego vidim niko ništa ne piše, pa da se ne pravim pametan. :)

Je l' se zna sta je bilo sa Jokicem iz Mege? Nije ulazio na teren...
Dobro napredujete, dizete formu za eventualno jednu pobedu u plejofu.

Nije igrao jer nas je pustio Miloje.

CKM, negde naleteh podatak da nam je broj asistencija protiv timova koji igraju brzi ritam (Mega, Cibona, Levski jbg moram i njih...) skoro 20, dok je prosek asistencija protiv ovih sa sporijim ritmom oko 12.
Ok, nije izmisljena mlaka voda jer se igra na uglavnom veci broj poena pa je samim tim i veci broj asistiranih,al gledajuci tekmu protiv Mege, mislim da se sasvim solidno snalazimo u brzom ritmu i da one kontre i polukontre koristimo u velikom procentu.
U prilog ide cinjenica da svi igraci osim Milutinova i Djumica mogu da povuku kontru cim uhvate loptu.
Kad tome dodam i cinjenicu da smo doveli Ajfona koji je potpuno atipican igrac za Duletov ukus, deluje mi kao da za ove tekme spremamo nesto potpuno drugacije,a to je brza kosarka.

Iz mog ugla, to je jos jedan od nacina da se koliko toliko anulira Marjanovic koji im je najveca snaga, jer ce vise vremena trositi na trcanje napad-odbrana nego na pozicioniranje u reketu, a s obzirom da je posledica tog trcanja i nesto busnija odbrana verujem da ce i oni vise napada resavati u ranim fazama te da lopta nece ni ici na bobija.

U suterskom smislu, mislim da smo mi malo konstantniji (Pavlovic, Milosavljevic, Ajfon, Andric, Muric, Macvan pa i Marinkovic) mi deluju pouzdanije od njihove dalekometne paljbe (Blazic, Vilijams, Djenka, Kalinic, Dangubic, Mitrovic, Lazic).
Ok, cinjenica je da nasi znaju da upadnu u lose serije, ali i da njihovi znaju da upadnu u serije pogodaka,al pricam o nekim prosecima.

U prilog tome mi ide i to da vec dugo vremena imamo po 1 tekmu nedeljno, da se radi punom parom i da su nas povrede vec duzi period, da kucnem u drvo, obisle, pa predpostavljam da je sprema na visokom nivou. Oni su ipak mnogo umorniji zbog jakih meceva svake nedelje, al opet i iz toga mogu da izrode snagu i kondiciju.

Sta vi mislite, oce li ovo biti serija u kojoj cemo se mi truditi da ubrzavamo ritam ili ce biti klasika kao i do sad, peglanje jake odbrane pa sta bude.
Licno mislim da nam ovo drugo ne odgovara jer ce nas sudije puniti faulovima, pa ako nam Milutinov i Macvan dobiju po 3 u prvom poluvremenu, najebali smo,a videli smo da kad sudije hoce, lako nam i celu spoljnu liniju zajebu sa faulovima.

ja u prvoj tekmi ocekujem bas brzu kosarku sa nase strane, i ako uzmemo pobedu da se nastavi tako, a ako puknemo da bude odredjenog korigovanja al opet da se igra brzo kad god je moguce.

Kad tome dodam i cinjenicu da smo doveli Ajfona koji je potpuno atipican igrac za Duletov ukus, deluje mi kao da za ove tekme spremamo nesto potpuno drugacije,a to je brza kosarka.

Mi smo navikli ove sezone na takvu košarku, i prenećemo naše, doduše kratko, Evrokup iskustvo na plej of seriju. :)

Mada ja lično ne bih voleo brzu košarku, jer mi to nismo igrali, pa verovatno od Žeravice. Ono sa prošlog derbija može da nam upali samo ako šutiraju malo ispod proseka, što se i desilo na toj utakmici, rizično je, ali ako promaše prvih par šuteva, zadnjih par sezona nisu dizali procenat preko 30%.

A mislim kada bi Radonjić imao muda da igra ofanzivnije da bi nam te udvoji/utroji Bobija situacije ne bi prolazile. Npr da upari Jovića Vilijamsa i Dženkinsa, ne bi smeli ni jednog da ostave samog, kao što mogu da rizikuju sa Dangubićem, Blažičem, Kalinićem. Lazić će im značiti tu mnogo, on je dosta siguran kada ćoškari, ali videćemo, nije da i mi nemamo šutere. Šta više, i Tepić ume da pogađa nekada vrlo bitne koševe, a opet, nekada se ne seti da šutne za pobedu.

Biće problem kod nas sa ličnim ispod koša jer smo tanki mnogo, i moraće Milutinov da pazi, za Mačvana ne brinem toliko, jer on ume da igra odbranu i pritom da se čuva od ličnih grešaka, šteta što je Bezbradica pa to što jeste, inače bi mogao da se iskoristi za sitne faulove i još neke sitnice u odbrani. Videćemo možda Dule ima i njega u planu d 5 minuta, pred kraj ili početak četvrtie, taktički i tako to.

I opet da ponovim, mislim da Tepić treba da igra više od Ajfona, barem 1 minut. Sigurnije izgleda ekipe, mada, Ajfon je par puta ušao u serije trojki pa ga je Dule prekidao. Nama je u principu najbitnije da Mačvan radi ono što radi cele sezone i da Sale bude mirne glave, da ne napravi brzoplete lične na početku utakmice.

играли смо брзу кошарку за наше услове пре две сезоне. зато смо и узели две титуле, мада је и дулету требало да се прешалта са балвана муслија и гагића на врхунске спољне лучића, берту, леа и милосава. прошле године смо имали ловерња, па опет нисмо морали толико да трчимо. а трчање нам је и најбоља шанса и сад, пошто звезда игра свемирску одбрану у односу на нас.

пошто звезда игра свемирску одбрану у односу на нас.

Ne bih bio tako siguran. Nisam toliko pratio zeleznicare ove sezone, ali mislim da ih je Partizan sveo na neke od najmanjih poena tokom godine. Vise su davali mnogo jacim evroligasima. Slazem se da je tranzicija nasa sansa jer su oni dosta tromiji, ne racunajuci konjusara sve su mrcine vecinom. Tu vidim Ajfona i brzi prenos, Milenko dok je pregura ispusim cigaru.