Prijava

citajuci na klasicnom latinskom mesto se zove carrhae- odnosno c-k, ae-aj, Karaj.

Znaci po tome bi Caesar bio Kajsar?!

Naravno da bi bio Kajsar, pa i Nemci su svog cara zvali Kajzer sto je i poteklo od tog originalnog imena, takodje se i u nordijskog mitologiji pominje junak jedan ka sar tako nesto.
Inace nije ni jedan od tih kultova koje ste pomenuli vec jedan jos stariji koji je bio osnov prvobitnih porodica i na osnovu koga je funkcionisali zakoni u Rimu i kod starih Helena pa i Hindusa.

Култ предака ?

Pa jeste to je u sustini to kult ognjista ili duhova predaka Trisa prvi ipak.

Ај који немачки краљ је понео титулу Светог римског цара након дуже паузе на Западу...

Јесте, причај даље тј. питај даље.

Ko je najveci moreplovac istoka svih vremena?

Onaj Xi Zhao nešto tako, što je išao do Afrike i tako to, godinama pre Kolumba jel?

Жанг Хе, или како се већ изговара.

E taj, Žang He, Xe ili kako već.

GM prvi odgvororio tacno mada mislim da se ne izgovara Zang He vec Zeng He.

Како се звала прва приватна организација која је пружала банкарске услуге? Кад се појавила и где?

Postojali su poznati bankari jos u Rimu - Gaj Opije, Braca Balb itd., ali ti verovatno mislis na red templara koji se pojavio za vreme krstaskih ratova na istoku.

Не. Раније.

Не, чини ми се да су они после преузели те послове. Углавном, тражи се назив, време и локација. (Локацију си погодио (мош се рећи и време))

Prva Vavionska Banka, dajemo kredite u hramu boginje Ištar, sa kamatom do 37%, jer nam se može, prvi smo u poslu. Hot linija je u hramu boga Marduka, javiti se svešteniku Gilgamešu ( nemojte ga pitati da li je potomak sumerskog kralja Gilgameša postao je džangrizva po tom pitanju u poslednje vreme). Da li je tako izgledala reklama?

Било је таквих активности у храмовима и пре овог периода на који се односи питање, али не тражим то, већ прву организацију (приватну банкарску кућу, какогод) која је примала робу на чување, стављала је у промет и наплаћивала то.