Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
I ja karenjinu čitam sad, za skul mi treba.
Ali i proces pored toga.
Ne započinji proces ako nisi čit'o apsurde prije. Biće ti wtf did I just read ? :D
Malo mentalno zaostalo pitanje, ali moram: vredi li čitati Rat i mir jer mi je bar za sad prilično težak za čitanje?
Ne započinji proces ako nisi čit'o apsurde prije. Biće ti wtf did I just read ? :D
Čitao stranca od Kamija :)
Ал ме јебете са књигама које ме много маме..
Eлем наручио "Congratulations you have just met the I.C.F.", то се мора читати :)
Ja nisam završio Rat i mir zbog istog problema, ali tad sam bio srednja. Kad krenem da prelazim Tolstoja, dohvatiću se opet i toga.
gorski vijenac
Je l' to od onog Cass Pennanta? Je l' na engleskom ili si našao prevedenu i odakle si je naručio?
Да, од Касса Пенанта :) на Енглеском је, контам да нема преведена али опет би било глупо да је преведена. Јер кад би превео српски сленг а камоли енглески изгубило би смисао :) пошто је књига ризница сленга :)
Са ибеја наручио, нема на Балкану колико сам ја гледао да се купи, коштаће ме два ипо евра са поштарином и свиме :))
Ако буде боља ситуација куповаћу и остале његове књиге тако :)
"Fani Hil"
Са ибеја наручио, нема на Балкану колико сам ја гледао да се купи, коштаће ме два ипо евра са поштарином и свиме :))
Ако буде боља ситуација куповаћу и остале његове књиге тако :)
Bila je jedna njegova knjiga nekad u vašem Red Star butiku al je nema više. Aj kad iščitaš javi utiske jer od kad sam gledao film dobio sam želju da pročitam to što je pisao.
Elem ja trenutno čitam Gozbu za vrane prvi deo i ona Brijenina poglavlja toliko smaraju da oću da se upucam lolo
Хм, по свему судећи књига је опширнија верзија филма, пошто је свако поглавље један инцидент. Има око 400 страница чини ми се :) гледао сам садржај и свако поглавље је туча против тих и тих и тако :)
Realno kad ima toliko makljanja to ne može da bude loše :D
Тај рад, поготово што су енглези тад били благо речено болесни лоло :) углавном сутра наручујем, доћи ће за 3-4 дана и милина :)
Jel iko čitao išta od Miljenka Jergovića?
Ja sam uzeo najkraću njegovu knjigu, Roman o Korini, da se upoznam sa njegovim stilom, da vidim da li mi leži.
Јово, ти си Бањалучанин, има ли ђе да се купи колекција књига Буковског и колико је ?
I mene zanima đe ima jevtinih knjiga u Banjaluci?
Ima u Kulturi u Merkatoru dosta knjiga od Bukovskog, ali ne znam ima li cijela kolekcija, a ne znam ni cijenu.
Veliki rat - Gatalica
Uzeo od ortaka, tek počeo da čitam...ok je nije loša, tako da uzmite pa bacite pogled ako ništa, ako ima još neko koga ne "mrzi" da čita...