U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
Јоооо да :)) сад нема силе, ај сутра.
Лаки данас је сутра, ај' сад :)
Пребачих ову тему у врх подфорума :)
Smarko, on je ovo postavio 1 sat nakon ponoći.
Видим ја кад је поставио, прије 17 сати, то је сасвим довољно да се рачуна СЈУТРА
Значи тренинг :)) циљ = маса. Има разних приступа ал код тебе ја бих пробао овако:
Цео план се састоји из 3 фазе :
1. фаза = 3 недеље фул боди тренинг 3 пута недељно - ово наравно није идеално за масу само по себи али касније ће ти помоћи за наредне тренинге, ствараш капацитет за наредне тренинге, активираш цело тело, схвати то као припрему.
ево и како http://tiny.cc/h426iw
2. фаза = овде се иде на обим, али опет мораш да дижеш тешко да кад завршиш серију остане свега пар понављања у резерви. Радиш 3 недеље 4 пута седмично типа пон-уто-офф- четвртак-петак
Ево објашење ко детету :))
Понедељак
--чучањ : 1 серија загревања са лаганом килажом - 5 серија по 8-10 понављања
--ножна преса : 5 серија по 8-10 понављања
-- ножна ексетензија : 3 серије по 8-10 понављања
-- обрнута екстензија 3: серије 8-10 понављања
Уторак
--бенч прес : 1 серија загревања са лаганом килажом - 5 серија по 8-10 понављања
--коси бенч прес: 5 серија по 8-10 понављања
--потисак бучицама : 5 серија по 8-10 понављања
-- уски бенч : 5 серија по 8-10 понављања
Среда
-- одмор
Четвртак
--мртво дизање:1 серија загревања са лаганом килажом - 5 серија по 8-10 понављања
--веслање шипком у наклону: 5 серија по 8-10 понављања
--згибови: 5 серија по 10 понављања (или колико год серија ти треба да одрадиш 50 згибова, то је циљ макар ти требало 18 серија)
-- добро јутро : 5 серија по 15 понављања
Петак
-рамени потисак : 5 серија по 8-10 понављања
-седећи потисак бучицама : 5 серија по 8-10 понављања
-пропадања: 5 серија по 10 понављања (исто правило као за згибове)
-слегање раменима : 5 серија по 10 понављања
-згибови : 5 серија по 10 понављања
3. фаза = овде се већ туче тешко, ради се у "циклусима", 4 недеље 3 пута недељно па недељу дана одмараш, једна модификација 5-3-1 тренинга.
Тренинг 1 :
- чучањ 1х15 1х10 1х8 60с паузе ; 3х5 3м паузе ; 5х10 60с паузе
- ножна преса 5 х 8-10
- добро јутро 3 х 15
- трбушњаци 3 х ???
Тренинг 2 :
-бенч прес 1х15 1х10 1х8 60с паузе ; 3х5 3м паузе ; 5х10 60с паузе
- бенч потисак бучицама 3 х 8-10
- уски бенч 3 х 8-10
-згибови 3х10
-хамер прегиб 2 х 12-15
-прегиб надхватом 2 х 12-15
Тренинг 3:
-мртво дизање 1х15 1х10 1х8 60с паузе ; 3х5 3м паузе ; 5х10 60с паузе
-веслање у наклону 3 х 8-10 (или једноручно веслање)
- згибови 3 х 10
-добро јутро 3 х 15
- дворучни бицепс прегиб 2 х 12-15
- лери скот клупа прегиб 2 х 12 -15
Тренинг 4 :
- војнички потисак 3 х 8-10
- летење бучицама 2х15 (за средње и задње)
- уски бенч 3 х 8-10
-пропадања 3 х 10
-хамер прегиб 2 х 12-15
-прегиб надхватом 2 х 12-15
-фејс пулс 100 понављања
Типа пон-сре- пет- пон и тако редоследом док не урадиш 4 тренинга од сваког па одмор недељу дана, па све испочетка.
Вероватно се примећују нејасноће за главне лифтове, за све је исто, пример :
"-мртво дизање 1х15 1х10 1х8 60с паузе ; 3х5 3м паузе ; 5х10 60с паузе"
Прве три серије су загревања где идеш лагано са минут одмора између (1х15 1х10 1х8 60с паузе).
3х5 3м паузе - ово су ти главне серије где узимаш тежину коју можеш да избациш свега 5 пута, дакле идеш прилично тешко на те 3 серије, размак између серија је већи
5х10 60с паузе - и онда комплетираш са пет серија по 10 понављања и 60секунди паузе између са неком омањом килажом.
----
У суштини, нема ништа док Стефа не закоље пар прасића. Ја ти рече а ти види дал ћеш да послушаш.
Ajde pa će da vidimo.
Vetre, de ideш ти у теретану? Можда се знамо, ако идеш у Краљеву :)
Ne idem u teretanu trenutno, a nikad nisam išao u Kraljevu :)
Kroasan efekat, zbog cega se izduvavamo posle treninga?
Си мора' одма да бачиш рекламу? :)
E moj Smare. Ne znaš ti koje su muke nas teretandžija, koliko je naš sleng redak. Morao sam. :)
Нека си, нека :)
Лаки је и мени преписао оно горе, чуда чини, потписујем :)
Zato što se gruvaš kreatinima dečko, to je loše i suši se kičma.
Боде се он у кичму, видим ја фино.
Боље да се бодеш сланином, синко, боље!
E da se bar bodem, lololo! Bio bih triput veći! Sve priroda, nažalost... Probaću ovaj Lakijev program, samo da se vratim malo u formu.
Imam nevjerovatnu sestru.
Forsiram je ovih dana, spremamo se za državno, i večeras joj zadam vježbe za core bez odmora, čisto da vidim u kakvom je stanju... I radi ona tako jedno 10 minuta, i ja s njom, umirem, raspadam se, ja odustajem ona i dalje... Pjeva nešto od Vlade Georgijeva, nešto standardno tugaljivo i drži plank... Naposlijetku odustaje i odmah joj zadajem trbušnjake, da vidim koliko može. 60 JEBENIH KOMADA NAKON CIRKA 15 MINUTA PLANKA IZ RAZNORAZNIH UGLOVA! Rekoh - idi se liječi, nisi normalna.
Nećeš udavati.
Oženiću je za neku finu curicu....
Малопре сам пробао овај Лакијев тренинг за груди и бицепс, једва кући дошао... :)