Teret@n@

1. Хаос, после се човек запита које је свирање курцу данашње бројање калорија и грамаже протеина у односу на телесну тежину лоло.

2. Prati pravila teme, nema postavljanja više gifova u jednom postu.

3. Које теме правила да пратим?

4. Па је ли ово тема теретана или тема за гифове?

5. Христос се роди, браћо и сестре Теретанџије, много здравља, среће, весеља, оборених тежина, добијених чистих мишића, изгубљеног сала и ознојених малолетница! Живели!

6. чистих мишића, изгубљеног сала

Lepšu želju nisi mog'o da izustiš! :)

Vaistinu se rodi!

7. Radi li neko po Wendlerovom 5/3/1 sistemu?

8. Ја. А радио је и Импре до скоро.

9. Za 5/3/1 i ostale programe sa kompleksnim free-weight vežbama, potrebna je gotovo savršena tehnika (čitaj:staž).

10. Мене занима следеће, ваља ли чему вуча канапом?
    Мени ноћас одмор, реко' да играм мало фудбала па пукосмо лопту и ја дођох код овог комшије и онако сморен мало радих чучњеве и издизање на прсте па ми онда паде на памет, ај' да пробам да урадим заставу...
    Важи што сам мога'...
    Међутим, покушавао сам неких пола сата - 45 минута и могу вам рећ' да је то пичкин дим, за пар дана ћу моћ' да стојим макар 3-4 секунде, ако не и више.
    Осјетио сам ноћас да све више могу, како покушавам.

У међувремену сам се са другом вукао канапом, опучили смо се и некако ми супер осјећај...

Дакле?

11. Pozdrav dizacima tegova!
    Jel radi neko mozda rotatore za ramena?
    Nesto preuredjujem trening za ramena, pa me zanima valja li ubaciti rotatore u trening?

12. kakve su to kompleksne free-weight vežbe? Radio sam 5-3-1, i ja imam neki utisak da je super za malo iskusnije vežbače. Negde sam našao da je za novajlije bolje držati se manjeg broja ponavljanja, a i volim nekako manje serije, pa sam batalio 5-3-1. A Wendler, pored glavnih serija, preporučuje 5x10 pomoćne serije glavnih vežbi, kao i pomoćne vežbe, sve sa mnogo ponavljanja.

Ono što mi se najviše dopadalo kod 5-3-1, jeste ta podela na "gornje" i "donje" dane. Posebno sam voleo superserije benč - zgibovi (wendler posle svakog guranja preporučuje nekakvo vučenje u superseriji). Laki to ne voli. Uopšte, Wendler obožava zgibove i propadanja. Kaže svaki trening kad radi gornji deo tela uradi 50 zgibova pre nego što uvati teg, pa onda posle radi serije po 10 posle svake serije benča. Propadanja preporučuje 5 serija po 20 bez opterećenja ili 5x10 sa opterećenjem. Ludak, ja ne znam da li mogu 5x10 sa svojom težinom :))

Skini knjigu bre i prelistaj, ima gde oćeš.

13. Da, nisam dodao to da me je mrzelo da stalno računam te procente i stavljam one novčiće od 1.25kg na šipku. To je isto uticalo da batalim 5-3-1. A posle sam sa jednostavnim 5x5 ful-bodijem imao mnogo bolje rezultate.

14. Vezbom do savrsenstva.;)

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.