Teret@n@

1. Sa novcem koji on ima i suplementima koji su mu bili na raspolaganju...Ipak ne mogu da kazem da je los,ali probajte da zamislite sebe sa novcem,strucnim timom,kuvarima i full opremom. :) Ipak je to samo za film

2. Sa novcem koji on ima i suplementima koji su mu bili na raspolaganju...Ipak ne mogu da kazem da je los,ali probajte da zamislite sebe sa novcem,strucnim timom,kuvarima i full opremom. :) Ipak je to samo za film

Što jes-jes, ali ipak je kraljina!

3. Ja da sam tol'ko trenir'o, ja bi' do sad 4 noge im'o!

4. Pa tol'ko, k'o Bred Pit na hemijama!

Inace, ovo gore je iz one pesme o fudbalerima, na kraju... http://www.youtube.com/watch?v=3h7AqRdKQLA

5. Evo jos malo literature od mene:
    Convict Condtitioning,Relax into stretch,Bullet proof abs i Super joints. ;) Zanimljive su knjige.I napredni vezbaci mogu dosta da nauce. Ako se neko odvazi da procita ovu prvu nemojte je odbaciti zbog stila kojim je pisana(kapitalisticko prodajno sranje za ispiranje mozga i paljenje mase,ALI ipak knjiga je sjajna kako za pocetnike tako i za napredne vezbace koji zele da napreduju u snazi).Moram da priznam da se slazem sa ideologijom autora... :)

6. Ко хоће да константно напредује у снази да му се килаже повећавају полако али сигурно дужи низ времена , ово су принципи по којима треба да ради ,

https://rs583tl2.rapidshare.com/#!download|583l35|266962155|531_Manual.pdf|7716|R~52F0BF23CC0B990BC94179713D8C0FE2

Препоручујем Триумвират.

7. Ja opet potezem isto pitanje,ali neka mi neko objasni zasto toliko forsirati tegove?! I ova lakijeva knjiga(procitacu je sto pre pa cu prokomentarisati) ne deluje lose,ali opet tezine i tezine!!! Dokle vise i cemu to?!

8. Da budeš jak. Ne možeš biti jak pomoću sklekova i zgibova.

9. Išao sam pa sam prestao. Može se i bez mišića jebati.

10. Skocimis,brate, gresis. Nisi svestan koliko. Meni se cini da je to sve jedna velika zabluda nastala ugledanjem na pogresne modele i zanemarivanjem istinitih i uspesnih principa i formi. Evo jedno sasvim jednostavno pitanje: zasto se jebavas sa dodatnim opterecenjem ako ne mozes ni svoju tezinu u potpunosti da kontrolises? Da li je neko ko uradi 6 zgibova na jednoj ruci slab? PS:nije trol,samo bi voleo da mi neko dokaze zasto toliko forsirati tegove? Do sada niko nije uspeo... Uostalom ova tema i jeste za diskusiju.

11. Jel prodaje neko polovne tegove? Na rasklop, do 25 kila svaki

12. Da li je neko ko uradi 6 zgibova na jednoj ruci slab? PS:nije trol,samo bi voleo da mi neko dokaze zasto toliko forsirati tegove?

Ja mogu desetak (ako mislis da se jednom rukom drzim za sipku a drugom za prvu ruku), al nisam neki snagator sto se tegova tice.

13. Skocimis,brate, gresis. Nisi svestan koliko. Meni se cini da je to sve jedna velika zabluda nastala ugledanjem na pogresne modele i zanemarivanjem istinitih i uspesnih principa i formi. Evo jedno sasvim jednostavno pitanje: zasto se jebavas sa dodatnim opterecenjem ako ne mozes ni svoju tezinu u potpunosti da kontrolises? Da li je neko ko uradi 6 zgibova na jednoj ruci slab? PS:nije trol,samo bi voleo da mi neko dokaze zasto toliko forsirati tegove? Do sada niko nije uspeo... Uostalom ova tema i jeste za diskusiju.

Ne mjeri se snaga (opterećenje) u kikbekovima i biceps pregibima sa kablovima. Mjeri se u tri osnovne vježbe - mrtvo, benč, čučanj. Zašto? Zato što su to vježbe za čitavo tijelo. Svi mišići učestvuju, pogledaj anatomiju tih vježbi.
    Benč: grudi, ramena, triceps, podlaktice, brankialis, latissimusi, gornji abdomen.
    Mrtvo, latovi, romboidi, donja leđa, dupe, zadnja loža, butine, malo listovi, podlaktice, vrat, donji abdomen, mišići kukova
    Čučanj: butine, zadnja loža, dupe, trapezi, čitav abdomen, mišići kukova, listovi.

Snaga je maksimalna sila koju tijelo može da proizvede. Zašto se BW vježbe ne uzimaju za snagu? Zato što se u njima nevjerovatno brzo napreduje. Ja sam sa 0 zgibova došao za 15 vrlo brzo, propadanja da ne pričam šta tu sve mogu sa opterećenjem, nisam mogao tri skleka, a došao sam do 500-700 za jedno veče. Lučenje hormona u vježbama sa tegovima su daleko veće od BW vježbi. Nema mnogo veze između tih vježbi i prirodne snage i mišićne mase (osim kada je manjka).

Zgibovi: Dovedem nekog niskog mršavca sa kratim hummerusom, bf -10%, ektomorf. Stavi ga na vratilo, kidaće. Zašto? Zbog snage? Ne, već zbog lakoće svog tijela i kratkog hummerusa, zato je dobar na zgibovima.

Za dobar izgled, snagu, treba imati svuda opterećenje. Npr. možeš da uradiš 25 pravilnih zgibova u seriji. To je za poštovanje. I cilj ti je hipertrofija i snaga. Super. Ja ti nakačim teg od 10-15kg, uradiš 12 zgibova sa tom težinom, dođeš na 15 po seriji uz opterećenje, ja ti dodam još 5kg, i onda odradiš 15 po seriji. Nakon toga ti dam da radiš bez opterećenje, viola - 30-40 zgibova bez opterećenja u seriji. Shvataš me?

14. Овде је већ реч о релативној и апсолутној снази ....
    Поред ове три вежбе које си набројао ја би ставио и clean and jerk , или у другом случају војнички потисак....

Ево занимљивог текста http://www.gymjones.com/knowledge.php?id=6

15. Sve zavisi od cilja koji hoćeš da postigneš. Kao što u Lakijevom linku gore piše, velika masa nosi neke posledice sa sobom. Kad se penješ uzbrdo ne koristiš gornji deo tela ali ti baš taj deo odvlači krv i tako noge dobijaju manje 'hrane'.A tu noge najviše koristiš. A ako si bodibilder, i cilj ti je masa, body weight vežbama nećeš daleko.
    Dakle moje mišljenje:
    Ako si bodibilder ili power lifter važnija ti je apsolutna snaga ( da dižeš gvožđe )
    Ako se baviš sportom koji zahteva mnogo trčanja i agilnost, važna ti je relativna snaga tj. odnos snage koju ostvaruješ i sopstvene težine ( kao Makoto Nagano ).

16. Вауу ,као оснивач теме оставио сам хиљадити пост ..... :пуста сузу:

Мада , постоје начини тренинга који наводно могу да направе комбинацију разних система вежби , хибридни програм, који може да обједини све елементе вежбања и обезбеди равнотежу релативне и апсолутне снаге.Колико је то изводљиво и успешно не знам , али један лик има цео канал са разним хибридним програмима http://www.youtube.com/user/strengthcamp

А и кросфит тренинг је по том питању занимљив ...

17. Ja mogu desetak (ako mislis da se jednom rukom drzim za sipku a drugom za prvu ruku), al nisam neki snagator sto se tegova tice.

Cestitam ti na ovome,ali ne,ne mislim. Jednu ruku na vratilo drugu iza ledja i dizes se pravo gore bez ljuljanja i cimanja.Probaj,veorvatno ces moci ili ce ti malo faliti.

Zašto se BW vježbe ne uzimaju za snagu? Zato što se u njima nevjerovatno brzo napreduje. Ja sam sa 0 zgibova došao za 15 vrlo brzo, propadanja da ne pričam šta tu sve mogu sa opterećenjem, nisam mogao tri skleka, a došao sam do 500-700 za jedno veče.

I te kako se uzimaju!!!Kad napredujes dovoljno ides na tezu varijaciju.Bitno je samo znanje(da ne ugrozis svoje zdravlje) i kreativnost (kako da otezas vezbu jos vise).
    ps:700 za vece?! ajde smanji malo! znam samo dva momka koji su presli 500,a obojica su na DIF-u.Racunam samo ono sto sam svojim ocima video,lovacke price ne.

Za dobar izgled, snagu, treba imati svuda opterećenje.

Da,ali ne neophodno dodatno opterecenje! ;)

I cilj ti je hipertrofija i snaga.

Snaga da,hipertrofija ne.Nije neophodna,to je ogranicavajuci faktor u sportu kad predjes odredjenu granicu.

Super. Ja ti nakačim teg od 10-15kg, uradiš 12 zgibova sa tom težinom, dođeš na 15 po seriji uz opterećenje, ja ti dodam još 5kg, i onda odradiš 15 po seriji. Nakon toga ti dam da radiš bez opterećenje, viola - 30-40 zgibova bez opterećenja u seriji.

Dosao si do 15,super,ajmo dalje! Dizi noge da budu paralelne sa podom,postignes 20 ponvljanja ides dalje. Ovo sto Vule kaze. Dodjes do 15 ponavljanja pa onda 1/2 samo na jednoj ruci ili uzmes peskir prebacis ga preko vratila i uhvatis jendom rukom za sam kraj peskira. Nema granica! Nisu mi potrebni tegovi.Svaka sledeca varijanta opterecuje ledja vise! Nisam fan high rep treninga...Nije to lose,ali prvo treba ojacati dovoljno pa tek onda raditi na izdrzljivosti.

Shvataš me?

Da,ali i dalje smatran da je nepotrebno raditi sa dodatnim opterecenjem.
    A ti mene? I za kraj:kalistenija ce na duzi vremenski period imati vise dobrih strana nego trening sa dodatnim opterecenjem.Vecina onoga sto postgnes ti ostaje do kraja zivota!(moj prof. fizike ima 65 god a moze da uradi nekoliko cucnjeva na jednoj nozi i to u formi kakvu vecina vezbaca moze samo da sanja!)

Мада , постоје начини тренинга који наводно могу да направе комбинацију разних система вежби , хибридни програм, који може да обједини све елементе вежбања и обезбеди равнотежу релативне и апсолутне снаге.

Ne verujem da je izvodljivo za ljude koji imaju vise mase nego sto njihovo telo moze da podnese,ali naravno da takvi sistemi postoje. Opet ja pominjem gimnasticare,ali njihovi treninzi imaju bas to za cilj!

18. Btw L@ki sjajan clanak! Covek pametno kaze... ;)

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.