Prijava

Купујем нови комп, па ми требају неки предлози око конфигурације. Овај који тренутно имам је купљен 2003. и од тад не пратим детаљније шта се дешава са технологијом на том пољу. Шта се може добити за 25000 РСД, без монитора, ако бих га сам склапао? Колико уопште може да се уштеди ако се не купује готова конфигурација? На шта треба нарочито пазити при склапању? Да ли статички електрицитет стварно може да сјебе компоненте?

Mislim da ti nije najpametnije da sam sklapaš komponente osim ako nisi baš stručnjak pa znaš šta ide za šta. Evo ti moj predlog, samo dodaj 5 somića. Znam da nije malo, ali ovo je kompčina i za te pare teško se može naći nešto bolje. http://www.gigatronshop.com/racunari/gigatron_pandora-12775

za 25 iljade moš da kupiš pristojan prosečan komp za ovu eru gejminga.ja ispod proseka godinama lololo

Ја имам комп са процесором радног такта 1.4 гигахерца, 768 мегабајта РАМ меморије, а графичком коју сам касније купио од 256 мегабајта (пиксел шејдер и даље 2.0)... Тако да буди срећан лололо...

Mislim da ti nije najpametnije da sam sklapaš komponente osim ako nisi baš stručnjak pa znaš šta ide za šta. Evo ti moj predlog, samo dodaj 5 somića. Znam da nije malo, ali ovo je kompčina i za te pare teško se može naći nešto bolje. http://www.gigatronshop.com/racunari/gigatron_pandora-12775

Прво бих добро проверио шта са чим иде, а само склапање и није нека наука, колико сам имао прилике до сада да видим.
Сад гледам... те компоненте од којих је састављен изађу неких 335 евра, и то без оног модема што "поклањају". На који фазон? Мало ми то сумњиво, нису навели произвођаче код неких компоненти.
Не знам... нема смисла да те јефтиније изађе готов рачунар, него сами делови. Они или стављају неку шкљ компоненту унутра, или... не знам на који начин их изађе јефтиније да сами склапају...

imam...neki dualkor atlon 4600,2 gb rama, 512 ddr2 grafička...sve tera na lou!al tera!

Мени се угаси монитор кад упалим пасијанс. Мајкрософтов, онај што иде са виндовсом.

Nije šklj, ne bi bili toliko jaki, nego je fazon koliko sam ja skapirao komp na popustu. Pazi, meni izgleda kao fantastična ponuda, ali ti se svakako malo više raspitaj o tome jer vredi bar raspitati se ako su toliko dobre komponente kao što jesu. Znam da sklapanje nije sad neka nuklearna fizika, ali ja se time ne bih bavio. Uzmeš lepo sklopljen komp pa ako nešto ne bude išlo, garancija i ćao. E, da, ja sam baš kod njih uz'o komp. Garancija mi je na 5 godina burazeru! 4GB RAM-a, AMD QuadCore 2.81 GHz, ATI Radeon 4550 HD. Realno, pre 2 godine je to bio baš jak komp. I sad je jak, ali ne toliko. Ova Pandora je stvarno zver od kompa. Kažem ti, ništa te ne košta bar da se raspitaš.

И мени делује превише добро да би било истинито. Бемлига...
А који од тих продаваца су најбољи? Чуо сам за онај Емми да није лош, уз тај Гигатрон.
И који монитор је најбољи по питању цена-квалитет-величина?

Да, Грифине, али онда ти дају гаранцију на комплетан рачунар и ако хоћеш да убациш привремено резервни хард, а стари однесеш да рекламираш они ту кажу курац и кажу ти још да донесеш цео комп и онда седи тамо код њих месец дана док се не сете да је хард црко. Ја сам склопио рачунар и кад је цркла меморија, купио сам другу, а ову однео на рекламацију. Дали су ми другу после два месеца! А мом буразеру неће да приме покварен хард него траже да им однесе цео комп, па ће они то да поправе. А и интересује ме ако имаш гаранцију на цео комп да ли то значи да за сваку компоненту гаранција важи на исти период.

Moja cura je u gigatronu kupila komp, i garancija nije za svaku komponentu na isti period. Njoj je napajanje otislo u K, trokiralo je, kuler se setao po srafu, odneli mi komp na reklamaciju, oni ga uzeli i 2 nedelje ispitivali ono sto sam im ja reko da ne valja kad smo ga odneli. Kad su posle 2 nedelje pozvali rekli su da su ocistili napajanje i da sad radi ok, a i da ne radi garancija je istekla pa bi u svakom slucaju morala da kupi novo. Inace stavljaju katastrofalna napajanja, a moje neko iskustvo kaze da je za ispravan rad racunara napajanje jako bitno, i da ono treba da stiti ostale komponente od strujnih udara (3-4 puta su mi crkavali HDD, maticna, graficka, jer naidje jaka struja, a napajanje nije dovoljno dobro da je zadrzi, nego struja probije napajanje i zakaci nesto od komponenti).

edit: IZVINITE ZA OŠIŠANU LATINICU

U onoj gore kofiguraciji ne piše koji je hard, koliko rpm, koji transfer rejt, ne piše magistrala matične a ni procesora, ne piše keš, a i čini mi se da je 500w malo da se svi ti delovi pokrenu do full-a. Takođe ne dobijaš miša i tastaturu ali zato kao dobijaš 10GB neta?!
Tuuuuu nešto smrdiiiiiiiiiiiiiiii...
Za 30000 brate ima da dobijem pozlaćenu tastaturu prevaranti jedni oca vam lopovskog i mamu vam Gigatronsku ja.

Znaš kako, meni kad je crk'o hard ja sam morao da se cimam do jebenog Banovog Brda, pička li im materina zabačena serviserska, ali su mi to brzo završili. Doduše, taaaaaaaaaaako sam se oduševio kad sam video kakva pičketina radi tamo da me ne bi mrzelo ni do Svilajnca da se cimam! :D U suštini, u pravu ste za napajanja, iako meni nije crklo, i ja mislim da je 500W malo za takvu zver od kompa. Ne znam, kako god hoćeš. Ili ih pitaj koji su im proizvođači za napajanje i za ostalo što ne piše ili jednostavno uzmi nešto drugo. Izgleda da je ovo ipak previše dobro da bi bilo istinito, odnosno valjano... :)

Pa da i mi nosili do Banovog Brda komp u kesi u punoj pedesetici. :) Inače ja sam iz Niša, a cura iz bg-a, ovde gigatron skoro otvorio radnju tako da nemam lično iskustvo s njima... Nisam neki stručnjak za kompjutere (studiram ekonomiju) ali napajanje je po nekom mom iskustvu mnogo mnogo bitnije nego što mnogi misle.

Pa da i mi nosili do Banovog Brda komp u kesi u punoj pedesetici. :)

Au, al' ste se vi smorili... :) A ko je radio? Ako je bila ona ribetina, sećaš je se 1000000%! :D Odakle ste nosili? Mene je ćale odvezao kad sam nosio kućište, posle sam išao sam da pokupim novi hard.

Nosili sa Medaka 3, i nije radila ni jedna riba :( sve sami šilibajzeri :))) Znači krenuli sa 3-4 stanice 50 i nismo našli mesto da sednemo, nego na sredini busa ono proširenje.. kad su se natrpali kroz par stanica, ne znam dal da pazim na kućište da ga ne polomim ili zglobove da ne iščašim :)

jeste da je bitna snaga napajanja ali je bitan i proizvodjac napajanja a i OEM. Ne mozes porediti cooler master, i KME ili nomac ili tako nesto levo.
A to sto je jeftinije komplet konfiguracije od zasebnih delova to je sasvim normalno. Nekad se desi da u transportu se ambalaza osteti ili tako nesto sto ne izgleda lepo na rafu a ima i jos raznih varijanti zasto je to jeftinije. To je isto i caka da te navuku prodavci da kupis kod njih dosta artikala odjednom jer znaju da ti neces bas sve kupiti kod njih sto im umanjuje posao a ovako je sigurnije.

Garancija je macka sa devet zivota. Kako god da je bacis doceka se na noge tj. ako ti nesto crkne onda se bolje obesi jer svi izbegavaju ispunjenje garancije. Ako vec hoces da se arcis sa prodavcima onda kad budes kupovao trazi da ti za svaku komponentu napisu uslove u kojima ne vazi garancija i da ti napisu trajanje garancije i da sve to overe pecatom i potpisom. To je tvoje pravo.

Па дал се исплати онда склапати, или не? И могао би неко и да предложи неки конфигурејшн док не пређемо на 2. страну (јебала вас пичка са Бановог Брда).

Ne diraj ribetinu sa BB, ščuo bre?! :D

Сад је касно.