Prijava

Да, нисам ни мислио да ће тако да буде код нас. Барем неће ускоро.
Али ако буде пре него што се повећа стандард, биће срања. :)

Музичари/глумци сигурно нису сиромашни и јадни, тако да неће да им смета ако неколико милиона људи даунлоудује љихово дело, док им при том набијају популарност.
Мала је шанса да ће ти исти људи који скидају са нета да купе филм или ЦД.
http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/556741_700b.jpg

ауторска права везана за музику су превазиђена, скоро да нема бенда чије матрице нису семпловане, сетимо се оног хита гузате џеј ло од прошле године, украдена матрица од неких ирачана, лане моје оног ретарда јоксимовића такође плагијат. што се тиче це деова, прави љубитељи ће куповати, клинчадија скидати али и ићи на концерте.

Овај акт може само да направи пир ту пир протокол софистициранијим и немогућим за откривање. као и пиратерију уопште. Обама ће тури вето ако прође и ето решења.

Kratko i jasno - nema od toga ništa, a i ako bude, kod nas neće. I da bude kod nas, mi ćemo itekako pronaći načina da izađemo sa tim na kraj. Eto.

Ja neću da gledam sa aspekta politike, zarade, zakona i tako tih koještarija, nego sa empirijskog.
Ima mnogo primera gde se mislilo da će neka novost istrebiti postojeće stanje pa ništa.
Pojava TV-a nije istrebila radio, telefoni sa plejerima, kamerama, netom nisu istrebili ajpodove, fotoaparate, mp3/4 plejere, zaštite na igricama i programima postoje odavno ali takođe svi znamo šta je krekovanje, key generator, itd, ako neko ima čipovane kanale na TV-u takođe zna da se oni lako mogu premostiti, i tako gomila primera.
Jedino što sigurno znam da je postiglo cilj, a to je da su socijalne mreže za druženje preko neta (fejs) totalno istrebile pravo "uživo" druženje, i zapravo su asocijalizovale sve nas. Sve drugo nije imalo efekta.
Pa pogledajte neke ozbiljnije stvari: ko vam neće prodati drogu/cigare/alkohol ako nemate 18 god?! Ko vam brani da gledate pornićarske sajtove ako nemate 18 god!?
I ono sranje kod nas na početku emisija/serija/filmova kada piše da nije preporučljivo za mlađe od XY godina, pa koga još bole đoka za to.

nema shanse da ovo zazhivi,mozhe se staviti dosta toga na crnu listu,al opet che se pojavljivati novi sajtovi,tako da je to otprilike trka,kao sa virusima,danas se pojavi virus,sutra antivirus....
sem toga,bracha rusi,prednjache u polju piraterije,tako da ni najmanje nisam zabrinut!
i da,NIKAD kesh za:
muziku,
filmove,
igrice,
programe!
eee,da,uvek ostaje peer2peer varijanta,to ne mogu da nam zabrane! =]

Тако што ће провајдерима послати налог да блокирају приступ пиратским сајтовима уколико желе да имају приступ другим великим сајтовима попут Фејсбука, ЈуТјуба, Јахуа, Гугла и сл.

Пази Џими, и ја сам о овоме размишљао и, ма колико песимиста по природи био, мислим да је ово најцрња опција. Чак и ако влада УСА буде у могућности да "нашим" властима нареди филтрирање интернета (у овом случају забрану приступа руским или неким трећим пиратским сајтовима) - колико се ја разумем, свима су нам на располагању ВПН алати као CyberGhost или Proxy сервери у неким тамо 55. земљама преко којих се конектујеш на забрањени сајт...

Није много реална опција да ће се ићи на филтрирање блеклистованих сајтова овде у Европи. Да подсетим да се European Justice Court сврстао на страну противника СОПА.
На крају, најмањи је проблем да премешташ сајт са домена на домен, док процедура за блеклистовање траје (ruskipiratskisajt.ru, ruskipiratskisajt1.ru....).
Мислим да би усвајање и примена овог акта значила поделу интернета на један амерички и други, интернет мање развијених и Америма непослушних држава, а то је нешто што ни највећим корпорацијама не може ићи на корист.
Биће интересантно видети шта ће се десити...

http://www.wired.com/threatlevel/2011/11/blacklist-bill-analysis/

обама даје вето ако прође и ћао здраво. јефтин покушај репбуликанаца, избори се ближе.

Perhaps the most telling example is Universal Music. The record label claims that it can send a takedown notice under the Digital Millennium Copyright Act to YouTube without even analyzing whether a video is making a fair use of Universal’s copyright.

Овај акт може само да направи пир ту пир протокол софистициранијим и немогућим за откривање. као и пиратерију уопште.

eee,da,uvek ostaje peer2peer varijanta,to ne mogu da nam zabrane! =]

Zapravo, internet provajderu je mnogo lako da ti zabrani p2p. Ja recimo sve što skidam skidam preko p2p jer ne mogu da se jebem sa megaaploadom i rapidšerom, tako da bi mene ovo strašno pogodilo.

A ni bleklist nije tako komplikovan i bilo bi zajebano to stalno menjanje domena na tim sajtovima. To nije ni najgora stvar, već kazne koje bi možda počele da se sprovode nad korisnicima tih sajtova.

Ti možeš da pregledaš internet i možda skidaš neke male stvari preko proksija, ali ako bi svi počeli da ih koriste za skidanje filmova i igrica, sumnjam da bi brzina bila preko 1kb/s jer i taj proksi je server i to mnogo puta slabiji od onog rapidšer servera.
Ako isključimo proksi, ne postoji način da se zaštitiš od svog provajdera i da sakriješ ono što posećuješ i šta skidaš.
Najebali bismo.

Ti možeš da pregledaš internet i možda skidaš neke male stvari preko proksija, ali ako bi svi počeli da ih koriste za skidanje filmova i igrica, sumnjam da bi brzina bila preko 1kb/s jer i taj proksi je server i to mnogo puta slabiji od onog rapidšer servera.

Раст тражње за проксијима би повећао њихов број и квалитет. У почетку би можда било мало проблема, али брзо би се то поправило.

A u februaru mi ističe ugvor sa telekomom, taman sam teo da pojačam protok na 4mb...sad nema svrhe...

Ne dam pare za diskove i tačka!

ma paranoja,bez razloga!
kao da je ovo prvi put da je pokrenuta hajka na pirateriju?!
odavno je to praksa,koja je pustila duboke korene u eksploataciji,sumnjam da je neko od vas/nas kupio skoro origin cd sa bilo chime...
sve u svemu,nema bojazni,pravi pirat che pronachi svoje puteve ilegale! =]

Na jutjubu vec vazi to pravilo za mnoge filmove i serije...popularnije filmove nema sanse da okacis,a da ti ne sklone u roku od nekoliko sati...

Колико прокси и та срања заправо стварно могу да сакрију од провајдера оно што радиш на нету? Знам да може да сакрије ип од сајтова и тај неки зонфа, али може ли од провајдера да заштити у потпуности? Јер ако не може, не дође му то неки лек против ове (колико-толико) могуће забране пиратерије.

Колико је мени познато ИСП (провајдер) може само да зна ИП адресе сервера на које се конектујеш, и неенкриптоване инпуте.
Не могу да знају на шта се (које сајтове) се тачно качиш, без да те ставе под озбиљну присмотру и да се екстра зајебавају са твојим случајем. Или без да те сервер (прокси, ВПН), односно компанија која стоји иза њега одрука.
Већ сам чуо да ће да се појаве (ввећ их има али не толико масовно) интернет сервиси - скроз легални и легитимни који ће да посредују у download-u. Простим језиком, ти отвориш налог код њих, шибнеш им линкове, они одраде dirty download (односно скидање са блеклистованих сајтова) и пребацују то на твој налог који си отворио, ти после са истог, сасвим легитимно скидаш.
Они се ограђују од садржаја на исти начин на који се играчи типа Рапидшера ограђују, боли их курац, ти одрадиш своје, и све је на својем мести.
Све је то наравно могуће укинути, али брате, ти си 1000 000 000 пута одрадио download док они добију налог да то што су скинули уклоне, а до тада си га и ти склонио са свог account-a :).

*битна напомена, ти сервиси би били у земљама трећег света.
IPAA би да тужи download-jebitematerimperijalistima.RU или кинески суфикс иза којих малтене стоје државе.
Док се они блеклистују од стране америчких ИСП-ова, роде се нови ко печурке после кише.

Потпуно подржавам да се уведе неки ред у ову безобразну пљачку интелектуалне својине.

Овако како је сад не може и не сме да буде.

Te zajebancije su za bogate hipstere koji prave svoje kolekcije Koldpleja ili Maruna 5 pa oni neka plaćaju. Nama sirotinji nek ostave Pajrat bej. Ne mogu licimuri da napune svoja dupeta parama samo!

Mogu jednostavno provajderi da ukinu "flat".

Ili koj im bre jebe mater, neka zaposle neku vrstu "unutrašnje kontrole" u svaki jebeni bioskop u USA i u svetu pa da tako blokiraju pirateriju.