Prijava

Тражио сам овакву тему и нисам је нашао. Овде треба да напишеш која ти је омиљена митологија и зашто ти је баш она. Напиши неке занимљивости везане за њу. Можеш писати и неке хипотезе.

Мени су омиљене словенска и келтска. Веома су сличне. Словенску волим јер је то наша стара и има доста ствари у данашњим обичајима који имају везе са њом (као на пример слава коју је Св. Сава дао Србима тако што је заменио паганске богове хришћанским свецима које ће славити).
Што се тиче келтске и самих Келта, њих је било на нашим просторима па је то остало у називима планина (Космај-шумовито брдо; Авала-по келтском јунаку Авалону) и још много тога.

Grčka, iz prostog razloga što se u nju najbolje razumem. Tj. u nju se jedino razumem. :)

Grčka, iz prostog razloga što se u nju najbolje razumem. Tj. u nju se jedino razumem. :)

Иста песма али јебига, хтео бих да знам нешто о словенској.

Dobra tema! :) Meni nordijska deluje prilično zanimljivo, Loki je najzanimljiviji :D Naravno, nisam nikakav stručnjak, znam neke stvari koje sam pročitao na internetu, video u filmu, crtanom... Što se tiče Grčke, pročitao sam Odiseju, priče iz klasične starine i Ilijadu :D Oni titani me zbunjuju, ne zna se ko je kome otac, majka, brat. Jebarnik čitav! :)

Oni titani me zbunjuju, ne znam se ko je kome otac, majka, brat. Jebarnik čitav! :)

LOLOLOLO

Slovenska bogotac!

Nordijska naravno i slovenska. Keltsku volim zbog toga što živim na području gde su pronađena njihova naselja i tvrđave kao, a imamo i toponima čiji je koren iz keltskog.

Uvjek sam volio grcku mitologiju, i ona mi djeluje najzanimljivija, jer ima najvise podataka o njoj, a u zadnje vrijeme sam poceo citati o slovenskoj, i ona djeluje dosta zanimljivo... pogotovo kad vidis koliko se obicaja zadrzalo samo su modifikovani dolaskom hriscanstva...

Keltska! Vile i vilenjaci, veštice, obožavam to!

Hahaha, komentar: ,,Meni žao lisice‚‚ Ta neka kao ja. Hvala, ovo nisam znala.

Pa vest iz mog kraja, kao što rekoh ovde kod mene ima tih keltskih toponima i nekoliko njihovih naseobina, kao i ova tvrđava. Dolazili su i neki Kanađani, proučavali, iskopavali našli svašta.

Египатска јебе кеву, кад вам Апофис каже. Целу вечност јурим јебеног Амона да га скинем са кочија и спречим Сунце да излази, ал' никако да ми успе. Мада има шансе да ударим тамо 2036 и побијем говна.

Шта знам...Грчки пантеон је онако кул(Илион аутора Дена Симонса или једноставно Хомерова Илијада), Нордијски још више(Руне ауторке Џоане Харис и нека од Ејџ оф Митолоџи игара, Амерички богови Нила Гејмена такође), Египатска такође(Створења светлости и таме аутора Роџера Зелазнија), Индијска ми исто занимљива(Фајнал Фантаси Х и Персона 2), Словенска и не толико...Унутар заграда су добри извори информација о свакој наведеној митологији.

Сви су занимљиви на свој начин, Индијци имају неке сумануте бројеве за шта све раде богови, келтска ми готивна због Господара прстенова ако ишта (и Луга Свезнајућег) а грчка и нордијска јер их онако знам доста.
Ај' да хипстеришем, готивна ми и кинеска због идеје да је пакао и рај само огроман бирократски механизам у којем лако могу да те сместе у погрешно место.

Уууууу да, кинеска! Они пуно пажње обраћају на стране свијета и свака од њих има неке своје заштитнике, ентитете, курчеве-палчеве, а и имају ону змију голему што кад трепне падне мрак, а кад опет трепне сване дан! То ми уберкул!

И сви смо ми потомци буљавог патуљка од чије перути су настале звезде... азијати.

Имају најбоље пичке, мораш признати. Оне укошене окице и нетримоване живице...ух!

Egipatska, zato što je Oziris najjači u Ejdž Of Mitolodži.
I grčka, jer ima zanimljiva stvorenjca (Meduza,Hidra...). Ni keltska nije loša. :)

Славк0 јебе азијаткиње !