Prijava

https://p.twimg.com/AiURG9FCAAEXvO_.jpg

Primetio sam da je sve više ćiriličara na forumu. Don't get me wrong, ćirilica je ok, i sam pišem ćirilicom kad pišem rukom. Kad bi me neko pitao da navedem makar jednu pozitivnu stvar u vezi Srbije - to bi bilo: dva pisma. Mislim da je to ogromna prednost iz brojnih razloga.
Ali, u poslednjih desetak godina (možda i više) znamo ko su glavni promoteri ćirilice i iz kojih idiotskih razloga to čine, pa mi se ćirilica - ni kriva ni dužna - malko ogadila.

Ne kažem da su svi koji pišu ćirilicom nacional-šovinisti i ultrakonzervativni, ali ako si nacional-šovinista & ultrakonzerva veća je verovatnoća da pišeš ćirilicom.

JA ne umem da pišem ćirilicom :(

buksnomanijak.

Буксноманијак, погледај како сад љепше звучи, и изгледаш паметније :) лолок

валсинарбе чека те спремљен чмарни колутић чедомира јовановића,. услужи се.

тема ти је глупа уз курац, али кад сам већ дош'о...
ја сам више за ћирилицу. некако је више "наша", али ми је у принципу свеједно, користим оба подједнако, рекао бих.
но, прошле године, на факсу, долази професор и каже да се на колоквијуму пише само ћирилицом, писаним словима и да у другим случајевима неће прегледати радове. е па јеб'о му пас матер, да му ја поручим овом приликом. не осећам се ја ту прозвано нити било шта, али је говнурда од човека исп'о. то је све што сам 'тео да кажем.

Latinica je ok samo kada se citira Mein Kampf.

Lepši mi rukopis kad pišem latinicom leba mi.

Latinica je ok samo kada se citira Mein Kampf.

ahahhahaaaaaaaaaaaaaahahha

на колоквијуму пише само ћирилицом, писаним словима и да у другим случајевима неће прегледати радове. е па јеб'о му пас матер, да му ја поручим овом приликом.

Мом буразеру пре 3-4 године вратио матурски јер је писао латиницом :)

Ја никад нисам писао латиницу осим кад сам имао енглески или неке рачунарске ознаке или тако неке термине.
Куцао јесам латиницу ошишану у почетку, па онда неошишану, и на крају прешао на ћирилицу, не зато што сам патриота, него зато што ми је љепша и више је волим, то је моје писмо које сам прво научио и тако....

Kad pišem pismo svojoj dragoj voljenoj - ne znam pisati latinicom. Zaboravio sam...

Meni je lepša ćirilica ali se susrećem sa sledećim problemima:

- Kad pišem neki stručni termin za pos'o, većinom su latinicom i neretko na engleskom, pa bi me nekonzistentnost ubila da recimo mešam ćirilicu i latinicu.

- Isto tako i za defke na Vukajliji, pošto ne može naslov biti isto ćiriličan, pojelo bi me kad bih telo defke pisao ćirilicom, a naslov i nadimak stajali napisani latinicom.

Jebiga, zbog opsesivno-kompulzivnosti, prešao sam na latinicu. Za svoju dušu na papiru pišem nekad ćirilicom, ali se iznerviram kad neku varijablu moram dopisati na latinici... Aupičkumaterinu!

Kad bi me neko pitao da navedem makar jednu pozitivnu stvar u vezi Srbije - to bi bilo: dva pisma.

Srbija ima jedno pismo. A to što se tripuje sa latinicom je drugo.

Olovka = ćirilica
Tastatura = latinica

Tako da sam izbalansiran.

Olovka = ćirilica
Tastatura = latinica

Код мене је обрнуто.

И да, оваква тема већ постоји, Властинфрадте.

Браниславе, брате, мени се некако чини да је лик са принтскрина који си окачио био ироничан.

Olovka = ćirilica
Tastatura = latinica

Хаха, код мене обрнуто. До почетка факса сам форсирао ћирилицу и ручно, али сам морао да променим ту навику, пошто ме смарало да час пишем латиницом, час ћирилицом на вежбама из књижевности.

Iskljucivo latinicom pisem odavno, prakticnije. A slazem se sa Branislavom, tuzno je kad vidis zasto neki koriste cirilicu.