Prijava

ali mi je trulo npr da natpisi po gradu ili novine koriste latinicu.

Па то се тако и развило ваљда што ови модерни произвођачи тих гована нису знали да укључе ћирилицу.

Елем, је л' стоји нама у Уставу да је званично писмо ћирилица?

Јап.
Коштуница: Шах-мат. х)

To je zanimljivo kao ideja, ali ne mislim da bi se iko jebavao sa ucenjem toga. Nije skroz vestacki kao esperanto ali mislim da se mozemo dovoljno sporazumeti da bismo ucili 'novi' jezik.

Ja namerno vise pisem latinicom jer se cirilica poistovecuje sa kvazi-patriotizmom. Ono, tebe boli kurac za zemlju i pobegao bi sutra odavde, ali ako pises cirilicom ti si patriota i volis svoju zemlju.

Смисао теме?

Смисао теме?

Па да се свађамо!
лололо

Hipnos pre 39 minuta
Питам за глагољицу. :) Елем, је л' стоји нама у Уставу да је званично писмо ћирилица?

стоји. у делу "начела устава", тамо негде пише да је ћирилица званично писмо, а српски званични језик, а да је употреба других језика и писама уређена законом.

Па да се свађамо!
лололо

Ако је тако, онда Србенде гледајте ко користи ваше писмо...
http://mojamajica.net/img/p/45-127-large.jpg

Моје скромно мишљење је да је кретенски имати два писма. Ко још има 2 званична писма а да је нормалан. Наше право писмо је ћирилица и уникатно је за нашу земљу и порекло. ЛАТиница је логично стигла као продукт европског речника а ми би требали да се одлучимо између историје, традиције, униката и прилагођавања на европско писмо и стил писања. Ја бирам ово прво. Латиницу подржавам једино приликом стручног начина изражавања. А ови фејс хулигани и неке патриоте боље нек оду до библиотеке и прочитају нешто а писму које користе.

Лол, шта је бре то, чији је то потпис?

Иако сам латиничар, ја сам за ћерилицу, јер њуме писају Монголи!

Akisiki, ako si takav Srbin patriota sto ne znas da se kaze 'mi biSMO'?

Ja sam vidra i boli me kurac za sve ovo.

Како смо почели, и шиптарски словни систем ће бити ``српски``. Да би губитнике и злочинце Првог светског рата сврстали у ``браћу`` и омогућили им да се ``осећају равноправно`` из неког неандерталског разлога смо прогласили и латиницу српским писмом. Српско писмо је само и искључиво ћирилица, наравно до 1918. А онда се ствар мења. 2018 ће и поменути шиптарски словни систем бити српски, да нам се не увреде Арнаути.

Грци су у ЕУ па сви пишу грчким писмом и не праве се ретардирани као део Срба. Сваки паметан народ чува свој језик и писмо. Јел јапанци пишу на латиници? Јермени? Јевреји? Палестинци? Индијци?

А ове што спајају кафански национализам и ћирилицу не вреди убеђивати да греше - сами бирају друштво у коме се крећу. По тој логици, како хрвати и бошњаци пишу латиницу и шире србофобију и фашизам, ја бих морао да осећам гађење. Али не осећам, јер они нису моје друштво. Толико.

Нисам ни Србин ни патриота.

Šta ti to znači da "čuvamo ćirilicu"? Ona je "naša"? I glagoljica je bila naša. Zašto ne čuvamo glagoljicu? Pišimo svi glagoljicom! Drugo, od koga je čuvaš? Od evolucije jezika i pisma? To je najnormalniji proces.

E Akisaki, sad te volim! Uriniraj mi na dojke!

Немам појма, мени преко нета лепше да пишем ћирилицом, шта знам, лепше изгледа...
Латиницом пишем једино кад морам, на пример, у школи, на енглеском и латинском.

@valsinarb
сада си и филолог, задивљујући дијапазон интересовања. браво браво.

Da ispravim samog sebe: glagoljica nikad nije bila "naša". Jer nikad nisam živeo u to vreme, a nisi ni ti. Jedino ako pod "naša" se misli na kulturno nasleđe ovih 88361 km^2 planete Zemlje koji nazivamo Srbija.

Лол, шта је бре то, чији је то потпис?

Валтера Вајса