Prijava

Ма форма питања је лоша. Свако може да ти одговори на ово питање афирмативно, а да ти не знаш да ли те лаже.
- Да ли знаш шта је Пајрат беј?
- Да
- Океј, 4 поена.
Можда би било боље да је питање у вези Пајрат беја, рецимо нешто у вези националности оснивача, или тога како се сајт одржао, иако га стално туже због кршења ауторских права.

Јовичићу у Пољској ја мислим да су 97 % становништва чисти католици :)

Nacionalnost osnivača je nebitna za opšte obrazovanje, i većina tih drugih stvari je nadgradnja, bitno je da znaš šta je taj sajt uopšte i da si ga bar jednom koristio u životu.

Jedini problem je što ljudi mogu biti neiskreni na testu ili mogu zaista misliti da nešto znaju, a da ustvari ne znaju. Ali nije fazon varati, a teško mogu povjerovati da neko na ovakvo pitanje može misliti da zna šta je, a da u stvari veze nema.

Dobro obrazovana, i to jedva. Jesam malo zatrokirala sa opstim obrazovanjem u zadnje vreme, ali ovoliko...Ili je to tvog testa ili do mene.:) Mada, paradoksalno, imam utisak da sam znala vise informacija pre popularizacije neta. Sad, da l' sam ja bila mladja pa me vise stvari interesovalo ili se opsti nivo podigao, nemam pojma.:)
Inace, nisam sigurna da li ovakva pitanja 'Koja velika država u poslijednjih 30 godina bilježi najveći ekonomski rast?' treba da budu u ovakvom testu. A i ne znam odgovor. Kina?
Hoces da napises tacne?

Kina?

Кина, Луксембург, Макао.
Неке државице ко Макао не сматрају државама, то је проблем.

Како прихваташ одговор Пољска на питање "...високоразвијена западна земља"?
И опет, мислим да има везе са општим образовањем, не националност оснивача, то је глупост, већ та ствар око легалности сајта у Швадској.

onako, da sam nacuo (ne sve) nakupio sam 81 (84?).

celt

Priznao sam ti 4 boda za Poljsku. Al ona je tek odnedavno na Zapadu, a i komunizam je tamo dosta umanjio religioznost, mada u Evropi sigurno Poljaci prednjače. Amerika, naročito jug, je ipak najreligioznija i definitivno je na Zapadu, i definitivno je visokorazvijena zemlja, što je za Poljsku upitno.

A ako ćemo o procentima, i u Srbiji je ogroman procenat pravoslavaca, a u suštini smo prilično nereligiozna nacija, jedno je deklarativna pripadnost vjeri, a drugo religioznost - u smislu stvarnog vjerovanja, redovnog odlaska u crkvu, proučavanja Biblije i sl. U Americi, naročito na jugu, i u ruralnim dijelovima cijele Amerike, to je jako zastupljeno.

Jeste Kina. To ti je pitanje koje se tiče orijentisanosti u svijetu, vremenu i prostoru. Za samo funkcionisanje svijeta vrlo je bitna činjenica da jedna toliko ogromna država poput Kine, sa tolikim stanovništvom već 30 godina u kontinuitetu ima ekonomski rast oko 10%, što je ogroman procenat.

Priznao sam ti 4 boda za Poljsku. Al ona je tek odnedavno na Zapadu, a i komunizam je tamo dosta umanjio religioznost, mada u Evropi sigurno Poljaci prednjače. Amerika, naročito jug, je ipak najreligioznija i definitivno je na Zapadu, i definitivno je visokorazvijena zemlja, što je za Poljsku upitno.

Мој одговор би и био САД или Италија, двоумио бих се. А за Пољску питам због Деветаровог одговора. Мало ми је то нелогично, јер је Пољска далеко од високоразвијене земље.

Уф. Да сам бар необразован и не би било толико страшно, пошто сам колико видим за неку још грђу категорију. Рецимо, "не образоват". Дај одговоре, молим те.

Pa kad bi gledao strogo, to za Poljsku se ne bi priznalo, mada može, jer se i Poljska može smatrati visokorazvijenom zapadnom zemljom, i po procentu možda ima i veći stepen religioznosti od Amerike. Ali Amerika je bitniji predstavnik vrlo religiozne zemlje, koja je pritom definitivno više razvijena i više dio Zapada od Poljske.

Nego, Jovičiću, šta je digitalni zum? Da vidim koliku preciznost tražiš. :)

Ајде даље, добра тема. Како би гласио одговор на питање о електронској цигарети? Да ли треба да се каже нешто о томе на коју фору смањује никотинску зависност, како ради или само да кажеш чему служи?

Макао.

Volim geografiju, i smatram da imam solidno znanje iz te oblasti ali za ovu drzavu nisam cula.:) Gde je to? Ima pokrajna u Aziji ali to je deo Kine?

Za ovo pod 7 sam kontala da je Italija.:)

Некако ми је непотпун овакав тест. Имао бих негде око 80, питање горе доле.
Прво ово за религију, ја бих рекао Шкотска(Британија) или рецимо Ирска. А не можеш да кажеш да не би био у праву.
Друго, ово за рак коже. Ко каже да је та статистика тачна?
И треће, јебо си му кеву са питањима из астрономије. Од 25, 4 или 5 су из те области?

Америка је говно :) то није држава.
Брате Пољска се развила муњевитим темпом а 97 % су чисти католици, и код њих постоји и даље инквизиција, само не онаква :)

Digitalni zum jeste uvećanje neke slike ili dijela slike neoptičkim putem, dakle pukim uvećavanjem piksela ili prikazivanjem na cijelom ekranu manjeg dijela slike. Kada je velika rezolucija fotoaparata digitalnim zumom se neki detalji mogu dosta dobro uvećati i vidjeti, takođe kad na kompjuteru uvećavaš slike i približavaš neke dijelove slike, to ti je isto digitalni zum. Bitno je da se digitalnim zumom nikada ne može zaista dobiti neka nova informacija koja već nije postojala u slici prije zumiranja, za razliku od optičkog zumiranja u kome se manipulacijom sočiva stvara potpuno nova, detaljnija slika, i fizički se dobijaju dodatne informacije koje bi bez optičkog zuma bile nedostupne.

За питање о раку коже бих рекао земље Арабијског полуострва и северне Африке. Разлог, стална изложеност сунцу.

И треће, јебо си му кеву са питањима из астрономије. Од 25, 4 или 5 су из те области?

Pa zato što ti je astronomija neko orijentisanje u širem prostoru, iako je totalno nebitno za svakodnevni život, vrlo je bitno za neku ispravnu sliku o svijetu (univerzumu) i našem položaju u istom. Ako neko ne zna odgovore na ta osnovna pitanja iz astronomije znači da je prilično intelektualno neradoznao, znači nije skoro ništa o tome čitao, nije ga interesovalo gdje smo mi to u svemiru, koje još galaksije postoje, koja je nama najbliža, oko čega se zvijezde u galaksiji okreću i sl.