Prijava

Stalno se provlači, najviše u tinejdžerskim godinama, kako su devojke zrelije, kako brže sazrevaju, a kako je očigledno da se ne misli na fizičku zrelost, zanima me kako se meri ta mentalna zrelost i kojim su oni to istraživanjem došli do tih zaključaka?

Ja možda jesam pristrasan, ali nekako ne vidim tu zrelost. Mislim da manje prave sranja zbog takvog odgoja i nekog tradicionalizma gde bi devojka trebalo da teži smernosti, a ne zato što su zrelije pa razmišljaju trezvenije.

ONU SI MI ZAKLJUČAO OVU DA MI OŽIVIŠ!

Mislim da manje prave sranja zbog takvog odgoja i nekog tradicionalizma gde bi devojka trebalo da teži smernosti, a ne zato što su zrelije pa razmišljaju trezvenije.

Такое. То што не прде у друштву и што се праве фине док не попију две ђус водке хихихи не значи да су зрелије.

hahahahahha kakva šampionska tema..
da doprinesem da svakako brže odlakavimo od vas..

Ал' ми зато брже оћелавимо.

E a кад женска ђеца почињу да се пипкају доле?

Stalno se provlači, najviše u tinejdžerskim godinama, kako su devojke zrelije, kako brže sazrevaju, a kako je očigledno da se ne misli na fizičku zrelost, zanima me kako se meri ta mentalna zrelost i kojim su oni to istraživanjem došli do tih zaključaka?

Џаба им сисе и гузице кад им је глава ка' балон, празна...

По неком мојем данашњем гледању ђевојке брже зријевају у правцу примања курца, а што се можданих ћелија тиче, ту се слабо напредује.

Ja možda jesam pristrasan, ali nekako ne vidim tu zrelost. Mislim da manje prave sranja zbog takvog odgoja i nekog tradicionalizma gde bi devojka trebalo da teži smernosti, a ne zato što su zrelije pa razmišljaju trezvenije.

Рецимо да си 50% у праву....
Ђевојка је зрела онако како је она хтјела и како је мислила да треба, усмјерили су је родитељи, угледала се на њих, али ајде узми бор и засади га у велику саксију, он расте, савија коријење, и теби дјелује да је то одлично, тако ће да остане, а онда након неке године, кад кренеш да помјериш саксију, видиш да је она још давно пробијена и да је коријење већ дубоко у земљу....

Значи, она ће да се развије како њој одговара и по њеним моралним вриједностима.

Ja nisam zreo. Al' sam zreo za ludnicu.

sa evolutivne tačke gledišta, devojke su u ranim tinejdžerskim godinama spremnije i sposobnije da se staraju o svojim potomcima koji, jelte, treba da produže vrstu. dečak u tim godinama bi najverovatnije dete ispustio na glavu. nekoliko puta. i tako, jelte, onemogućio svoj reprodukovani dnk niz da nastavi vrstu.

(daklem, govorimo o zadovoljavanju osnovnih potreba nakota da preživi, ne njihovom pravilnom psihičkom razvoju. e sad, to što se to čisto životinjsko nekako volšebno preslikalo na društveno-psihološku sferu, jebiga, ne znam šta bih ti rekla...)

Пази, клинци почињу да јурцају клинке у то време, па клинци испадају мајмуни, а клинке опет изгледају зрелије јер наравно одбијају клинце.
А друга ствар, ретко ћете видети клинку да се игра напољу са Барбиком, јер је Барбика играчка којом се углавном деца играју кући, колико год незрела била, исто тако нећете видети клинце да се играју аутићима, али зато клинци нађу мотке. У суштини није то зрелост, него само интересовања, и другачији начин живота. А мушкарци имају више опција напољу, то јест боље импровизују у недостатку зајебанција. А баш због тих игара делују незрело по мени.

Пре три или четири године, ја, шмекер сам упознао годину-две млађу девојку, и она је деловала жешће зрело, али тек кад упознаш боље, видиш колико је заправо то и даље дериште.

I ja isto tako kažem za neku da je derište ako mi ne da pičke.

Ja nikada nisam jurijo ribe i redom sam ih odjebavao kada su one jurile mene. Jesam li ja zreo ili gej?

Ti si birač, od koga nema jebača. Izadji na izbore!

Remac

I ja isto tako kažem za neku da je derište ako mi ne da pičke.

Hahaha, Remče, realisto.
Elem, ljudi su danas glupi, što ih sve čini tu i tamo istim i ne daje im prostora za oscilacije u zrelosti.
Što se tiče kriterijuma, oni su za psihološku zrelost ličnosti obektivnost, odsustvo predrasuda i kritičko promatranje i interesovanje za pojave kako u okruženju tako i van njega, realna procena sopstvenih sposobnosti i odgovorna briga za druge sa razvijenim moralnim sistemom.
E, sad pogledajmo tinejdžerke koje padaju po pešačkim zonama jer ne mogu pijane da nabodu štiklama kad idu sa Adilovog koncerta i pogrljene dečačiće koji oko njih urlaju Miljacku u iščekivanju nekog pogleda koji bi memorisali za kasniju upotrebu, pa mi recite ko od njih bolje ispunjava kriterijume.

pa mi recite ko od njih bolje ispunjava kriterijume.

Ovo mora da je retoričko pitanje.

Ma i ja mislim da je to sve do načina života, od dečaka se ne traži kao nekad da idu za volovima čim prohodaju. U zaostalim delovima sveta gde se i dalje živi od lova i sakupljanja, taman dok devojčica sazri za rađanje dotle i njen vršnjak sazri dovoljno da joj to dete napravi i prehrani ih svo troje. Zreo si koliko treba da budeš zreo, danas te retko požuruju pa neki ni sa trideset nisu baš svoji.

ta zrelost je u tome što ribe znaju kako da dođu do kurca, a tipovi ne znaju kako da dođu do pičke.

Lagodan život i manjak egzistencijalne brige je omogućio da se krajnja linija infantilnosti podigne do nekih 22-23 godine.
Individualno varira, ali je uglavnom tako.
Nauka je dokazala da motika, kramp i leb bez margarina ubrzavaju proces sazrevanja i formiranja ličnosti.

Reče jednom moj ćale: 'rad je stvorio čoveka', i pruži mi lopatu u šake

devojke su u ranim tinejdžerskim godinama spremnije i sposobnije da se staraju o svojim potomcima koji, jelte, treba da produže vrstu. dečak u tim godinama bi najverovatnije dete ispustio na glavu. nekoliko puta.

Вау. Како зрео коментар.