Prijava

Skoro sam skapirao da je to jedna mnogo jaka stvar. Svakojake vrste riba i gajenje njih ume da bude veoma zanimljivo.

Ovde pričamo o slatkovodnim ili morskim ribama, koja vam je omiljena? Imate li akvarijum u kući/stanu? Da li mislite da je gajenje riba teško?

Evo, ja ću početi.

Omiljena mi je 'Kraljevska neonka. Imam akvarijum u kući, počeo sam da ga sređujem, (pumpa, filter, grejač i ta sranja). Uzgajanje riba zna da bude baš teško. Postoje vrste koje se međusobno ne trpe, pa mogu da naprave sranje. Juče su mi se pobile dve ribe, 'Plavi borac' i 'Crveni borac'. Nisam znao da se međusobno ne trpe.

Vaše mišljenje?

EDIT: Bez spema, moliću :)

Мислим да има тема, али је дуго неактивна па ме мрзи да тражим.
Ајде Костићу, љубим те у чело.

Ma daj brate.. Svako ko dođe na neku temu, mora prvo da prodiskutuje o tome da li je ima i koliko je živa. Ako imaš nešto da kažeš vezano za ovo što sam gore pomenuo ti reci, ako nemaš ne ulazi na post i to je to :)

Имао сам акваријум, али ћеле попиздео па бацио, са све рибицама.
Знају очи да заболе ако је акваријум превише фенси.

E šteta. Ribice znaju da budu baš kul. Evo, ja imam akvarijum od 40l. Stavio sam mu filter i pumpu, i vrh je. Na dnu je pesak (dvojka), i treba da odem da kupim par školjkica i još jednu pumpu, za mehuriće. Naloži se čovek, ne može da prestane da kupuje ribice.
Imam ih 11, treba da kupim još 20-ak.

Fenserske akravijume ne gotivim toliko. Mislim, jesu oni lepi, al mi nije to to. :)

Juče su mi se pobile dve ribe, 'Plavi borac' i 'Crveni borac'. Nisam znao da se međusobno ne trpe.

TO su sijamski borci, ima ih valjda 3 boje, plavi, crveni i ljubićasti. Bez obzira na to, može samo jedan mužjak da bude, inače izbija pokolj. Ženke mogu zajedno, ali samo jedan mužjak može da bude. I nemoj da uzimaš skalare jer su pičke riblje, klepaju ih i one male gupike od 5mm dužine.

Meni su kul blek moli i neonke, mada mi je omiljena riba u akvarijumu uvek bio čistač. Taj ne jebe živu silu, ne mož' mu ništa jer je sav oklopljen.

Imam takodje i meksiče sabljarice, to su one narandžaste sa dugim špicastim crnim repom, to su mužjaci od gupika zapravo.

A kao klinac sam imao ribu, ne znam joj ime, ali izgledala je bukvalno kao beli terpan, sa crvenim očima, nešto najkul ikada, ali ne mogu više da pronadjem kako se zove.. To bih želeo opet da imam.