Prijava

Дрекавац је по списима старословенске митологије материјална манифестација умрле некрштене деце. Крштена деца се манифестују као дуси, јелте, док ови означени као дрекавци. Но небитно.

Дрекавац није само митолошка ствар. Виђен је пар пута док је његов крик зачут немали број пута који се не мери у стотинама већ у много габаритнијим бројкама. Свако село има своје дрекавце. У селу Својново код Параћина се појавио скоро и мештани су дали детаљни опис Дрекавца имитирајући чак и његов глас/урлик. http://www.youtube.com/watch?v=dkWxuNhk9ig&feature=related Такође су их чули и видели и у Дрвару, док је група младих снимила хорор филм о дрекавцу у Брестовачкој Бањи, па се не искључује да су га и тамо видели.

Дрекавац углавном живи на тавану старих кућа, понекад напуштених а некад и кућа у којима живе матори људи. Довољно стари да нису при здравој памети и чистој свести. Има способност да лети. Храни се овцама и псима, тј не храни се већ их само закоље. У Тометином пољу код Дивчибара дрекавац је заклао преко 200 оваца и био осумњичен за то. Уредно је добио позив за на суд и адвоката од државе јер нема пара да плати сам. Линк: http://arhiva.glas-javnosti.rs/arhiva/2003/10/20/srpski/R03101902.shtml

У клипу о Својнову је детаљно описано како изгледа ал у суштини изгледа овако http://www.izvorimagije.com/slike/wallpapers/spektralni_drekavac_1024.jpg

Да ли се плашите дрекавца, и да ли мислите да ће једнога дана дрекавац доћи и на ваш таван?

ti si budala.

p.s. čitaj sinanija.

DREKAVAC ZIVI U TUNELU.....

Ја чуо дрекавца у селу, усро сам се ко будала... Нисам секиру испуштао из руку две вечери...

Kažu oće beštija da skoči na leđa i jaše te dok ne crkneš. Ne znam samo de će mesta nać' kad nas već uzjaha država i kojekakvi idioti pride. Bilo kako bilo, omotaš se bodljikavom žicom pa nek odere jaja, imaće onda i zašto da dreči.

Javio, grešiš. Drekavac živi u ormaru i pravi rupice po odeći.

ne bre Vucice, to je moljac...

a drekavac zivi u tunelu....

узећу од баба нож.

Onda šta se to čuje u mom ormaru?

švalerka, vučice :DD

Hehe, pre će biti da je papagaj. Znala sam da se negde zavuk'o.

Начи, не плашите се дрекавца?

Sad ću posle ovog smuda početi da se plašim.

ja se plasim zene...svoje...

al ako mislis da je lepo da je zovem Drekavac, zvacu je tako....

Kod mene u kraju nema drekavaca. Ali ja sam video vilu! Drugarov deda je igrao u vilinskom kolu i izlomile su ga k'o pičku! Kasnije se udavio u lavoru! Na autopsiji su utvrdili da ima prostrelnu ranu na srcu, a nikakve tragove na koži. Elem, video sam vilu! Kod Đurađeve vodenice, vraćao sam se sa trčanja (mladi sportista tada bejah) i vidim je.
Bila je prelepa, nije me izvalila, šetala se... Kasnije sam drkao na nju!

Poneseš krst, sekiru i kalašnjikov.

Kolac i beli luk :)

Kod nas Igmanski drekavac napada žene u polju.Kurcem u pičku ih napada.