Prijava

Advokado, ovde se najmanje radi o sankciji, već o samom delu i sudskom procesu, lik je osuđen za uvredu nekog Mirka Bulovića koji u slobodno vreme vrši funkciju episkopa bačkog u srpskoj pravoslavnoj crkvi, sudija je prilikom izricanja kazne od 100.000 dinara (mala inače, baš mnoogo bolja od zatvorske) izjavio da su i njemu povređena verska osećanja, verovatno uzevši u obzir da su i mnogima povređena osećanja, pa i onima koji nisu čuli za ovaj incident, kao i onima koji nisu vernici ili ne pripadaju toj crkvi, a incident (stvarno ne znam kako to da nazovem) se sastoji u tome da je za tog Mirka rečeno u novinama da je jahač apokalipse na šta se on uvredio. E, zamisli sebe u sudnici takvog procesa na bilo kojoj strani pa reci kako sve ima smisla. Zašto pred zakonom nisu jednaki episkop i novinar? U Ustavu postoji neki odeljak u kom se govori da su neke profesije uglednije od drugih, da su narodno, ili opšte dobro koje treba ovako štititi?

него мене само чуди како смо ми нашли политичке снаге да ову одлуку спроведемо у дело а да нам не кењају из еу.

Ti se stvarno čudiš da mi nemamo političke snage za ovakvu presudu? Završeno je kenjanje, odnosimo pobedu nad agresorima, stranim silama i plaćenicima. Srbija je pobedila sa verom u Boga, drugog objašnjenja nema. :sada može himna:

Za mnogo gore uvrede i klevete se ne dobija nikakva kazna, a za ovo odmah 100k. Da nije to mozda jer je uvredjen crkveni poglavar?

Grešiš: http://www.pressonline.rs/sr/vesti/hronika/story/234517/Osu%C4%91en+zbog+uvreda+na+ra%C4%8Dun+ekstremiste.html

'Ajmo momci i devojke, pravac B92 forum.

Ti se stvarno čudiš da mi nemamo političke snage za ovakvu presudu? Završeno je kenjanje, odnosimo pobedu nad agresorima, stranim silama i plaćenicima. Srbija je pobedila sa verom u Boga, drugog objašnjenja nema. :sada može himna:

ја се чудим што имамо снаге.

ти исти агресори стране силе и плаћеници воде ову државу или су је бар до пре неколико месеци водили, то ме чуди. како поред њих.

aj nemo serete i pravite se da sveštena lica SPC-a nisu sveta krava. zašto nikad nije istraga pokrenuta o vezi crkve i ekstremističkih organizacija? zašto je pahomije još na slobodi? (da ne pominjem tek što je dobio odren belog anđela prošle godine LOL)

Ne kazem ja da trebaju biti nedodirljivi i da su bezgresni, al' mi strasno ide na kurac kad neko propagira liberalizam, a svakom ko se ne slozi sa njim nabija na nos da je klerofasista (a takvi samo pljuju po SPC i svemu sto je srpsko).

i meni antifa pokret u srbiji ide žešće na kurac i ima istine u tome što obožavaju svima da prilepe klerofašista-titulu. ne bih mogao reći da sam na njihovoj strani, al situacija s crkvom u državi je šou

Ako je neko vernik zašto mora da bude nelegalista, zar ne treba poštovati zakone, i oni su srpski, ima Srba koji se ljute što se zakoni ne poštuju i ne primenjuju. Crkva je rekla da poštuje zemaljske zakone, što je carevo carevo je, što je njeno njeno je. Taj lik neka ide na crkveni sud pa neka se kazni odručenjem od pričešća 3 godine i sve kul, a šta je ovo, rasulo najobičnije, a Crkva sklona lažima. Mora to sve bolje.

zašto nikad nije istraga pokrenuta o vezi crkve i ekstremističkih organizacija?

Pa ovde se u suštini još ne zna koje organizacije su ekstremističke (mislim, zna se među nama, ali to nema nikakvog pravnog značaja, a i tu ima mnogo etiketiranja) niti za šta su to tačno optužene, pa kako onda da se utvrđuje veza bilo koga sa njima?

zašto je pahomije još na slobodi? (da ne pominjem tek što je dobio odren belog anđela prošle godine LOL)

Za ovo nemam dobar odgovor, sem da se pozovem na sudstvo koje je generalno nesposobno pa je i ovde dozvolilo da predmet zastari. Možeš da tvrdiš da su namerno pustili da zastari i možda ćeš biti u pravu, ali na žalost, sve će se svoditi na to čemu je neko skloniji da veruje - dakle opet mi moramo da se opredeljujemo.
Inače, sudstvo nam je u rasulu, pa juče su oslobodili one koji su pompezno pohapšeni za "Pljačku veka" zbog nedostatka dokaza, i kako od njih da očekuješ da utvrde ko su ekstremisti i ko sa njima šuruje.

Taj lik neka ide na crkveni sud pa neka se kazni odručenjem od pričešća 3 godine i sve kul.

Pa čekaj, to što je crkva odvojena od države ne znači da ljudi iz crkve nisu članovi ovog društva. Kako svima, tako i njima pripadaju određena prava pred organima ove države. Zašto bi crkveni sud odlučivao u slučaju uvrede crkvenog velikodostojnika?

Mora to sve bolje.

Mora, slažem se.

Zašto bi crkveni sud odlučivao u slučaju uvrede crkvenog velikodostojnika?

Da ne bi to radio civilni sud, pošto vidim da ima potrebe za tim. U smislu odvajanja, da matičar krene da maše kandilom prilikom venčavanja ne ide, tako ni ovo. Znači, po ovoj logici lik bi se kaznio kao da je uvredio građanina pred građanskim sudom, a onda, ako je pripadnik SPC, otišao bi i na crkveni sud. I patrijarh vrši pomilovanja kao i predsednik. A u ovom slučaju ako bi se Toma umešao moglo bi se desiti da mu Irinej posle ne dođe na slavu. Treba misliti na sve.

Petakov je Irineja optužio da je ovaj jedan od četiri jahača apokalipse. Da li je Irinej pružio validne dokaze da on nije jedan od ta četiri jahača? Čini mi se da je suđenje bilo namešteno...

Jebo ga arhimandrit!