Prijava

Пуњење државне касе или нешто друго? Да ли ће сада и плате порастити? Шта ће се десити са економијом?
Молим само без спама и непотребних постова.

saće Dačić da ti lokuje temu:)

e ne znam čemu vodi, valjda u sunovrat ko i uvek. a ovo je bilo neminovno, bez obzira ko je na vlasti. ali verujem da ćemo se stabilizovati za jedno tri do četiri godine. stabilizovati znači finansijski podneti poskupljenja kao što je pre bilo recimo bez pdv ranije..a do tada...

Ovo sam nedavno dobila. Valjda nam je dojadilo da nas ubeđuju DA MORA BAŠ OVAKO, USRANO (da se veselo izrazim):

Francuski predsednik, Fransoa Oland, za prva dva meseca otkako je na vlasti - 100 % je ukinuo protokolarna vozila
i prodao ih na aukciji. Prihod je namenjen za izgradnju velikih infrastrukturnih projekata u do sada neuređenim predgrađima.
Objavio je i dokument koji sadrži 12 alineja gde svim državnim preduzećima ukida službena vozila. Oland veruje da svaki
privrednik koji zarađuje 600.000? godišnje, ili više, može da kupi automobil. Ako to ne učini, ili je škrt ili nesposoban ili korumpiran, a državnim preduzećima i ne trebaju takvi ljudi.
Ovako se dobija 345.000.000 ?, koji će biti od 15. avgusta ove godine investirani u nove istraživačke institute modernih tehnologija i zaposlio je 2560 mladih naučnih istraživača.
Šira javnost jedino zna da je odbio upis fiskalnog pravila u ustav, jer je to kao glupo, ali je urgentnim predsedničkim dekretom za 75% povećao porez svim porodicama (ne pojedincima) čiji neto godišnji prihod premašuje 5 miliona ?.
Tim novcem, a da nije ni dodirnuo državni budžet, ove godine će zaposliti 59.870 nezaposlenih obrazovanih kadrova, a od prvog septembra 6.900 i od 1. oktobra još 12.500 nastavnika i profesora u državnim obrazovnim institucijama.
Crkvi je ukinuo potporu u iznosu od 2,3 milijarde ?, kojima je rimokatolička crkva finansirala privatne liceume i škole.
To je novac kojim će se graditi 4.500 državnih dečjih vrtića i 3.600 osnovnih škola.
Uveo je i poreske olakšice na "bonus kulture", na primer bibliotekama, a oni koji budu zaposlili najmanje dva diplomirana stručnjaka biće sasvim oslobođeni poreza.
Ukinuo je vladine i državne novine, revije, fondacije i izdavačke kuće. Zamenio ih je klubovima ili zadrugama koje promovišu razvoj preduzetništva s većom dodatnom vrednošću.
Bankama koje investiraju razvoj domaće privrede daće poreske olakšice, a bankama koje se bave samo novčanim transakcijama će ih povećati.
Snizio je plate svim državnim službenicima za 25 odsto, do 33 odsto poslanicima u parlamentu, a drugim visokim državnim službenicima, koji zarađuju više od 800.000 ? godšnje - za 40odsto!
Sa četiri milijarde uštede, finansiraće socijalne kategorije. Samohrane majke će imati olakšice u prvih pet godina.
Sve navedeno ne dotiče ni jedan cent iz državnog budžeta!
Cela Evropa se boji ovih šokantnih mera.
A rezultati: inflacije nema, a produktivnost i konkurentnost su se povećale prvi put u poslednje tri godine!

Да ли то значи да ћу ја три године да једва састављам крај са крајем?

Mozemo mi ovde da diskutujemo do 2100.te godine, verovatno cemo i predloziti bar 100 mera koje bi predstavljale resenje za ovu nasu situaciju, al dokle god nam korumpirana gamad radi od domova zdravlja, preko murije, do premijera i predsednika, nista se nece promeniti.
Za to postoji samo jedan lek, al previse smo okupirani turskim serijama,rijaliti programima, malim nevestama, trenucima istine, kursadzijama i zvezdama granda da bi bilo sta promenili..

pojeftiniti ništa neće.

evo da napisem sta sam napisala na temi "gej parada":
neverovatno mi je kako to da su podigli ovaj pdv bas sad kad je gej parada....

Slucajno bre ! I verovatno ce slucajno studenti blokirati grad kad recimo budu otvarali kancelariju beograda na kosovu, ili budu potpisali neki sporazum gde nam uzimaju 20% izvoza i tako to.. SLUCAJNO JE!

Пуњење државне касе или нешто друго?

Nešto drugo, punjenje privatnih kasa i džepova odabranih pojedinaca.

Да ли ће сада и плате порастити?

Neće.

Шта ће се десити са економијом?

Nastaviće da tone kao i do sada, negativnom progresijom. Poskupljenja će pokušavati da pokriju manjak prihoda iz ekonomije i drugih sfera, ali kada vide da od toga nema ništa, Bog te pita šta će biti...

Све поскупљује, све одлази у курац. Купим викендицу у неком Пичковцу, сејем парадајз и кромпир и пецам.... РЕШЕЊЕ!

Zemlje balkana, uključujući Rumuniju i Bugarsku nikada neće prosperirati jer su predviđene da budu evropska "deponija". Sav keš iz Srbije preko stranih banaka odlazi u Nemačku i ostale jake države, sve do momenta kada u Srbiji nećemo imati ni za leba. Tek će poskupljivati sve.

Купим викендицу у неком Пичковцу, сејем парадајз и кромпир и пецам...

Odakle pitam ja tebe? ODAKLE?

Ima tema o tome. Ja otvorila. Preko fona sam pa ne mogu da prekopiram link.

Bruce

mvzim pedeve

Шешељу, јес то ти? :Д

Ima da ide sve gore i gore dok nam toliko ne dozlogrdi pa se konačno organizujemo i drmnemo ih, pa će onda bit' malo bolje, pa posle dosta bolje. Ali imamo jako dugačak fitilj, pa će moći još dosta oni da dižu cene dok nas ne iznerviraju. A, bre, pre neki dan mi pregorele dve sijalice i crkle bakterije za daljinski, odem do maksija kupim hleb, margarin, tri sijalice i baterije, preko šesto dinara!

Ali imamo jako dugačak fitilj, pa će moći još dosta oni da dižu cene dok nas ne iznerviraju.

Naši građani su jedan beskonačni fitilj, nema eksploziva nikakvog na kraju. Nema ni kapisle, ništa. Samo fitilj koji tinja. Sa fitiljem koji tinja može svaka budala da se igra jer je bezopasan.

Moramo stoički sve da podnesemo, hrabro i na nogama kao pravi srpski junaci. Drugovi, naš puk je izbrisan iz vojne evidencije, ali naši unuci će sigurno živeti bolje. Moraće, dok pomremo svi mi daće Bog svemogući i milostivi da pomru i ovi lopovi što smo ih izabrali da nas kradu.