Prijava

Јутрос ми се десило нешто невероватно.

Паук ми је однео ауто са ПАРКИНГ МЕСТА, које се не наплаћује јер је то паркинг моје зграде, што се јасно види у плану грађевине.
Ауто је у хаварисаном стању, не може да се вози, и на том паркингу стоји око 15-ак дана.

Да појасним.

У мају ове године, ауто је био паркиран на тротоару. Оне ноћи кад је Тома победио на изборима, неки батица је ударио мерцедесом Б класе (ишао је око 70км-х) у мој ауто, којем није била подигнута ручна, па је он тако од силине ударца ударио у бандеру поред које је био паркиран.
Штета је процењена као ''полу-тотална'', укупно 1600 евра штете, што ја и моја породица немамо.
А и да имам, не бих дао. Није моја кривица, већ је кривица саобраћајне полиције која је неспособна да ухвати кривца и поред великог броја камера које снимају ту улицу.

Поента приче, ауто је дуго стајао на истом том месту где је ударен (земљана површина, коју они ипак сматрају зеленом површином) неких месец ипо дана. Након месец ипо дана, тачно 18.09.2012 на ауто ми је стављено обаштење да имам 24часа да свој ауто померим одатле (на неко обележено паркинг место), или ће га они покупити јер су добили пријаву.
Пошто ауто није у возном стању, позвао сам два другара и изгурали смо ауто до паркинг места, као што су ми и рекли.
Ауто је стајао на том месту до јутрос, кад га је паук ЈКП-а однео у блок 66.
Кад сам стигао тамо (био сам јако непријатан и агресиван, нормално) прво сам физички насрнуо на два радника обезбеђења тог паркинга, а они су затворили паркинг да не бих могао да уђем. Пошто 10 минута нисам могао да уђем, нормално, искулирао сам ситуацију и почео са нормалном причом.

Њихово објашњење:
Прво, чим су ме пустили унутра упитао сам ЗАШТО ми је ауто однет кад сам био паркиран на законом прописано место за то.
Одговор је био крајње шокантан и комичан.
Рекли су

Зато што није био регистрован

Да сте видели моју реакцију на то. Питао сам јел то значи да свима којима није регистрован ауто одузимају тај ауто? И да ли сам ја платио тај ауто и регистровао и плаћао силне путарине таксе курце палце, да би они тек тако могли да га узму јер није регистрован? Шта ако немам паре да га региструјем?
Ту су окренули причу на следеће:

Ауто Вам је заплењен, по налогу комуналног инспектора тог и тог(име познато мени), јер је заузимао јавну површину која је могла да се искористи у друге јавне сврхе

Прво ме је запрепастило ово ''заплењен'', јер је стварно заплењен. То је сада њихов ауто, по њиховим речима, док год се не реши са начелником комуналне полиције. (?!?!?)

Друго, на моје питање

У које још сврхе се користи ЈАВНО ПАРКИНГ МЕСТО ЗА ПАРКИРАЊЕ АУТОМОБИЛА, осим за паркирање аутомобила? И за шта служи то паркинг место, ако не да се ту паркира аутомобил, у којем год стању он био?

На то нису имали одговор. Тј јесу, рекли су да они ''само раде по налогу'', што ја разумем.

Нисам био лењ и окренуо сам неке људе који имају неке контакте унутар саобраћајне полиције и речено ми је да немају апсолутно никакво право да одузимају аутомобиле који нису регистровани, ОСИМ у случају да је последња регистрација аутомобила обављена још док је на снази био стари закон.
Да упростим:

Могу да ти одузму ауто уколико га ниси регистровао по новим правилима и уколико на њему стоје старе облице формата BG - 343-292, а не као сад што је Бг-292-Јв.

Мене занима да ли неко има искуства са оваквим стварима?
Јер ћу их тужити за прекорачење овлашћења.

И јел ово креће опште бахаћење комуналаца? Не разумем, стварно.
Одакле њима право да се овако курче?

Jel si odjavio auto? Mislim kada ga već nisi registrovao.

Ево нешто са њихових сајтова

18. Zašto mi je „pauk“ odneo vozilo koje je bilo parkirano ispred kuće i nikome nije smetalo?

Uklanjanje vozila se vrši kada je isto nepropisno zaustavljeno ili parkirano, odnosno kada je parkirano protivno odredbama Zakona o bezbednosti u saobraćaju na putevima i Odluke o javnim parkiralištima, a po nalogu saobraćajne policije i komunalne inspekcije.

Slobodna procena postojanja ili nepostojanja ometanja saobraćaja, ukoliko nije utemeljena u odredbama pomenute regulative, nije relevantna.

Обратите пажњу

Slobodna procena postojanja ili nepostojanja ometanja saobraćaja, ukoliko nije utemeljena u odredbama pomenute regulative, nije relevantna.

Није релевантна.
Овај ауто није ометао саобраћај, нити је блокирао тротоар.
Био је на паркинг месту.

Па сам онда видео још и ово

Novim zakonom bezbednosti u saobraćaju predviđeno je da i saobraćajna policija izdaje naloge za prenos ovakvih vozila.

Овде то није случај. Само су комуналци направили налог за одузимање, саобраћајна полиција уопште није упозната са случајем.

Jel si odjavio auto? Mislim kada ga već nisi registrovao.

Нисам, ауто је тренутно ''у истрази''. Трага се за оним који га је слупао и речено ми је из саобраћајне полиције да га нипошто не померам док се све то не реши и док осигурање не обави записнике.
Кад су одрадили записнике, речено ми је да чекам и да не носим ауто на поправку на своју руку јер ми онда неће исплатити обештећење.
И тако сам морао да чекам њих да ми одговоре, да бих знао да ли ћу у скоријиј будућности моћи да региструјем ауто јер хаварисан не може да се региструје.

Pa da ga jebem, najbolje je da se konsultuješ sa nekim advokatom koji ima iskustva sa tim. Ne znam ko ima veća ovlašćenja, po nekoj logici stvari, auto bi trebalo da je sada "dokazni materijal" ili tako već nešto. Da ga jebem brate, tu se ne zna ko pije ko plaća, vidiš da svi na svoju vodenicu vuku.

Свако фура своју причу.
Ови из осигурања су ми рекли да сачекам њихов позив, а не јављају се откад су урадили увиђај. Звао сам их пар пута, речено ми је да још нису донели одлуку што се тиче аутомобила, јер није пронађен кривац.
Јебе луд збуњеног.

Jebo bi im kevu! Otišo bi tamo i najebo bi se svima keve dok mi ne kažu ko je to naredio, onda bi otišao i odvalio ga od batina dok mi ne kaže ko je to prijavio, onda bi njega oduzeo od života, e onda bi mogao na miru u tvorzić na lađenje jedno par dana...

Ček čas, zar ne treba osiguranje da pokrije troškove udesa ili to tek na kraju kada se zaključi proces?

Ček čas, zar ne treba osiguranje da pokrije troškove udesa ili to tek na kraju kada se zaključi slučaj?

Овако сам и ја мислио, али изгледа да морају да чекају крај. Стварно се не зна ко пије а ко плаћам..

Jebo bi im kevu! Otišo bi tamo i najebo bi se svima keve dok mi ne kažu ko je to naredio, onda bi otišao i odvalio ga od batina dok mi ne kaže ko je to prijavio, onda bi njega oduzeo od života, e onda bi mogao na miru u tvorzić na lađenje jedno par dana...

Исто сам ја брате урадио, скочих на она два човека а они ни криви ни дужни.. Ал јебе ми се, много сам био изнервиран.
Проблем је што ако кренеш на суд са тим, а физички си насрнуо на некога од тих које тужиш - нема трика да добијеш спор.

@Букснетина™, reci mi, da li si dobijao neka upozorenja od njih, ili ne znam koga, da taj auto ne moze tu da stoji jer se taj prostor "moze bolje iskoristiti"? Da skratim pitanje, da li su te upozorili da ce to da urade, ili su odma to uradili?

Mene bi u trenutku prilično beleo rac i za spor i za sve, prso bi! Evo i sad sem prso! Moraš da se cimaš ko mentol zbog njihove greške. Sad lepo uzmi dobrog advokata i tuži ih!

Naš kako, vidi na internetu ove advokatske kancelarije, neke od njih dele besplatne savete i to, pošalji im mejl pa vidi šta će da ti odgovore, to ti je sigurica, a ako su neovlašćeno uzeli auto, onda možeš da im jebeš kevu na sudu.

EDIT: http://www.pravapomoc.rs/pitali-ste/kategorija-pomoc/besplatna-pravna-pomoc/ ovo sam prvo našao na gglu, možda mogu da ti pomognu.

reci mi, da li si dobijao neka upozorenja od njih, ili ne znam koga, da taj auto ne moze tu da stoji jer se taj prostor "moze bolje iskoristiti"?

Добио сам само једно упозорење, 18.092012, у којем је писало да морам склонити ауто на ''обележено паркинг место'' (јер је у том тренутку био на зеленој површини). И ако то не урадим у року од 24 часа, они ће однети ауто.
После два сата сам ауто померио на паркинг место и никаква обавештења и упозорења више нису стизала..

До јаја, хвала Сале, сад ћу да им пошаљем мејл..

Probaj na više mesta, možda su ovo neki Mladenovići, na što više mesta pitaj, ipak komunalci imaju čitav tim pravnika koji traži rupe u zakonu i izvlače ih iz govana. Što više informacija imaš, bolje po tebe.