Prijava

Danas bio na nekom krštenju sa lokacijom u etno selu Mirovica u Boleču. Prasetina iz furune jako jako ukusna na moje veliko iznenađenje, nisam preferirao ranije to.

Prasetina iz furune

Ako je ona turska zidana peć, onda nema omaške. Garantovano najbolje pečenje izlazi iz nje.

Ta. Ima samo jedan problem ali nije neka mana.
Kad je vruće i mlako perfektno je jebeno, e kad se ladne malo stegne se mast jbg, jer u furuni ne može da se istišti ko na ražnju i da okaplje. Topi se ona ali ostaje tu u vidu žive masti. Ali nije to neki problem ako baš prase nije nerealno masno onda bi bilo gadno.

Može iz furune, ali samo ako majstor zna kako da ispeče, a ne da ga suviše speče ili da ga skuva. Ja znam samo na ražnju da ga okrećem, a i šta će mi znanje furune kad nemam furunu. A juče sam jeo baš iz furune, prase kao bombona. Samo ne može to da zameni ražanj. Dok ono ne oseti vatru i malo dima, ja to ne volim. E jagnje nikad nisam pekao. Kad to naučim, biću kompletan čovek.

Ko ima uslova i znanja nek stavi polutke par dana u salamuru i onda u furunu. FANTAZIJA

Pa lakse peci jagnje nego prase

Ne mora se cedi jbg pustis na laganu vatru i cao

Gajbi sam iz furune jeo pre 15 dina fazon. Deda bio pro jebeni. Ložio i sa lozom i sa šašom i tačno znao šta i čega koliko treba. Umre deda i rasturisno furunu jbg.

E pseto, ali to prase, kad malo i jača vatra bude, recimo da ne paziš baš dobro, ako je dovoljno masno, neće bar neko vreme da se desi ništa osim što će mast da iscuri, i kožura da pukne tu i tamo, a jagnje će pre da izgori, sasuši se. Pa je lakše pijan sjebati jagnje nego prase. Bar koliko sam video, a lično nisam jagnje.

Bar koliko sam video, a lično nisam jagnje.

Kakav majndfak od rečenice sunce ti jebem.

Jeste Valde. Kad je pečeno npr jagnje presušiš 15 minuta ako ga ostaviš duže. Prasetu i sat ne fali duže da ga vrtiš samo da ne pocrni.

Kakav majndfak od rečenice sunce ti jebem.

Gonzo je na drogama lolo

Ma jok brate, evo me još u redakciji sa kolegom menjamo za beogradsko izdanje ovaj derbi jebem ih baš u satnicu, pa sam zato malo pukao sa mozgom.

Nije istina. Jagnje je tesko presusiti jer vidis spolja kako je peceno a tako je i iznutra jer je tanko i znas da je gotovo. Prase drzis da ne ostane nepeceno unutra

Coa nemoj nubara biti ljubi brat

Brate nubara je onaj sto presusi jagnje

E pa nisam ni tvrdio da znam za jagnje, jer ga nisam pekao, samo sam slušao i gledao ljude, a vi se oko njega složite ili ne. Koliko sam video, lakše ga je presušiti nego prase.

Jako mala granica je. Kod praseta nubara samo može da fejluje jbg. Mada nema ni veze

Kao da nije dobro usoljeno il mi se čini?