Prijava

Ако сте погледали, занима ме ваше мишљење о овом филму. http://www.youtube.com/watch?v=BVbTEVfLksU

avangardcina teska...taj film je bio zabranjen decenijama

Film pleni, Dali i Bunjuel su to izdominirali. Treba gledati Bunjuela ko nije, sve što se dovati. Dali- Bunjuel- Lorka, tako nekako ide taj lanac.

bunjuel i dali masteri

http://www.youtube.com/watch?v=IPEE8Q6amVE

Da je plagijator, da je kompilator, da je direktno krao od ovog Ejzenštajna i od Fejada i da je krivac za krizu avangarde... i oni me obore.

Obavezno štivo zbog obrazovanja i opšte kulture, nadrealizam u svom vrhunskom izdanju predočen kroz živu sliku. Jako avangardno, decenijama ispred svog vremena.

...... obrisan mi bio gif sa sečenjem očne jabučice od strane konzervativnih moderatora.

Поставићу можда глупо питање: има ли овај филм неку поенту?

Поставићу можда глупо питање: има ли овај филм неку поенту?

Obzirom da je ovaj film nastao u okviru nadrealizma kao umetničkog pravca, ne može se ni tražiti poenta u klasičnom smislu, jer nadrealizam se bavi(o) područjima sna, podsvesti, neograničene mašte i sl.
Mada, mislim da se Dali opasno dobro zezao koristeći nadrealizam kao izgovor.

Edit: Evo definicije nadrealizma, kako ju je postavio glavni teoretičar pravca Andre Breton (izvinjavam se, na engleskom je):

SURREALISM, n. Pure psychic automatism, by which it is intended to express, verbally, in writing, or by other means, the real process of thought. Thought's dictation, in the absence of all control exercised by the reason and outside all aesthetic or moral preoccupations.

Сјајан филм. Гледао сам га.

Оперите косе, металике!