Prijava

oj neko da mi objasni zašto vinstona plavog sve manje ima po kioscima?! ubih se tražeći, svaka peta trgovina ima

edit: tek sad vidim da je tema o duvanu za motanje al nema veze lolo, lepo piše duvan!

Da dodam par reci u temu, s obzirom da mi je ovo struka i da sam upucen u materiju....

Zbog cene cigareta, sve vise ljudi prelazi na motanje duvana. Kupuje se onaj uvozni, uglavnom holandske proizvodnje, a u poslednjih godinu dana sve je popularnija domaca Virzinija koja se najvise proizvodi u Sremu i Macvi.
Usko sam vezan za proizvodnju duvana ( iako trenutno nisam u Srbiji), pa ako nekome treba neki savet ili pak kupovina domace Virdzinije, neka mi se javi na pp.

Ne pušim, ali znam iz ćaletovog iskustva. On kupuje domaći duvan od nekog makedonskog švercera, na kilo, što bi rekli. On uzme i napuni do pola 2-3 kese od zamrzivača, stavi u njih nekoliko kora od jabuke, i to ovlaži duvan, jer je ovako suv. Nisam čitao temu, ne znam da li je neko spominjao ovo, ali se nadam da sam nekome pomogao.

Sto se mene tice, kupujem duvan na zelenjaku, 350din. 200 grama. Tamniji je duvan, najblaza sorta i cenim da je makedonski, keva uzima pa nisam siguran. Svi kazu da je hercegovacki najbolji. Nisam probao ali se slazem da su duvani te boje lepseg ukusa. Brze se i suse cini mi se. Sto se tice opreme, koristim Smoking punilicu od 800 din. kupljenu u tobacco shopu, koja moze da se zameni uz racun kada se pokvari i moram da kazen da predivno radi tj. vredi svaki dinar. Sto se tice onih praznih cigara da ih tako nazovem, kupujem one sa filterom od 20 milimetara. Uglavnom se prodaju one od pola pravog filtera a kada koristim sa celim masinica cepa vrh cigare, pa su mi ove idealne za ovu masinicu. Najbolje je poznavati prodavca jer cuvaju bolji duvan za prijatelje a na pijaci prodaju losiju robu. Cast izuzetcima. Toliko.

Slažem se za smoking punilicu. Imam je i ja od nedavno i odlična je. Takođe se slažem i za tamnije duvane. Više ih gotivim od žutih.

Najbolje je poznavati prodavca jer cuvaju bolji duvan za prijatelje a na pijaci prodaju losiju robu.

I ovo je tačno takođe da potvrdim.

Van Nelle duvan, Smoking zeleni papirici i Smoking filtere. Pre sam pusio Virdziniju, ali je ovaj isplativiji. 270 din za 40 grama, naspram 200 din za 25 grama.
Motam rucno. Nije mi frka.

Ja će dubijem fabriku duvana Sarajevo. Kupih prije neki dan Drina duvan. Šupičkumaternu ko da su otišli na livadu i korov pobrali, izludli dabogda. I još nije fino na trake izrezan no maltene iskidani listovi. I suv. Dok im je RD koji inače pušim skroz normalan.

Ja motam ručno, manje pušim, ne da mi se stalno motati.
Sacam mećala komad crijepa u ovu jebenu Drinu pa da vidim hoće li bar zeru biti vlažniji.

ја купио јуче тоблероне кад оно покварене, акупуио сам их и пре неки дан исто покварене у истој радњи

Dal može neko kad bude sebi uzimao imperator rizle da kupi i mnei jedno pakovanje, poslao bih mu novac i za poštarinu i sve to što treba. jbg kod mene nemaju da se kupe...

jel gledao neko kako se motaju cigare na Kubi?
Kako super izgleda, imaju i titule motači.
Oni pro su baš zajebani. Pre 100 i nešto godina radnicima motačima čitali grofa Monte Kristoa knjigu i radnici zavoleli i sad se jedan od najpoznatijih tompusa zove Monte Kristo. I ja sam baš voleo taj crtać.
Do jaja su mi i oni elitni upaljači. Ne sme da se pali sa zipom, običnim plinašima već neki sa plavom vatricom kao pištoljčiće. Popušio bi jednog Monte Krista uz neki konjak, neku klasiku i kamin

Ovako, htio bi' da pređem na motanje duvana, po nekoj mojoj računici cigare me izađu 8 hiljada mjesečno, što je previše za moj studentski budžet, pa bi mi trebalo par savjeta, gdje šta da uzmem, konkretno me interesuje gdje u Bg mogu povoljno da uzmem onu punilicu što ubaciš duvan i prazan cigar, pa ti on napuni, izađe gotova cigara, da se ne jebem sa motanjem, pogotovo sad kako sam ruku slomio, drugo, kako se kreću cijene tih punilica, filtera i, naravno, kako se kreću cijene dobrog duvana, da ne pušim sad neku katastrofu, i gdje da nabavim isti.

Ninčilo sine, provereno je da je duvan za motanje lepši za pušenje od većine cigara. Tako+e je sitina da ga manje i popuši, recimo, kad kupim paklu traje mi dan dan ipo a po istoj ceni pušim dva do tri dana cigarete za motanje. Npr, ja ne motam da bih poneo, pušim samo kad sam kući i na taj način manje se trujem a više u+ivam kad poslepodne zapalim digaretu.

Dobra ti je virdzinija, to kad te vide da pusis istripuju da si fensi, drum je klasika ko laki strajk u redovnim, pueblo je ok. Ima i nekih domaćih govana neki zlatni kurci al to nemoj da kupujes. Prepruka je da uzneš mašinicu i bacis se u posao

Pa to sam isto čuo, al' ne znam kako se kreću cijene tih motalica, praznih cigara i slično. Ajde kontam da te prazne cigare ima na svakoj trafici da se uzmu, al' za motalice ne znam. Isplati li se kupovati na pijaci duvan, valja li to išta?

Na svakoj boljoj traifici ćeš naći, motalica cca 150, 200 filter praznih cigareta tipa 150-200 din, duvan 240 dinara u proseku za 30-40gr.

Taj sa pijace smrdi ko pmijin čmar. Uglavnom je u pitanju najgora krdža. Čuo sam da ga farbaju npr. Kad pogledaš duvan ne sme da ima uniformnu boju. Ne bih se zajebavao sa tim sa pijac osim ako nemaš neku bakutu koju redovno servisiraš a da je iz hercegovine, pa da i da da zapališ posle trećeg puta lolo

Nije više ta motalica? Ja sam kont'o da je to skuplje. I koliko može cigara da se smota od to 30-40 grama? Ma mogu ja da nabavim iz Hercegovine duvan, al' mi je cimanje da šaljem bratu kintu dole da mi to uzme, pa da šalje busom, to mogu povremeno, al' u međuvremenu mi treba ovde nešto.

Ma jok. Verovatno ima i skupljiš al koji če ti. Parče plastike sa mehanizmom.
Ne znam tačno da ti kažem, kontam da može 30 komada. u principu, ako baš oces da istedis onda mars na pijacu i kupi govno, ali svakao ti je pametnije da smanjis cigarete.

NI PREVISHE SEKSA NIJE ZABAWNO

Ma ne pušim ja mnogo, kutiju dnevno eventualno kutija i po, al' me ubi što pušim Marlboro, jebiga, 260 kutija, pomnoži sa 30 dana, dodaj još 10-ak kutija ovako što ode, mnogo je to para.

Domingo original je super duvan isto, 30 grama stane 200 dinara. Virdžinija je normalno prva liga, al je sad 240 i mnogo kraće mi potraje od Dominga.

Ako ne pušiš mnogo Van Nelle ili Drum....odlični.

Generalno ninchilo, predješ an motanje, pušićeš 20-30% manje jer ti neće uvek biti dostupno što je kul. Za pušača je najgore da u svakom trenu ima duvan kraj sebe, onda pušiš i kad ne treba.

Ako ne uzmeš mašinic, nego odlučiš da motaš, to je još kulja metoda, samo ćeš da pljuckaš non stop. Ono, motaš cigar ko džoint u sred grada i boli te kurac. Meni bilo zanimljivo. Samo sam uvek motao kao džoint a ne kao cigaru da bude ravna.

I kad predjes na ovu vrstu cigara, teško je zadržati se jer posle nekog vremena ispizdiš, naročito ako ti naleti veći keš pa te cena cigara ne sekira mnogo.