Prijava

Милана Кундеру, штајазнам, "Смешне љубави", "Неподношљива лакоћа постојања", "Ћивот је другдје", "Књига смеха и заборава"...
Хармсове кратке приче.

Ето ти на овом Купиндо линку за 480 динара књига.

Nebitna to je jedna od prvih stvari koje sam pročitao

za klince koji tek počinju, nek uzmu Maria Puca, jer on kroz strašno sladak način otkriva mračne tajne mafije, a to je klincima mnooogo potrebno tad

nek pročitaju i njegovu 'Porodicu', da vide kako su Bordžije bile samo preteča današnjih Kačavendi i ostalih kuraca palaca, da to u suštini nije ništa novo nego eto lakše se saznaje

nek uzmu Maria Puca

Baš zanimljiv pisac...

Mislim da je "Vreme smrti" najbolje za srednjoškolski period. Jest da ima 4 toma po ko zna koliko stranica, ali svako ko ima trunku patriotizma u sebi će proždirati knjigu.
p.s. "Lovac u žitu" je kerov kurac

nek uzmu Maria Puca, jer on kroz strašno sladak način otkriva mračne tajne mafije

Može, zašto da ne. Bolje da deca uče kako da budu gospoda mafijaši nego da kopiraju ovdašnje džulove. Ako već piše negde da moramo da imamo mafijaše bolje da su Don Vito nego Pacov i Budala.

A, što većina kenja po "Lovac u žitu"?
"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes. That way I wouldn't have to have any goddam stupid useless conversations with anybody."

Nebitna to je jedna od prvih stvari koje sam pročitao

Isto jedna knjiga od Džeki Kolins, mislim da behu "Holivudski muževi", ne sećam se sad, čitala sam je s nekih petnaest godina. Uglavnom počinje detaljnim opisom bloudžaba. Elem, pošto je ta knjiga blejala po kući i ćale mi je nađe i valjda krenuo da čita, kad ga videh s onom knjigom, živu me blam pojeo. :D

A ako je baš klinčadija u pitanju onda "Orlovi rano lete", "Magareće godine", "Hajduk Stanko" i tako to.

I "Zabranjena vrata" od Zlatka Krilića, ako je neko ko počinje recimo 5. razred osnovne.

"Besnilo" od Pekića, "Opsada crkve Svetog Spasa" od Petrovića, "Beskrajna priča" Mihael Ende. Sve može da se nađe na limundu ili po bibliotekama.

"Nečista krv", "Stranac", "Proces", "Ljudi govore", moje omiljene srednjoškolske knjige...super su.

Свака част за Сколса што се сетио Белгаријаде. Исто, све од Уроша Петровића, а поготово Авен...
Кроз пустињу и прашуму, и они грчки митови и слично...

Ćopić može u svakom slučaju, i za mlađe i ''početnike''. Piše veoma pitko. Nušić takođe. London, pored belog očnjaka priče sa južnih i severnih mora. Čingiz Ajtmatov: ''Prvi učitelj'' i ''zbogom, Guljsari''. Za klince mogu kanadske, indijanske i kineske bajke. Samo, kome god da preporučujemo knjigu, otprilike moramo znati koji žanr voli.

http://www.tanesi.co.rs/details_zlatnipaviljon.html
I pročitao sam "Patriotizam" takodje od Jukia Mišime, odlično pisanije. Negdje Rambo Amadeus spomenuo u gostovanju te nadjoh i pročitah.

Стадионска грозница
http://en.wikipedia.org/wiki/Fever_Pitch

90% дечака и мушкараца воли фудбал. Ако неки од њих узме и прочита ово, и закључи да је читање књига "смор бр'те", тешко да ће икад променити мишљење. А да ли ће кренути ка озбиљнијим стварима, јебем ли га... како ко.

За девојчице:
http://www.fabrikaknjiga.co.rs/wp-content/uploads/2012/01/21.-Knjiga-recepata.png
хњо хњо хњо

Јебига, немам неки посебно паметан предлог.

Evo malo po-lakog štiva od čika-Counta:
Pripovetke od: de Mopasana, Vilijema Sarojana, Turgenjeva, Šolohova, Pavića, Kundere (pomenut)
Domaći kratki romani: Mihailović (Tikve, Čizmaši), Ivan Ivanović (Arizani)

Hemingvej je veoma pitak.
Remark takođe itd.

E.A.Po: Avanture Gordona Pima, pitko, kratko, čitao 6-7 puta :))

Lovac u Žitu je složeno delo koje govori o problemima u adolescenciji, kroz nerazvijenu radnju, obične događaje. Kao novela. Dok je mnoge smorila, mene je ta knjiga oduševila. Ovo stvarno nije za početak, zato što se takva veština čitanja, kritike, interpretacije i analize, stiče u znatno zrelijoj fazi čitanja.
Ono što govori o tom uzrastu, a mnogo je lakše za čitanje su knjige o Hajduku od Gradimira Stojkovića, kao i njegova Buba. Naravno Hari Poter. Aleksandar Dima, Tri musketara i druga njegova dela...