Prijava

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/395522/S-mamom-i-tatom-zivi-500000-ljudi

Mislim se, moram nešto da kažem, a opet ne mogu sve što mislim, uvrediće se ljudi. Al moram!

Ajde, razumem bedu i nemaštinu, nema se poso, lakše je ovako štaveć. Ali majku mu, kako će neko da promeni svoj život ako neće da izađe iz sobe u kojoj je spavao još kao dete...

Kako ćeš sutra decu da čuvaš majke ti ga... Jel ćeš da očekuješ od žene/muža da bude "idealni partner", da radi, kuva, pere, pegla, puši, liže itd? Il ćeš opet da se vratiš roditeljima da pomažu, koji kad omatore postanu baksuzi kad namirišu slabost, krv da propišaš kad počnu da ti uređuju brak i decu "kako treba".

"blabla, ja sam se osamostalio, primam platu, njanja, samo živim kod mojih, buhuhu, stanovi skupi, nemam dovoljno" - Ti si najgori(a) pička ti materina. Osamostalio si se, kurac moj... Pojma ti nemaš koliko je hrana i struja ustvari skupa. Gaće se same peru, hrana se sama sprema. To tako ide.
Pa ćeš posle ko ovi iz prve grupe da budeš zajedljiva pička kojoj (čitaj podrugljivim glasom) "mamina kuhinja je najbolja?", "što ne zarađuješ ko Pera komšija?", i slično. Nemaš ti pojma kako izgleda kad dođeš s posla, a ukapiraš da nema šta da se obuče, pošto nisi stigo da opereš veš od umora, ili da je najukusnija hrana ona koju ti neko drugi spremi. Nemaš pojma kako izgleda kad računaš kolko ti ostalo do kraja meseca za račune hranu itd. Pojma nemaš. Pitaj roditelje.

Lakše je da se kenja kad ti neko drugi briše dupe, dok prosipaš svoj x-ti plan kako ćeš da zaradiš velike pare na brzinu, ne ko ove budale što rintaju ili da "zapališ preko grane, pošto je tamo lepo". Lepo je zato što takve kao ti na vreme nauče kako se živi, a kako se uživa. Neće ti biti lepše nego gde si, ako nisi dovoljno uporan, a nisi.

Roditelji su krivi ustvari.

I jebo vas "posao u struci", ako vam zinulo dupe za pare. Ako ti je cilj posao u struci, radno mesto, kako bi zaradio pare, a ne iskrena, najiskrenija ljubav za to što hoćeš da radiš, što bi radio i za džabe ako bi mogo, serem se i na tebe.

najvazniji izbor u zivotu je izbor fixa

celt objasnio!
kolko sam samo puta jeo hleba i jezika ponekad i kecapa kad je bilo, radio na gradjevini, nosio dzakove za crvenu, dok nisam izgurao i dobio stipendiju u firmi gde sam sad zaposlen, pa onda i faks i vid me sad... #323 na vukajliji

Lako im je da potroše 5000 dinara za veče u kafani ili klubu, koje nisu oni zaradili, već im je mama ili tata dao.
Kurac bi tako potrošio da zna kako je zaraditi tih istih 5000 dinara, da ima svoju platu, plati stan, račune, hranu i tek onda vidi koliko mu i šta ostane za nešto drugo.

Тешко је овде рећи нешто паметно. Није нормално да људи толико дуго живе са родитељима, али не знам где би друго могли да живе са платом од нпр. 250-300 евра. Може да изнајми собу и да живи под патронатом тоталног странца. Али за случајеве где неко неће да оде из куће иако има услова, апсолутно су криви родитељи.

Treba kao u SAD, nakon 18 marš iz kuće. Da, roditelji su krivi.

али не знам где би друго могли да живе са платом од нпр. 250-300 евра. Може да изнајми собу и да живи под патронатом тоталног странца

tako i treba. ili sa strudentima. ili sa ostalim ko on.

jaca karakter. sprema te za zivot. moras malo da se pomucis dok mozes, da vidis sta sve mozes.

najnormalnija stvar je da 3-4 osobe koje su "mladi radnici" dele neki stan. i treba tako. 4 plate po 300€, pa ce se nadje neki kakav-takav stan da nije rupa.

čekaj bre, ti bi prvi poso, pa odma luksuz?

Много сте ви мени либерални, шта је лоше у томе да живиш са родитељима? Поготову ако имаш места? Лепше је ваљда мајку му јебем да су ти драги људи близу...

Много сте ви мени либерални, шта је лоше у томе да живиш са родитељима?

nije ako si na selu, i želiš da dok ćale ne zanemoća on bude glava, pa ti naslediš imanje. to je u redu i treba tako, i to poštujem.

problem je što taj model ne funkcionise u urbanim zajednicama. tu nemaš porodična imanja gde bi svi radili...

nisam se ogradio na početku za to.

dete kada navrsi 7 godina,kada nauci pisati,mrs iskole.da radi bre.

Vojska je jedna jako korisna stvar u životu, prvenstveno zbog načina razmišljanja i neke vrste osamostaljenja. Naravno, ne ona civilna, što je izmišljena za devojčice. Al' ukinuše i to, mangupi.
Život u domu, učeničkom ili studentskom, takođe.

problem je što taj model ne funkcionise u urbanim zajednicama. tu nemaš porodična imanja gde bi svi radili...

Разумем, ал се не слажем јер мислим да може. Наравно под условом да има места, јер у граду је много теже добавити животни простор него на селу.

jaca karakter. sprema te za zivot. moras malo da se pomucis dok mozes, da vidis sta sve mozes.

Ја бих се сложио са свим што кажеш, али сам се запослио буквално истог дана кад сам завршио факс, па имам одређену резерву према томе пошто нисам пробао да живим без посла.

Друго, и та статистика је мало чудна. Нпр, од 30-ак пријатеља не знам ниједног да живи са родитељима. Ту и тамо, из ширег круга познаника, понека девојка живи, али и она кад се уда ће се одселити. Пре ће бити да се велики број људи тих година води да живи код родитеља, а живи као подстанар, пошто још нико никад није кажњен што није пријавио промену пребивалишта.

Kelte, pa tu je očigledno da je za sve najviše kriv Novak Đoković. I država koja neće da uradi nešto za mlade od četr'es' godina. I dekani fakulteta koji ne daju prolaz godine sa 10 bodova za fakultete koji se mogu realno završiti k'o iz pičke sa 3 sata učenja dnevno. I teška pitanja na maloj maturi. Av, av, država duradi nešto! Đovak kriv! Porez i Monako!

Пре ће бити да се велики број људи тих година води да живи код родитеља, а живи као подстанар,

Tačno. I to što kažeš, možda petina ljudi sa kojima se krećem živi kod svojih.

ma takoe do jaja, legne plata noćnog čuvara 18000 dindži, pa se usudi onda u ovoj rupi od države da se osamostališ....pretpostavljam da ili ne živiš u srbiji nego primaš finu platu negde na zapadu, ili si ovde al si neki it stručnjak ili tako neka lobanja sa finom platom..
da se ne lažemo, nisam ja ovaj noćni čuvar, ja ne radim ništa, na mene konkretno može da se primeni ova kritika jer sam neradnik i cuclam maminu i tatinu sisu kolko mogu, al jako je lako srati drugima kako bi trebalo ako nisi u istoj situaciji ko oni