Prijava

^

Upravo tako

------------

Elem, sada ću vas naučiti razlici između imati kao držati i imati kao posjedovati:

http://i60.tinypic.com/168vg8x.png

1. Watashi wa chinpo o katte imasu. (ja držim kurac)
2. Watashi wa chinpo o motte imasu. (ja imam kurac)

EDIT: Prekriven je ne samo rac, nego i stidne dlake.
EDIT2: Ispravio iz "motter" u "motte" (štamparska greška)

Pazle, kako bi se prevelo "ojsa-sa!" na japanski? Kandži molim.

šta znači ojsa sa uopšte?

vjerovatno isto tako. nikakve modifikacije, zvuči kao japanština. OJSA SAAAA
bojni poklič japanskih samuraja. legit

Pa ne znam ja bih ga preveo kao "Oisa sa" na hiragini je to おいさ さ

Kapiram da bi se samo hiraganom i zapisivalo obzirom da je baš jednostavna riječ a i sadrži "sa" koji je nešto kao "pa" kod nas

A da li bi mogla na kandži da se prevede Biblija? Mislim, da li bi mogli da nađu bar približne ideograme za biblijske pojmove?

Šta podrazumjevaš pod biblijskim pojmovima? Imena neka tipa Jehova, Mojsije, Isus i sl.?
Mislim regularne rečenice se mogu lako prevesti jer sadrže sve termine koje i oni koriste npr. svijetlost (hikari ili kao pozajmica iz engleskog raito od light).

Edit: Kapiram da neka imena mogu prilagoditi i kanji pismu ali pozajmice se uglavnom zapisuju katakanom, doduše ja samo znam za neke njihove pozajmice iz engleskog iako sam čuo da imaju i neke iz ruskog ali niti znam koje su, niti kako ih zapisuju.

Brate, nije tako sigurno, "biburiju" je ono što kažu kola kad se upali alarm, znaš ono "bi-bu-ri-ju uuuuuu uuuuu bi-bu-ri-ju"

Ja sam Clannad, poznatiji još kao Pazlfoks, a još poznatiji i kao Pazl.

Ko si ti?

Ma u stvari lupio sam... Biblija naravno da bi mogla, ali neko recimo teološko razglabanje oko Biblije, i sve te crkvene termine? Verovatno ih ne bi pisali ideogramima.

Ko si ti?

Onaj što sam te jebao :-)

Ma u stvari lupio sam... Biblija naravno da bi mogla, ali neko recimo teološko razglabanje oko Biblije, i sve te crkvene termine? Verovatno ih ne bi pisali ideogramima.

Pa nijesu ni u srpskom jeziku ti termini izmišljeni tek tako nego su pozajmljeni valjda od grčkog i latinskog. Istina, to su sve indoevropski jezici ali kapiram da i oni mogu nekako prilagoditi te riječi za svoje potrebe.

Kapiram da znaš da su korejski vjernici skoro 50% hrišćani tako da da barataju terminima kako valja a ako su Korejci našli neki način da prilagode te termine za svoje potrebe onda vjerovatno mogu i Japanci nekako.
Mada opet ogromna je razlika između njihova dva pisma tako da ne znam kako bi Japanci sve to zapisali i ako imaju terminologiju odgovarajuću ali vjerujem da bi moglo i kanji simbolima. Na kraju krajeva u slučaju da bude neke ekspanzije hrišćanstva u japanu možda bi dopunili svoj alfabet malo ako bi viđeli da bi to bilo korisno jer svakih nekoliko ubacuju po neki novi simbol kol'ko sam upućen.

Sad ih ima valjda oko 2150 ako se dobro sjećam a ranije ih bilo valjda desetak manje u zvaničnom pismu kako sam neđe pročitao. Jebi ga, koriste dosta pozajmica od kad su batalili da se izoluju do onog rata sa Rusima, pa valjda zbog toga.

Šta bukvalno znači mavaši geri, ić, oss, hađime? :)

mawashi (kapiram da se tako zapisuje) - ne znam stvarno. Možda ono, pod kosinom nešto obzirom na to da se uklapa u prevod druge riječi;
geri - udarac nogom
ić - možda misliš ichi tj. jedan? Jer nekad kad broje umjesto da kažu ići, ni, san, mogu brojati ić, ni, san kao što bi mi rekli "jen', dva, tri".
oss - možda misliš na "osu"? Igram baš jednu igru ritmičku koja se tako zove i znam da ima više prevoda ta riječ ali kol'ko znam, to dođe nešto kao pozdrav neki. Tako su bar meni rekli neđe kad sam pitao.
hajime - početak

Skidam kapu pazl jebem te u pičku i normalno , ispade ovo tema do jaja.

E ajde sad za desetku manga po kategorijama, ono normalno, incest, pederi, lezbejke, pipci i to...

kako da znam ako me neka japanka pita za snošaj, ako odem tamo?

Nece da te pita nijedna ne boj se, a svi se slazu da je jako tesko savatati pravu Japanku. Pricali mi tako jednom, i kaze Grk jedan ma to je najlakse kaze ja sam jebo tri japanke. Pa kako, ne znas jezik ne znas nista, kaze samo snimis koja je sama i krenes da navaljujes, ona se nesto tu izvinjava i smeje i odmahuje, ali ti nista, nastavi, ti je pipnes po ramenu, ona ti polako skloni ruku, nesto ti objasnjava, al ti samo teraj svoje, ma sta na radila, ona da popizdi i otera te u kurac nece, ti je vodis kod sebe u sobu, ona se okrece da ode sto puta, ali ti je ne pustas, uvedes je unutra ona se opet izvinjava, i na kraju ce da te pusti da je jebes iz ciste pristojnosti.
Doduse on je tako radio sa svim zenama. I imao uspeha sto je najgore...

Lekcija o prostornim odnosima:

http://i58.tinypic.com/b9htgp.png

Kanojo wa otoko no hito no ue imasu (ona je iznad muškarca)
Kare wa onna no hito no shita ni imasu (on je ispod žene)

http://i58.tinypic.com/2gvlk04.jpg

1. Kare wa kanojo no ushiro ni imasu (on je iza nje)
Kanojo wa kare no mae ni imasu (ona je ispred njega)
Kare wa kanojo no naka ni imasu (on je unutar nje)

2. (sami vježbajte ovdje) Ona je ispred njega i on je ispred nje!

3. Kanojo wa beddo no ue ni imasu (Ona je na krevetu)
Beddo wa kanojo no shita ni imasu (Krevet je ispod nje)

-------------------------------------------------
-------------------------------------------------
-------------------------------------------------

E ajde sad za desetku manga po kategorijama, ono normalno, incest, pederi, lezbejke, pipci i to...

yuri - lezbe
yaoi - pederi
harem - harem, jelte (fazon jedan lik vata pet pičaka)

Ako si mislio da ti nabrojim par u kojima je to glavna poenta radnje, onda što se tiče anime (a kapiram da i mange postoje) imaš

yuri - Strawberry panic! , Kannazuki no miko, Maria-sama ga Miteru
yaoi - neću da ti kažem! Dobro ajde, znam za "boku no pico" ali to zna više manje svako ko je ikad ušao na forčen. Znam još jedan kojem ne mogu da se sjetim imena sad ali sam u jednoj ritmičkoj igri imao pjesmu iz njega.
harem: Infinite Stratos (gledao samo prvu sezonu, ne znam kakva je druga ali kapiram da je jedini koji je iole dobar jer ima simpatične likove), Highschool DxD (ima sisa svakih pet minuta), Kiss x Sis (to ti je harem + incest).

Ima i reverse harem kad je više žena a jedan muški, gledao sam jednom jedan ali se smorio poslije 2 epizode fazon. Znam ih još al' se ne mogu sad svih sjetit.

Mada npr. i clannad je harem anime na neki način jer je većina đevojaka zainteresovana za protagonistu ali opet je u prvom planu tragedija. Ako uključujemo i te ultrasoft stvari bez imalo golotinje ili nekih ozbiljnijih pretenzija više karaktera prema jednom ili obrnuto onda mogu da ti nabrajam do sjutra :D

Mada opet anime i mange nijesu moja specijalnost koliko vizuelne novele, dosta ih ima hentai scene ali seks je uglavnom sporedni motiv. 90% onih koje imaju ecchi (H, tj. Hentai scene) imaju i opciju da ih ukloniš, jelte.
U nekima su te scene čisto da privuku publiku, dok su u nekim tipa Swan Song, više kako bi dale mračniji ton priči obzirom da uglavnom predstavljaju silovanja.