Prijava

baš zato nije veštiona nego sport... :p
Jer te ne uče. :P

Lestat, ne kaže se krupan, nego deb'o. :p

Š'a znam, ženske se ne bune. :)

Good Lord...
Znas kako bi to izgledalo u mom dojou, mislim na ucenje kako da zabodes nekoga u oko?

Ja: Ucitelju, kako da zabodem nekoga u oko?
Ucitelj: Pazi ovako...
Ja:daaaa?
Ucitelj: pridjes mu i zabodes ga u oko.
Ja: Hvala Ucitelju, sad znamo!
Ucitelj: i znanje je pola bitke! JI JOEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!

Mnogo si uskih shvatanja Piro, u svakoj vestini mozes nauciti nesto dobro.

Ja sam upisala mačovanje, tako da je od sad to najbolja borilačka veština.

Mada vidiš, mogla bih i na đudo kao i Lestat, pošto sam i ja debela.

Blago tebi i tvom dođou Otaku, ali sam se previše naslušao "brate, ne može to, to ne sme, to je zabranjeno" od razno raznih likova iz ostalih "veština", tj. borilačkih sportova...
:D
Još ćeš da mi kažeš da je Karate kid veliki majstor jer je pobedio na bodove, pošto je popio po pi*.
;)

Mirjana, ne kaže se debela, nego deb'la.
:D

Ah, shvatam razliku, ti u stvari, kad mislis na druge vestine, uvek pomislis na, stono bi Ameri rekli, Mcdojo, a ne neki dobar dojo.
Da se razumemo, postoje i ninjutsu Mcdojoi, ako mi kazes da ne postoje, onda se samozavaravas.
Ne pokusavam da omalovazavam tvoju vestinu, daleko bilo, pa Bog zna koliko tek ima wing chun Mcdojoa, a tek aikido dojoa da te Gorepomenuti sacuva! Pokusavam da ti kazem da nije bitna borilacka vestina, nego borac.
Ne razumem opasku na racun Karate Kida. Ali ako se dobro secam filma, on je sredio lika u finalu iako je imao slomljenu nogu :D

Ps: Miro,raspitaj se za brazilsku dziudzicu, ja bih to na tvom mestu trenirao. Moj trener svim devojkama savetuje da najvise vezbaju parternu borbu, zbog mogucih manijaka ;)

Mislim da kompletnog MMA borca tesko ko moze da porazi.To zanci da ako on dobro vlada vestinama kao sto su ,boks,kik boks,karate,mau tai,dzudo,rvanje i zna da primeni bilo koju od njih u odgovarajucoj situaciji ili kombinaciju nekih tehnika,on je prakticno nepobediv.
Ali MMA jos nije dosao na taj nivo.
Mada hoce,jednog dana.

Otaku, ne nisam mislio na McDojo, mada da, većina ih jeste takva. Jednostavno, takmičenja, sportove i razne mikseva tehnika ne ubrajam u borilačke veštine, a tema jeste "borilačke veštine".
PS: Svežiji mi je 2. deo... ili je to 3, ne sećam se više, elem klinace je pio batine celo takmičenje i onda ga je oborio tehnikom i pobedio na bodove. I dokazao da je već čovek, mada sam ubeđen da bi onaj plavi, nadrkani oprao wc šolju njime... Sve u svemu, baš me zanima ovaj rimejk što dolazi gde je Karate kid crnac koji uči kung fu. :D

Miro, idi ti na kapoeru... nećeš moći imalo da se odbraniš time, i ne preporučujem ti, ali što ćeš biti fleksibilna... Mrnjauuu... :D ;)

Pre par dana mi je covek pricao o ovoj temi, kako se on snalazi:

"Prvo ga udarim cekicem u nozni palac, on se on savije a ja onda tucem po njemu dok cujem da je ziv."

Pitao sam ga odakle mi cekic a on mi je rekao da nigde ne treba ici bez cekica. Eto, sad znate.

Hell yeah, the towel!!! :)

Лепша је Chum Kiu форма од Siu Nim Tao форме. :)

E, al jel si naucila da radis Qigong uz Siu Nim Tao, a? :)

Како се узме. :) Давао нам је неке вежбе.

U suštini, razlika između brazilske džiudžice i džudoa jeste u tome što se u džudou protivnik hvata za revere i rukave, pa obara, dok se u brazilskoj protivnik hvata za golu kožu i obara.

Ne treba meni da učim samoodbranu, jer ja sam taj potencijalni manijak muahahaha

Sramota za borilacke vestine - Realni Aikido. Srbin(Ljuba Vracarevic) resio da se napravi pametan, uzeo japansku stvar, izbacio sta mu se nije svidelo, ubacio sta je hteo i to prozvao srpskom borilackom vestinom!

Od Džudoa mi se ipak više sviđa Budo(Džudo s udarcima).

Budo je u stvari zajednicki naziv za novije borilacke vestine japana (aikido, dzudo, kendo, iaido... list goes on) nastale iz bujutsu vestina (dziudzitcu, kendzitsu, iaidzitsu).
Obicno kazu da je razlika cisto filozofska, posto bujutsu znaci nesto kao " ratnicke tehnike", a budo znaci "put ratnika". Budo vestine su novije i mudri matori Japanci kazu da danas ratnik nema neprijatelja spolja, nego iznutra, da je nas najveci neprijatelj nas sopstveni ego (Morihei Ueshiba rece "najveca pobeda je pobeda nad samim sobom")

Znaš znanje. :) Gledao sam na tubavcu Yosekian Budo, izgleda da se bazira na Džudou s dodatim udaračkim tehnikama. Znači da se Budo odnosi na više veština jer sam video da se Budo vezuje i za Aikido itd. tako da je potpuno tačno to što si rekao.