Prijava

najviše sam vrisno od smeha kad sam čuo od jednog subotara, da je cifra 144 000 ljudi koje Bog planira da spase. Al prvo moraju da budu dobri, banalno rečeno

BOG NEMA MILOSTI ZA SVE

144 000 - половина моје државне братије. Али нешто сумњам у то, за нас постоји посебно место у паклу.

Псето, сад смо квит, а?

Nismo ni bili nekvit-ja sam se samo pojavio, izdominirao te i otišao...

Издоминирао сам ти жену, а ако ти је то успех, онда је пошаљи опет, мени то није проблем - нисам је враћао на шалтер, већ јој скидао брусхалтер. Погледај гузицу, видећеш мој печат. То је доминација. Дугачак ти ланац, али и језик. Крати или једно или друго.

Sad sam pogledao i nema ništa...opet me lažeš, istukao sam je bez razloga.

Dođi pa probaj ti da mi skratiš lanac...ili si mesar ili šalterko

Арапи кажу: Чим устанеш, истуци жену. Ако ти не знаш зашто, она ће сигурно знати.
Тако да ниси тукао без разлога.

Следећи пут ћу користити трајно мастило за печат, па неће моћи да опере. Дошао бих Псето, али то је била метафора, како очекујеш да ти буквално скратим ланац? Да сам мООдератор па да ти лупим бан, али нисам... И овако сам неподношљив, замисли да само мООд.

Дошао бих Псето

Al nemaš muda jer nisi neki mesar ili šofer ili nešto tako kul nego pička mastiljarska pozz

Не, Песто, него рекох да је то била метафора. Али ти не разумеш шта је метафора, јел тако? Поздрав уз песму - пси лају, a каравни пролазе.

Али ти не разумеш шта је метафора, јел тако?

Ne brate, ja sam završio singidunum, znam samo gde ima bavarija. A ne znam ni tu pesmu...

Nisam stručnjak i ne znam sve ali ono što znam o evoluciji mi je neverovatno sumnjivo... da ponovim verujem u evoluciju ali ne u standardne mehanizme koje dovode do promene jedne vrste u drugu...
Zato molim vas objasnite meni neukom koji su to mehanizmi evolucije sem meni komične prirodne selekcije i slučajnih mutacija... mutacije koliko znam u DNK kodu ne stvaraju nove kodove već samo menjaju postojeći kod koji i ako se malo promeni izaziva teške bolesti, to svi znamo...Prirodna selekcija može funkcioniše samo u katastrofama ali problem je što one traju kratko kad sagledamo vremenski period u kojem su potrebne da slučajne mutacije imaju neki pozitivan uticaj a nemaju pošto su mutacije štetne i baš te katastrofe, tipa klimatskih promena ubijaju većinu tih bolesnih mutiranih jedniki... a što se tiče medjusobne borbe, živi svet ima tendenciju udruživanja a ne konstantne borbe za opstanak, pa sam čovek nije jedinika već skup živih bića to jest ćelija a drugih sličnih primera saradnje je bezbroj... ne znam kako se evolucija odigrala ali mom prostom mozgu ne deluje logično sve ovo, dal sam lud, glup i to ne znam. Objašnjenje molim.

A da ne govorim da bi se sve ovo što sam naveo gore uopošte moglo da se objasni, prvo trebo da se stvori i sam DNK koje sam po sebi čudo nano-bio-tehnologije... a i za to niko nema objašnjenja verovatno. Čini mi se da je premnogo nerzjašnjenih pitanja i rupa u toj evoluciji a svi se prave da znaju sve a naročito profesionalni ateisti koji pišu senzacionalne knjige and shit...

https://www.youtube.com/watch?v=D3fOXt4MrOM

Za ovako nešto da se stvori slučajno treba nam bezbroj paralelnih univerzuma i večnost što je i verovatno i objašnjenje ili Dobri nam Bog.

Objašnjenje molim.

Konvergencija brate, mutacije jesu slučajne ali nisu sve jednako verovatne, mogao je tebi da izraste rog na čelu ali koje su šanse da se ta mutacija održi kad nam rog ne treba ni za koji kurac. Ta tvoja mutacija bi nestala samim tim što nijedna ne bi htela da te jebe, danas kad moraš da budeš lep ki upisan.

Pogledaj koliko napora ulažu odgajivači širom sveta da očuvaju željenu mutaciju, recimo one mačke bez ušiju ili bez repa, mački realno treba dobar sluh a ušna školjka je jako bitna za određivanje smera iz kojeg zvuk dolazi, rep joj takođe treba za održavanje ravnoteže. Takve mutacije imaju tendenciju da nestanu kroz nekoliko generacija ukoliko se namerno ne forsira ukrštanjem sa drugim jedinkama koje je imaju, a životinja može da se održi samo kao ljubimac jer bi u prirodi bila u lošijem položaju u odnosu na druge.

A paz sad ovo, recimo da je antilopa nekad bila ružičaste boje, ali da postoji dosta velika šansa da se rodi u današnjoj boji propisanoj afričkim međunarodnim normama. Logično je da će ružičasta antilopa imati dosta veće šanse da bude uhvaćena i pojedena jer štrči u savani kao drvoseča na gej paradi a da će antilopa u današnjoj boji imati mnogo veće šanse da preživi i širi mutaciju dalje dok ružičaste antilope skroz ne nestanu. Ili pretpostavimo da je nekad davno nastao prvi nosorog s rogom, logično da je jebao mater ostalim, nenaoružanim mužjacima i napravio harem da bi mu i sulejman veličanstveni pozavideo, u njegovom potomstvu naravno da je bilo više šanse da se mutacija ponovi i nastane još takvih kao što je on.

A nisu u pitanju ni samo živi organizmi, pazi recimo prevozna sredstva, krenulo se od taljiga s vučnim životinjama, onda je neko montirao smederevac, pa volan umesto ručke i lagano smo došli do današnjeg oblika koji je prilično uniforman i, možemo da kažemo, optimalan. Putem je i odbačeno dosta ideja, inače bi svi danas vozili onaj tricikl kombi kao del boj. Nije preterano komplikovano kad pogledaš, ostaju one promene koje imaju smisla, mic po mic i beta verzija 28.45 će da liči na nešto, to mi nekako deluje mnogo verovatnije nego da je neko seo i na o-ruk napravio 100% funkcionalnu, bemliga, žirafu. Ništa oko nas ne funkcioniše na taj način.

... napisano verovatno po šestosedamdeset i osmi put na ovoj i drugim temama.

Плус тај свемгући свезнајући творац и није нешто, с обзиром да је сваки организам у суштини срање које се једва одржава у животу, подложно је тонама болести и умире од релативно малих повреда уколико нема медицине. Јебеш тог творца.

meni neukom koji su to mehanizmi evolucije sem meni komične prirodne selekcije i slučajnih mutacija

nije mi jasno zašto ljude buni prirodna selekcija i kako ne mogu da ukapiraju pogotovu ti koji si akademski građanin. Selekciju kapira svaki seljak koji se bavi povrtarstvom, svaki klinac koji se loži na Adolfov spis (Majn Kampf), svaki uzgajivač cveća, konja, kučića... uglavnom, selekcija (prirodna/veštačka) bi trebalo da se najlakše skonta - ''najprilagodljiviji'' članovi populacije se ukrštaju i prenose svoj genetski sklop na potomstvo, šta tu može da te buni?

mutacije koliko znam u DNK kodu ne stvaraju nove kodove već samo menjaju postojeći kod koji i ako se malo promeni izaziva teške bolesti, to svi znamo

Nije tačno. Mutacija može da promeni genetske kodove tako što se na primer nakon delecije ili nekog drugog tipa mutacije pomeri okvir čitanja tzv. frejmšift mutacije, gde se svi kodovi od mutacije na dole (to se kaže u 5'-3'- pravcu) promene: http://sr.wikipedia.org/wiki/Mutacija_pomeranja_okvira_%C4%8Ditanja
http://en.wikipedia.org/wiki/Frameshift_mutation

.Prirodna selekcija može funkcioniše samo u katastrofama

Nije ni ovo tačno, prirodna selekcija funkcioniše stalno u svim populacijama, dakle radi non stop.

slučajne mutacije imaju neki pozitivan uticaj a nemaju pošto su mutacije štetne i baš te katastrofe, tipa klimatskih promena ubijaju većinu tih bolesnih mutiranih jedniki.

Nisi ti ni pogledao onaj post gde sam ti objašnjavao o prirodnoj stopi mutacija...

a što se tiče medjusobne borbe, živi svet ima tendenciju udruživanja a ne konstantne borbe za opstanak, pa sam čovek nije jedinika već skup živih bića to jest ćelija a drugih sličnih primera saradnje je bezbroj

živi svet ima tendenciju udruživanja, ali opet i to je u krajnjoj liniji borba za opstanak. Obično su ta udruživanja neke vrste simbioza tipa mutualizam, gde oba člana imaju korist, mada postoje i drugi tipovi ''saradnje''.... Ne praviš razliku između termina jedinka/populacija/vrsta, tu ti je konfuzija, izguglaj to malo.

prvo trebo da se stvori i sam DNK koje sam po sebi čudo nano-bio-tehnologije... a i za to niko nema objašnjenja verovatno

ima dosta objašnjenja i o ovome, i za taj molekul postoje opisani modeli evolutivnih tokova. Recimo eukariotski organizmi imaju savršeniju DNA od prokariota (koji su stariji, primitivniji), unapređen sistem pakovanja dnk, unapređene reparacione mehanizme itd... Dakle i molekul dnk je evoluirao, nije tek tako ''stvoren'' kad je neko puknuo prstima.

a svi se prave da znaju sve a naročito profesionalni ateisti

pa ti koji su po ''zanimanju'' ateisti uglavnom pišu popularnu literaturu verovatno da bi jednostavnijim rečnikom preneli te stvari ljudima, ali stručnu literaturu pišu stručnjaci iz odgovarajućih oblasti, ne mora da znači da su ateisti, ko zna, možda su i vernici to nije ni bitno. Sad zavisi šta si ti čitao, ali ja ti savetujem stručnu literaturu ako te već toliko zanima. Izbegavaj te koji su samo promoteri, ni ja ih nešto ne gotivim.
EDIT: Pade mi nešto na pamet kako može da se ukapira frejmšift mutacija. Recimo neko obriše post na forumu i svi linkovani postovi nakon toga više nisu ti, linkovi ne vode do njih nego do narednog posta. Npr. ja sam linkovao tvoj post na definiciji i ako neko obriše svoj post na ovoj temi link neće da vodi više do tvog posta. Brisanje posta je zapravo mutacija (delecija) koja dovodi do promene kodova (redosleda postova)

evo da ponovim svoje pitanje pošto me skouser iskulirao možda mi ti odgovoriš (nije fora da samo vi postavljate pitanja):

ja bih voleo da čujem kako ti zamišljaš da su nastale sve vrste i oblici života na Zemlji? Ozbiljan sam. Molim te iznesi svoju teoriju, ali ako možeš bez negiranja - ''nije ovako'', ''znam da nema šanse da je ovako'', nego samo potvrdnim rečenicama - tako i tako. Zanima me tvoje viđenje.

Prvo su nastali jednorozi, iz svjetlosti zvijezda. Onda su oni stvorili druga bica.

Bog je stvorio Adama i Evu, onda su se oni jebali i pravili decu, onda su se njiova deca jebavala izmeđusobom i mi smo potekli od nji.
Znači svi smo mi potekli IZ INCESTA!
PRAVDA ZA DŽEJMIJA I SRESEI!!!!!1