Prijava

Ima, ali smo mi u 6. veku još jeli meso koje se tri dana tralo ispod ponjavice na konju.

Da je sreće da smo imali konje... Al kao što kažem, ne vidim ništa specijalno u Zakoniku

Sad ja treba da napišem da je zakonik štitio hrišćanstvo i hrišćanin nije smeo da se proda, da je bilo zabranjeno psovanje, kradja,bludničenje,vračanje,, da je napravljena razlika izmedju ubistva iz nehata i ubistva sa nemerom, da su trgovci bili slobodni takoreći ofshor bila srbija, i još mnogo toga i ti onda napišeš ukrao to od justijana a ja napišem da ali nije morao i ti onda napišeš ne znam šta...

Ajd da banalizujemo pošto vidim da je to fora

Pitati zašto si ponosan na Dušana je kao pitati zašto si ponosan na dedu koji ti ostavio 8 hektara oranice,uredjene,sredjene i plodne. Jeste da je deda imao 18 al tebi je ostalo 8 i ti nisi ponosan na dedu.

Srbi su spremni da umru za slobodu, a Šiptari, Hrvati, Muslimani i Bugari da ubiju za svoje neko viđenje slobode, ili bar interese.
Eto kako sve dođe na svoje mesto, i svako nađe svoju ulogu.

Jebi ga, ako ništa drugo, imao je najveću državu od svih srpsih vladara. I to je nešto.

koja pedofilcina treba ga zatvoriti

A ti si gledao kad je jebo klinku?

Mnogo je lako srati. Najlakše. Evo ga voivoda šampion u tome, što reče nitkovzviždi zaludjica sam po sebi.

A vidim da si i ti.

што не закључају бре ово срање

Србија је вечна док су јој деца верна.

Javio:
1) Njegov zakonik nije ništa novo ni posebno. I da ignorišem Rimsko carstvo, zakonike poput Stefanovog donosili su Ostrogoti, Vizigoti, Burgundi, Vandali, Langobardi, i još masa drugih plemena, da ne pominjem razvitak zapadnog zakonodavstva u Francuskoj, italijanskim i hispanskim državama, Svetom Rimskom Carstvu, pa i susednoj Mađarskoj.
2) Predajom Stonskog Rata i Slanskog Primorja Dubrovniku Stefan je doslovno stvorio Dubrovačku Republiku koja ne samo da je uspela da iskoreni pravoslavni živalj, a Srbe (obe vere) pretvori u napoličare, što je nešto bolje od robova.
3) Umesto da se sukobljava sa Branivojevićima koji su direktno napali suverenitet njegovog oca, on se okrenuo na oca koji je bio na dobrom putu da uništi moć lokalne vlastele i koji je znao granice svoje snage. Zahvaljujući tom imbecilnom potezu, Bosna i Dubrovnik su trajno istisnuli Nemanjiće iz Huma, za čime je usledila demografska katastrofa u Humu
4) Pomaganje Dubrovniku dovelo je do velikog izvoza resursa (nastavljam u sl postu)

Ja sam loš Srbin, pišem latinicom i ne volim našeg No1eta. :(

...što je iscrplo srpsku ekonomiju oborivši cene njenih izvoza (rekordi kompanija koje su vodile Buće)
5) Preglupa kampanja ka osiromašenim krajevima današnje grčke do kraja je iscrpla srpske ljudske resurse, i kada se na to još doda žestoka epidemija "Crne smrti", vidiš zašto su Osmanlije prošle kroz srpske krajeve kao nož kroz sir. Na sve to, raskidanje veza sa Rimskim carstvom je dodatno pomoglo Osmanlijama.
6) Njegova ekskomunikacija je dovela državu u poziciju da doslovno svako u srpskoj okolini ima casus belli, na svu sreću ovo nije skoro uopšte iskorišćeno zahvaljujući mađarskoj i venecijanskoj zauzetosti.
7) Njegovo carstvo uopšte nije imalo srpsku, već vizantijsku ideologiju. Sam si učio u školi verovatno da je Uroš IV bio kralj, ali nisi učio da je bio kralj srpske zemlje i primorske, jer je Stefan hteo biti rimski, a ne srpski car.
Uostalom, činjenica da je on najomraženiji lik srednjovekovne srpske literature dosta govori.

И још није знао нормалног сина да направи.

To sa sinom je mit, zapravo sin mu je ekstra držao stvari pod kontrolom ako detaljnije pogledaš kakvo mu je sranje od sistema ostavljeno

Uostalom, činjenica da je on najomraženiji lik srednjovekovne srpske literature dosta govori.

Popovi pisali istoriju, nije dao dovoljno jbg.

Vazi Care imperatore ruski. Ili turski. Ili vizantijski. Koji god.