Prijava

Шта преферирате ?
Ја на интернету углавном латиница,али на папиру увек ћирилица.
Баш данас читам правду (често читам правду и курир, али само да бих се насмејао, пошто за боље нису) и видим чланак о ћирилици и латиници...Све у свему свело се на то да је латиница хрватско ђавоље писмо, а ћирилица једино српско свето писмо (ја уопште нисам анти-хрватски настројен,јер сматрам људе морамо да гледамо као појединце,а не као групе)...Ето шта бива кад будалама дате медијску моћ...
Наравно ја не мислим тако, и сматрам да би писма требало до буду мање више равноправна,можда чак и да ћирилица има предност...Али није тако, чак што више супротно је, и латиница је превише у предности, и то се треба поправити, тј форсирати коришћење ћирилице...Ипак, ћирилица је најсавршеније писмо на свету, и то баш на српском језику (не нпр руска ћирилица) јер се све пише као што се чита,и чита као што се пише (разлика између ћирилице и латинице је минорна,али је има нпр - на ћирилици можемо напитати конјугација а на латиници не (разлика између нј и њ))...
Толико од мене, шта ви мислите ?

Koliko je jedno srpsko, tj. nesrpsko, toliko je i drugo...
Tako da sve pri;e o "svetom" pismu su teške gluposti.

Тако размишљају страни плаћеници и домаћи издајници. :)
Мени свеједно, ћирилица ми некако лепша, а и навико сам, па оно...

Кад куцам, користим ћирилицу, осим за енглески, наравно. х) Кад пишем руком, последњих пет година користим латиницу, пре тога сам искључиво користио ћирилицу, ни сам не знам зашто сам променио. Скоро сам сконтао да сам заборавио да пишем ћирилицу. :)
Лепша је ћирилица.
Набијем накурац оне који изједначавају ћирилицу и србендаштво.

Ja пишем ћирилицом, јер имам прекрасан и добро увежбан рукопис.
Латиницом пишем заиста ретко, па нисам ни навикнут.
Ћирилицом пишем на нету када сам расположен.
Набијем накурац оне који изједначавају ћирилицу и србендаштво.

Svojeručno pišem ćirilicom, a kucam latinicom iz navike i jer me mrzi da menjam stalno kad treba nešto da potražim na engleskom ili na guglu.
Nabijem nakurac Aleksa Fergusona.

Smatram da je na netu prakticnije koristiti latinicu,a pisem cirilicom u svim ostalim prolikama...Trenutno nemam favorita za nabijanje nakurac:-)

Na netu latinica, na papiru uglavnom ćirilica.

Набијем накурац оне који изједначавају ћирилицу и србендаштво.

Ја пишем ћирилицом штампано на папиру (иначе, то је веома ретко). Латиницу не волим управо из разлога што иако јесте универзално писмо, некако је сувише метално, и на неки начин осећам се неприродно. Ћирилицом, напротив, осећам бујицу енергије која тече низ моју руку и самосвесно попуњава папир јер иаоко свашта причају за ћирилицу, волим је управо због тих лепих слова која напросто плене дивотом и красом.

Набијем на курац покварене хемијске

ЕДИТ: Набијем на курац огромне хемијске!

Vokasi to mora da boli.

Rucno pisem cirilicom, latinicom na kompu ko ce se muciti jureci slova...

nabijem nakurac zgodne kandidatkinje koje se same ponude ili ih ubjedim.

Kad je posao u pitanju uvek koristim ćirilicu, i u štampanom i u pisanom obliku.

Mastrixt zaboravio si nabijanje.

Rucno - uvijek cirilica, a ovako na internetu latinicom, a ponekad i cirilicom, npr da se izglupiram za smajli :Д ili :П. Jedna stvar me nervira, a to je da (po mom misljenju) vecina ljudi pise latinicom, i moze doci do gubljenja cirilice nekad, sto bi bilo sramno i bez veze, jer koliko ja znam Vuk nam nije sastavio azbuku da bi je zaboravili nakon 'nekoliko' godina, vec za vjecnost, tj dok smo zivi, ali kako smo krenuli, izgubicemo je...

Nabijem na kurac mog dekana.

Štampano, rukom, latinica, pisano ćirilica, na kompu uvek latinica.

Ne nabijam nikog na kurac dok mi ne da 200e.

Pišem štampanom ćirilicom, dok na netu isključivo koristim latinicu. Do skoro ošišanu, ali nova tastatura me naterala da naučim i kvačice da koristim. Potpisujem se pisanom latinicom.

Nabijem nakurac Aleksa Fergusona u paketu sa britanskim, Man USA naklonjenim medijima!

Ето набијем и ја на курац оне који изједначавају ћирилицу и србендаштво,ал то само ако су девојке,ако нису нек се терају ЧД

ПС.треба нам ћириличних смајлија

Pišem ćirilicom,ali kuckam latinicom.
Ćirilični smajli ti se zove,ljupko- S MILE. :)

подједнако користим и ћирилицу и латиницу...ал оба писма, само штампано, писано сам давно заборавио...

Углавном пишем писаном ћирилицом јер ми се много свиђају и изглед слова и мој рукопис. На нету је мртва трка између латинице и ћирилице.