Prijava

Ne netu uvek pišem latinicom, jer su svi sajtovi koje posećujem na latinici (latinični?), pa mi deluje pomalo glupo. Drugo, latinica mi je nekako lepša, čisto u estetskom smislu, više volim okruglasta slova. Kad pišem rukom, mrtva trka, jer iako sam navikla na ćirilicu, rukopis mi je čitkiji kad pišem latinicom.
Nema nabijanja :)

Pisao latiniciom ili ćirilicom, isto mi je, pošto ponekad ni sam ne znam što sam napisao.

Na netu, uvek latinicom. A inače, isključivo ćirilicom.

Ја пишем углавном на ћирилици, али зависно од документа, или сајта, мењам писмо, и то ми не представља проблем. Искрено, немам ништа против латинице, али је ћирилица ипак некако кућанскија, домаћа, плус, боље разликујем домаће и стране речи када нпр. пишем нешто на енглеском, немачком или италијанском, а поред тога увек на ћирилици записујем превод. Осим тога, знам и elder futhark (руне). Нека предавања тако запишем, боље ми држи пажњу, а и док читам, мало се више потрудим. Иначе, неке дефиниције овде сам записао на ћирилици, неке на латиници, јер ме мрзело да чепркам ово глупо EN, и да га претварам у SR.

У јеботе, па сви пишете ћирилицу овако уживо....

Едит:
Ја руком не штампам, него пишем :)

Ja na netu koristim isključivo ćirilicu.

Na netu uvek koristim latinicu, mrzelo bi me da stalno prebacujem sa pisma na pismo... Kad pisem rukom "pisano" cirilicom, "stampano" latinicom.

Ћирилицом, кад год је то могуће. Кад се мора латиницом, никакав проблем, али ћирилица ми је много лепша, зато је и користим.

Ћирилицом претежно, јер је одговарајуће писмо за српски језик. Неке речи на српском не могу да се напишу латиницом.

Нпр.: „надживети“, као и све остале које у себи имају слова једна до других која су у латиници једно слово.

свој језик искључиво ћирилицом...енглески,француски,њемачки и латински јбга морам латиницом :)...али све док и они не пређу на ћирилицу...

иначе ћирилица је старија,па то повезивање србовања и ћирилице и није толико страно...имао сам прилику видјети уживо такозване "случајно стављене знакове у Винчи" , и схватио да ипак није све што нађемо у књигама "сањара" глупост...по ономе што видјех тамо а и на реконструкцијама , имали смо неку врсту ћирилице много прије латинизације :))))

да додам и да ми дође мука када изађем на улицу било ког сербског града и видим малтене све иједан натпис на латиници од имена радњи,кафана па до обавјештења...зато када видим кафану са ћириличним натписом одмах у њу хитам, а и код шиптара хазбија сам ишао док није ћирилицу промјенио у латиницу на својој радњи ...

мсм да би требало увести неку врсту пореза и то јаког за кориштење латинице за називе и обавјештења,јер ћирилицу морамо чувати....тачно када погледам старе слике прије `41-слабо шта је писало на латиници...браћа Руси знају како се то ради...и Мцдоналдс је код њих на ћирилици :)

Ћирилицом- увек и свуда, осим кад решавам укрштенице или пишем стране називе.
Латиница је бржа за писање, али је ћирилица лепша и аутентичнија.

Uglavnom latinicu na netu, ovako sta god da pisem rukom, pisem cirilicom

Uglavnom latinicu na netu, ovako sta god da pisem rukom, pisem cirilicom

Кад пишем руком обично је то ћирилица осим кад треба да се нешто напише на брзину, на пример белешке на факултету сам увек писао латиницом. На форумима најчешће пишем ћирилицом осим ако то није правилима забрањено, што је по мени легитимно право власника форума ако жели да олакша претраживање или има амбицију да форум буде "регионални". О томе да ли је и колико ћирица српска не желим да дискутујем али препоручујем свакоме ко жели да то мало проучи да погледа http://digital.nb.rs/scc/index.php

Цирилица ис нот деатх, цирилица форевер....
Генијална ствар на Сајту да постоји и претраживач ћириличних записа....
Набијем накурац Сандру Африку....

"деатх"? Jesam ja poblesavila ili ti? ;p
Internet-latinica
'vako-ћирилица :)

Ћирилица take two :)

Pišem isključivo latinicom jer je ćirilica ružna.

Ај ваз врајтинг он црилик скрипт онли, нот со лонг аго, бат дјуринг мај фрст јир оф колеђ, ај хаф то ћејнђ мај врајтинг хабит то латиник скрипт.
(анатоми лес'н вас гивен онли он латиник).
Ај ту т'инк дет цирилик скрипт из маћ бетер сутед фор сербијан ленвиђ. Ви хав а гифт, ан вић мени пипол енви ас. Иц трађик дет ви алон, ређект дет гифт!
О је'... ај стик он мај дик евриван ху т'инкс дет цирилик кудент би јусд фор врајтинг ат'ер ленвиђес. Вај ђаст латинк маст би јуниврсал!?

Ju did not ivn traj tu iksplein vaj iz sirilik betr sutid for srbian lengvidz. Bikoz ju hev nou fekts, ic dzast plejn boloks. Gou letin! Ou jes, aj olmost forgat, aj vil tel jor madr ju sed di D vord!

Mene IZRAZITO nervira forsiranje cirilice u javnom zivotu - konkretno, na natpisima, formularima, i sl.
Setite se samo kako se Vi osecate kad odete u Grcku npr, i blenete na raskrsnici u natpise na grckom. Gotivno, a? Ali Grci barem nisu silom forsirali svoje pismo.

Ne mislim da cirilicu treba ukidati, ili bilo sta slicno, ali je treba LOGICNO upotrebljavati - gde god je svejedno koje pismo upotrebljavate, koristite je ukoliko Vam odgovara. Tamo gde postoji bilo kakva prepreka (primeri koje sam navodio) ne postoji nijedan opravdan razlog zasto bismo je koristili.